Solomon Kane Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Бисерко: Декларацију о Сребреници у уџбеникe 05. јул 2010. | 02:25 | Извор: ФоНет БЕОГРАД -Декларација о Сребреници, коју је усвојио парламент, мора ући у образовни систем Србије, изјавила је председница Хелсиншког одбора за људска права у Београду Соња Бисерко и истакла да јој је драго што ће и председник Србије Борис Тадић присусуствовати обележавању 15 година од злочина у Сребреници. "Мислим да је важан гест да председник земље, која је одговорна за то што се тамо десило, оде у Сребреницу и на неки начин покаже своју емпатију за жртве и страдање", рекла је Бисерко у интервјуу Радију Слободна Европа. Бисерко је оценила да постоје историјске ситуације које показују да је суочавање са тако тешким злочином врло тешко и да је за то "неопходна много зрелија, одговорнија и компетентнија елита, коју немамо". "То ће очигледно ићи веома споро, али је врло важно да се на томе стално инсистира", поручила је она. Млади невини, али фрустрирани Бисерко сматра да декларација о Сребреници мора постати и званични став свих институција и мора ући у образовни систем земље, као нешто о чему би требало да се говори и о чему би млади људи требало да се информишу. "Млађе генерације су невине, али су ужасно фрустриране и оптерећене оним што се десило деведесетих, а што се овде негира или изједначава", рекла је Бисерко и додала да ће се младе генерације суочавати са истином о догађајима током ратова деведесетих. Другачије виђење Она је подсетила да се у декларацији реч геноцид не помиње директно, мада се декларација позива на пресуду Међународног суда правде, у којој реч геноцид експлицитно стоји. "Та Декларација доноси и то да ће људи овде почети размишљати на један другачији начин о Сребреници. Не види се више само као један документ, једна флоскула, која се користи у свакодневном говору и која је послужила да Србија добије прелазну оцену, када је у питању брже приступање Европи", рекла је Бисерко. Бисерко је нагласила да декларација мора да се "преведе" на препознатљив и прихватљив језик за обичан свет, поготово за младе људе, иначе ће она остати само мртво слово на папиру. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Morgoth Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Jedan drugar iz Srbin iz Nemačke četnik iz emigrantske porodice bio je dobrovoljac u Bosni i bio je u Srebrenici kad su ove ljude streljali. Ali kaže nije on streljao nikoga. Ne znam... Ali, pokazivao mi je fotografije ne tog pokolja naravno nego svojih drugara dobrovoljaca iz celoga sveta. Nije tačno ovo što pričaju političari znam često putujem po Evropi niko tamo nevoli muslimane ali ih puštaju zbog političke korektnosti da rade šta hoće. Pričao mi ovaj drugar da su tamo u srpskoj vojsci bili i čitava četa ruskih kozaka. Kaže gde su ti prošli niko od muslimana nije ostao živ. bila je i grupa Francuza oni su izgleda bili iz legije stranaca i ni sa kim se tamo nisu družili. Svi su znali da ih je poslala francuska država da čiste muslimane, jer su navikli to da rade u Africi. Ovaj moj se sprijateljio s nekim njihovim poručnikom Žan Bertrandom ili tako nešto jer je znao francuski. Pričao mu taj francuz kakve su zločine pravili oni crnci muslimani po africi. Dalje sećam se da je neki Kosta grk isto bio na slikama, on je vodio četu grčkih dobrovoljaca. Kaže opasno su mrzeli Turke i nisu uzimali žive zarobljenike. A bili su i izraelci iz mosada oni su tu među muxahedinima tražili neke njihove palestince da pobiju zbog terorističkih akcija u Izraelu. Video sam slike i neke video snimke, raspupteni vojska ko vojska, svačega je tu bilo... Čudno mi sada što se jedino Srbija izvinjava kada su sve njih poslale njihove države da tu učestvuju i da počiste muslimane iz Bosne ali im nisu dali englezi i ameri. Još mi je rekao da Mladić nije imao nikakvu komandu nad ovim strancima i da je bio strašno zbog toga. Kaže većinu onih žrtava su ovi streljali a o tome sada niko ne priča??!! a kad znam ja za ovo mora da zna i Srbija ali neznam što to Tadić neće nikome da kaže. “I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 U Srpskom Sarajevu za vreme rata bili su dobrovoljci iz Rusije, Bugarske, Grčke .... Bili su u regularnoj vojsci, nikakve zločine nisu činili, primali istu bednu platu kao i naši vojnici, jeli šta i oni, spavali u ustom blatu.... Došli iz čisto patrotskih razloga i ljubavi prema srbima ..... A ture li ovu Deklaraciju u nastavni plan, moja deca ima da se školuju u Moskvi 4chsmu1 ..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Morgoth Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 U Srpskom Sarajevu za vreme rata bili su dobrovoljci iz Rusije, Bugarske, Grčke .... Bili su u regularnoj vojsci, nikakve zločine nisu činili, primali istu bednu platu kao i naši vojnici, jeli šta i oni, spavali u ustom blatu.... Došli iz čisto patrotskih razloga i ljubavi prema srbima ..... A ture li ovu Deklaraciju u nastavni plan, moja deca ima da se školuju u Moskvi 4chsmu1 ..... E nije ti Srebrenica u Sarajevu. Ne znam šta je bilo tamo, ali vala u Srebrenici su debelo tukli po zarobljenim muslimanima. Svi su tukli po zarobljenicima i Srbi i Hrvati i muslimani, krljali su, silovali, držali logore... Ima slika i snimaka koliko oćete. Sve su radili ko ameri u Gvantanamo, ali amerima se to tako može a kad mi to radimo na Balkanu onda nas gledaju ko da smo bagra (vala nekad i jesmo). Ali nismi samo mi bagra, eto ih i izraelci, francuzi, grci i rusi svi s nama u istom loncu. I kod njih bili mudžahedini iz celog sveta eno ih digli sad džamije po celom Sarajevu a ni jezik tamo ne znaju, samo znaju da klanjaju, kolju, stave ženu u čaršaf i zapale crkvu pravoslavnu i te dve što su tamo ostale im smetaju. A danas se samo Srbija izvinjava kako bre to, ko to izglasava? Plaćaćemo ratnu štetu ko nemačka što plaća za Hitlera zbog ovoga a ovi drugi će i dalje da se prave blesavi... “I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Nisam ja rekao da je Srebrenica u Sarajevu.... Već sam ja bio u Srpskom Sarajevu za vreme rata, pa sam svojim očima to gledao i znam da je istina.... Jesi li ti bio u Srebrenici? Moj kum je iz Srebrenice. Bili smo i zajedno tamo, išli na 4chsmu1 na Guber - neko brdo iznad Srebrenice - ima razne lekovite vode itd... - i nije baš tako kao što govoriš. Bilo je zločina, ali sa obadve strane i ne ona cifra koja se pominje.... A za ostalo se slažemo.... Onaj ko je potpisa (Deklaraciju) i toliko se izvinjava, na njegovu će dušu ..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Бисерко: Декларацију о Сребреници у уџбеникe 05. јул 2010. | 02:25 | Извор: ФоНет БЕОГРАД -Декларација о Сребреници, коју је усвојио парламент, мора ући у образовни систем Србије, изјавила је председница Хелсиншког одбора за људска права у Београду Соња Бисерко и истакла да јој је драго што ће и председник Србије Борис Тадић присусуствовати обележавању 15 година од злочина у Сребреници. "Мислим да је важан гест да председник земље, која је одговорна за то што се тамо десило, оде у Сребреницу и на неки начин покаже своју емпатију за жртве и страдање", рекла је Бисерко у интервјуу Радију Слободна Европа. Бисерко је оценила да постоје историјске ситуације које показују да је суочавање са тако тешким злочином врло тешко и да је за то "неопходна много зрелија, одговорнија и компетентнија елита, коју немамо". "То ће очигледно ићи веома споро, али је врло важно да се на томе стално инсистира", поручила је она. Млади невини, али фрустрирани Бисерко сматра да декларација о Сребреници мора постати и званични став свих институција и мора ући у образовни систем земље, као нешто о чему би требало да се говори и о чему би млади људи требало да се информишу. "Млађе генерације су невине, али су ужасно фрустриране и оптерећене оним што се десило деведесетих, а што се овде негира или изједначава", рекла је Бисерко и додала да ће се младе генерације суочавати са истином о догађајима током ратова деведесетих. Другачије виђење Она је подсетила да се у декларацији реч геноцид не помиње директно, мада се декларација позива на пресуду Међународног суда правде, у којој реч геноцид експлицитно стоји. "Та Декларација доноси и то да ће људи овде почети размишљати на један другачији начин о Сребреници. Не види се више само као један документ, једна флоскула, која се користи у свакодневном говору и која је послужила да Србија добије прелазну оцену, када је у питању брже приступање Европи", рекла је Бисерко. Бисерко је нагласила да декларација мора да се "преведе" на препознатљив и прихватљив језик за обичан свет, поготово за младе људе, иначе ће она остати само мртво слово на папиру. Подржавам предлог! ... посебно би било добро да као пратећи материјал о геноциду у Сребреници у уџбеник буду стављене слике ( у колору ) масовних гробница, лешева,итд ( да не буде: "ма то је измишљотина" ) ... а може и онај снимак где "храбри" српски војници и "патриоте" ( ткз. "Шкорпиони" ) стрељају ону децу и људе с леђа ... заједно са чувеним снимком "благосиљања пред борбу" истих "храбрих Срба" од стране још чувенијег оца Гаврила Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 10500 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Подржавам предлог! ... посебно би било добро да као пратећи материјал о геноциду у Сребреници у уџбеник буду стављене слике ( у колору ) масовних гробница, лешева,итд ( да не буде: "ма то је измишљотина" ) ... а може и онај снимак где "храбри" српски војници и "патриоте" ( ткз. "Шкорпиони" ) стрељају ону децу и људе с леђа ... заједно са чувеним снимком "благосиљања пред борбу" истих "храбрих Срба" од стране још чувенијег оца Гаврила Кад сви теолози, као што је овај јадничак буду заузели овако храбар став, Срби ће постојати само у енциклопедијама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Бисерко: Декларацију о Сребреници у уџбеникe 05. јул 2010. | 02:25 | Извор: ФоНет БЕОГРАД -Декларација о Сребреници, коју је усвојио парламент, мора ући у образовни систем Србије, изјавила је председница Хелсиншког одбора за људска права у Београду Соња Бисерко и истакла да јој је драго што ће и председник Србије Борис Тадић присусуствовати обележавању 15 година од злочина у Сребреници. "Мислим да је важан гест да председник земље, која је одговорна за то што се тамо десило, оде у Сребреницу и на неки начин покаже своју емпатију за жртве и страдање", рекла је Бисерко у интервјуу Радију Слободна Европа. Бисерко је оценила да постоје историјске ситуације које показују да је суочавање са тако тешким злочином врло тешко и да је за то "неопходна много зрелија, одговорнија и компетентнија елита, коју немамо". "То ће очигледно ићи веома споро, али је врло важно да се на томе стално инсистира", поручила је она. Млади невини, али фрустрирани Бисерко сматра да декларација о Сребреници мора постати и званични став свих институција и мора ући у образовни систем земље, као нешто о чему би требало да се говори и о чему би млади људи требало да се информишу. "Млађе генерације су невине, али су ужасно фрустриране и оптерећене оним што се десило деведесетих, а што се овде негира или изједначава", рекла је Бисерко и додала да ће се младе генерације суочавати са истином о догађајима током ратова деведесетих. Другачије виђење Она је подсетила да се у декларацији реч геноцид не помиње директно, мада се декларација позива на пресуду Међународног суда правде, у којој реч геноцид експлицитно стоји. "Та Декларација доноси и то да ће људи овде почети размишљати на један другачији начин о Сребреници. Не види се више само као један документ, једна флоскула, која се користи у свакодневном говору и која је послужила да Србија добије прелазну оцену, када је у питању брже приступање Европи", рекла је Бисерко. Бисерко је нагласила да декларација мора да се "преведе" на препознатљив и прихватљив језик за обичан свет, поготово за младе људе, иначе ће она остати само мртво слово на папиру. Подржавам предлог! ... посебно би било добро да као пратећи материјал о геноциду у Сребреници у уџбеник буду стављене слике ( у колору ) масовних гробница, лешева,итд ( да не буде: "ма то је измишљотина" ) ... а може и онај снимак где "храбри" српски војници и "патриоте" ( ткз. "Шкорпиони" ) стрељају ону децу и људе с леђа ... заједно са чувеним снимком "благосиљања пред борбу" истих "храбрих Срба" од стране још чувенијег оца Гаврила Добар ти је виц, прави црњак. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veca Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 whackado ...Што је уништено не може се повратити. Али Ти оживљујеш оне чија је савест замрла и враћаш првобитну лепоту душама које су је изгубиле. Твоме милосрђу све је могуће, Ти си Љубав, Ти си Творац и Обновитељ. Тебе хвалим песмом: Алилуја! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Злочини су уобичајена појава у рату. Рата не би ни било када не би било злочина. У Босни је тада био рат а не олимпијада. Али преузети на себе одговорност геноцидности , може само лудак или плаћеник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Подржавам предлог! ... посебно би било добро да као пратећи материјал о геноциду у Сребреници у уџбеник буду стављене слике ( у колору ) масовних гробница, лешева,итд ( да не буде: "ма то је измишљотина" ) ... а може и онај снимак где "храбри" српски војници и "патриоте" ( ткз. "Шкорпиони" ) стрељају ону децу и људе с леђа ... заједно са чувеним снимком "благосиљања пред борбу" истих "храбрих Срба" од стране још чувенијег оца Гаврила Кад сви теолози, као што је овај јадничак буду заузели овако храбар став, Срби ће постојати само у енциклопедијама. Храброст??? Јел мислиш на ово: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=AHpEs9dVgWs Замисли брате хришћанине и Србине, да су твоја деца, или отац или брат у питању??? А брате? То није јадно, то је сатанско зло! (Иначе, слабост је јеванђелска врлина, тако да ми епитет наденут од твоје стране веома ласка ) s.o.s. Срби???Нестају народи и нације??? Хм, шта ли је онда ово "лупетао" свети апостол Павле: "Nema tu Jevrejina ni Grka, nema roba ni gospodara, nema muškoga roda ni ženskoga; jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu” (Gal. 3.26-28). ... Неће, храбри Србине, народ српски нестати због "јадности", "нехрабрости", него због непокајања ... памтите Израил ... и читајте мало Свето Писмо, за промену s.o.s. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 ]Млади невини, али фрустрирани da da . Nadam se da nije ovo na djecu misljeno da bi se ubijali u pojam.Mladima treba u buducnost pomagat da se okrecu a ne u proslost vracati u kojoj mozda i nisu bili nit pamte to nebi bilo nikakva zrelost vec opterecenje tek onda i mozda sokovi i frustrirani , poremeceni jos u pubertetu .Nazalost ratovi nikad nisu bili da nije bilo bolesnika koji isto ostave trag iza sebe ali isto tako nikad nisu djeca,mladi narod opterecivan nigdje ,nije mi poznato da mladi se terete na taj nacin kako ovdje se zahtijeva . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Kako se samo niko nikada od vas branitelja istine i pravde srebreničke ne seti pa ne napiše koliko je Srba stradalo od tih istih muslimana u Bratuncu, selima oko Srebrenice i itd..? Taj broj je oko 3-4.000 ljudi ... A to je tvoj narod. Ja sam u postu gore rekao da je bilo zločina na obe strane, ali mi je krivo što se zločini nad našim narodom guraju pod tepih, a o ovim drugim stalno govori... Veruj mi, da su muslimani, kao što nisu, osudili svoje zločine (kojih je bilo više), ja bih prvi na sva zvona vikao o našim "zločinima" i osuđivao ih.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Подржавам предлог! ... посебно би било добро да као пратећи материјал о геноциду у Сребреници у уџбеник буду стављене слике ( у колору ) масовних гробница, лешева,итд ( да не буде: "ма то је измишљотина" ) ... а може и онај снимак где "храбри" српски војници и "патриоте" ( ткз. "Шкорпиони" ) стрељају ону децу и људе с леђа ... заједно са чувеним снимком "благосиљања пред борбу" истих "храбрих Срба" од стране још чувенијег оца Гаврила Кад сви теолози, као што је овај јадничак буду заузели овако храбар став, Срби ће постојати само у енциклопедијама. Храброст??? Јел мислиш на ово: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=AHpEs9dVgWs Замисли брате хришћанине и Србине, да су твоја деца, или отац или брат у питању??? А брате? То није јадно, то је сатанско зло! (Иначе, слабост је јеванђелска врлина, тако да ми епитет наденут од твоје стране веома ласка ) s.o.s. Срби???Нестају народи и нације??? Хм, шта ли је онда ово "лупетао" свети апостол Павле: "Nema tu Jevrejina ni Grka, nema roba ni gospodara, nema muškoga roda ni ženskoga; jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu” (Gal. 3.26-28). ... Неће, храбри Србине, народ српски нестати због "јадности", "нехрабрости", него због непокајања ... памтите Израил ... и читајте мало Свето Писмо, за промену s.o.s. nistavilo nece ti ovaj video sta ima u njemu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука