Аљонка Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Jedna od, po meni, najsurovijih bolesti danasnjice... a i najcescih. Ne znam ima li iceg goreg nego boriti se za vazduh i disanje. Ja je imam, vec skoro 15 godina, ali tek pre 10 godina je dijagnostifikovana. Zbog nje sam bas mnogo trpela i patila. Za svih tih 15tak godina jedino poslednje 3 nisam imala napade kakve sam nekad imala. Pronasla sam svoj `lek`, i vise je skoro i nemam. Evo ako ima neko ko ima isti problem, ili neko od njegovih bliznjih, mozemo da razmenimo malo iskustva... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Ја сам користио пумпицу четири године па ми се побољшала спирометрија и сада је не користим више од две године. Нисам имао никад та карактеристична гушења али су анализе показивали опструкцију у малим дисајним путевима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ја сам користио пумпицу четири године па ми се побољшала спирометрија и сада је не користим више од две године. Нисам имао никад та карактеристична гушења али су анализе показивали опструкцију у малим дисајним путевима. Uh pa ti si odlican bighugbighugJa sam imala cak vrlo teske napade... tj. napad 29dz8zk Bio je jedan samo, i zaista sam mislila da cu se ugusiti. Pomodrela sam sva u licu, i pored celog dana udisanja leka iz pumpice, nisam mogla da udahnem vazduh. Najzesce je bilo to sto nisam mogla ni da govorim. Sva sreca pa mi je brat tada dosao u posetu, inace ne znam kako bih ikog pozvala u pomoc. Zavrsila sam u bolnici, u hitnoj pomoci, ukljucena na kiseonik i infuziju 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Чула сам да се добија након тешких траума, обично у породици, јел истина? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Чула сам да се добија након тешких траума, обично у породици, јел истина? Sad kad malo vratim film unazad, ja je jesam dobila posle jedne traume vezane za porodicu. Mada sam imala i genetskih predispozicija, ali kako mi je doktorka kasnije objasnila, predispozicije nisu konacni pokretaci bolesti. U vreme bombardovanja sam imala najteze napade, i tad su mi dali tacni dijagnozu (a do tad su mi lecili `suvi kasalj`!). Cak i taj najveci napad koji sam opisala, i njega sam isto tako imala u periodu u kome sam bila emotivno vrlo osetljiva zbog nekih stvari koje su mi se desavale. A zanimljivo je jos i to da sam je skoro sasvim prebrodila kad sam prestala da uzimam lekove (mada to ne preporucujem svima), i kad sam pocela da koristim neke sasvim prirodne stvari. Od tad sam `prodisala`. Sad se cak i sportom ponovo bavim, a svih ranijih godina sam imala gusenja i ako se nasmejem (a mnogo se smejem:) ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Јеси пробала да решаваш проблем са неким добрим психијатром? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Јеси пробала да решаваш проблем са неким добрим психијатром? Ne Ali sa duhovnikom jesam. I resismo ih Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ја сам ове године... па још увек имам проблема са липом, па нисам могао да дишем а код мене у улици има липе колико `оћеш. Мислим да је Соко бања добра за такве ствари... ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ја сам ове године... па још увек имам проблема са липом, па нисам могао да дишем а код мене у улици има липе колико `оћеш. Мислим да је Соко бања добра за такве ствари... Bila sam u Soko Banji, vodili me kad sam tek zaradila astmu. Nikakvog poboljsanja nije bilo. Ustvari, nije ga bilo ni kod drugih koje znam, a koji su bili tamo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ја сам ове године... па још увек имам проблема са липом, па нисам могао да дишем а код мене у улици има липе колико `оћеш. Мислим да је Соко бања добра за такве ствари... Bila sam u Soko Banji, vodili me kad sam tek zaradila astmu. Nikakvog poboljsanja nije bilo. Ustvari, nije ga bilo ni kod drugih koje znam, a koji su bili tamo. Тако сам чуо... додуше чуо сам да је помогло онима који су имали бронхитис. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ја сам ове године... па још увек имам проблема са липом, па нисам могао да дишем а код мене у улици има липе колико `оћеш. Мислим да је Соко бања добра за такве ствари... Bila sam u Soko Banji, vodili me kad sam tek zaradila astmu. Nikakvog poboljsanja nije bilo. Ustvari, nije ga bilo ni kod drugih koje znam, a koji su bili tamo. Тако сам чуо... додуше чуо сам да је помогло онима који су имали бронхитис. Nisam sigurna, ali mislim da su sad bronhitis i astma isto. S tim sto `bronhitis` zvuci malo lakse... I moja mama za sve ove godine NIKAD, ali NIKAD nije uspela da izgovori da ja imam astmu. za nju, ja imam bronhitis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Јеси пробала да решаваш проблем са неким добрим психијатром? Ne Ali sa duhovnikom jesam. I resismo ih Схватила сам да и даље имаш нападе, из твог текста, не и да си решила проблем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ја сам ове године... па још увек имам проблема са липом, па нисам могао да дишем а код мене у улици има липе колико `оћеш. Мислим да је Соко бања добра за такве ствари... Bila sam u Soko Banji, vodili me kad sam tek zaradila astmu. Nikakvog poboljsanja nije bilo. Ustvari, nije ga bilo ni kod drugih koje znam, a koji su bili tamo. Тако сам чуо... додуше чуо сам да је помогло онима који су имали бронхитис. Nisam sigurna, ali mislim da su sad bronhitis i astma isto. S tim sto `bronhitis` zvuci malo lakse... I moja mama za sve ove godine NIKAD, ali NIKAD nije uspela da izgovori da ja imam astmu. za nju, ja imam bronhitis 0110_hahaha Nije isto a evo sta kaze Wikipedia (sry los prevod al to sa GoogleTranslate) Астма Астма је честа хронична инфламаторна болест од дисајних путева карактеришу променљива и периодичне симптома, проток ваздуха опструкција и бронхоспазам . [1] Симптоми су тешко дисање , кашља , шкриња затвореност, и кратак дах . [2] Medicines such as inhaled short-acting beta-2 agonists may be used to treat acute attacks. [ 3 ] Attacks can also be prevented by avoiding triggering factors such as allergens [ 4 ] or rapid temperature changes [ 5 ] and through drug treatment such as inhaled corticosteroids. [ 6 ] Leukotriene antagonists are less effective than corticosteroids, but have fewer side effects. [ 7 ] The monoclonal antibody omalizumab is sometimes effective. [ 8 ] Лекови као што су удахне кратког дејства бета-2 агонисти се могу користити за лечење акутних напада. [3] Напади се могу спречити избегавањем покреће фактори као што су алергени [4] , или брзе промене температуре [5] и кроз лечења, као што су инхалациони кортикостероиди. [6] Леукотриене антагонисти су мање ефикасни од кортикостероиди, али имају мање нежељених ефеката. [7] моноклонских антитела омализумаб понекад ефикасна. [8] It affects 7% of the population of the United States , [ 9 ] 5% of British people, [ 10 ] and a total of 300 million worldwide. [ 11 ] [ citation needed ] Asthma causes 4,000 deaths per year in the United States [ 12 ] and 250,000 deaths per year worldwide. [ 13 ] Prognosis is good with treatment. То утиче на 7% становништва САД , [9] 5% британског народа, [10] и укупно 300 милиона широм света. [11] [ тражи се извор ] Астма изазива 4.000 смртних случајева годишње у САД [ 12] и 250.000 смртних случајева годишње широм света. [13] прогноза је добра у лечењу. Although asthma is a chronic obstructive condition, it is not considered as a part of chronic obstructive pulmonary disease as this term refers specifically to combinations of bronchiectasis , chronic bronchitis , and emphysema . Иако астма је хронична опструктивна услов, то се не сматра као део хронична опструктивна болест плућа као овај термин се односи посебно на комбинације бронцхиецтасис , хронични бронхитис и емфизем . Unlike these diseases, the airway obstruction in asthma is usually reversible; however, if left untreated, asthma can result in chronic inflammation of the lungs and irreversible obstruction. [ 14 ] In contrast to emphysema , asthma affects the bronchi, not the alveoli . [ 15 ] Public attention in the developed world has increased recently because of its rapidly increasing prevalence , affecting up to one quarter of urban children. [ 16 ] За разлику од ових болести, опструкција дисајних путева у астми је обично реверзибилно, међутим, ако се лево Рау, може довести до астме код хроничних упала плућа и неповратан опструкције. [14] За разлику од емфизема , астме утиче и на бронхије, а не алвеола . [ 15] Пажња јавности у развијеном свету је недавно повећала због рапидно расте учесталост , утичу до једне четвртине урбане деце. [16] Бронхитис Бронхитис је запаљење у слузници на бронхије , дисајних путева која носе проток ваздуха из душника у плућа . Bronchitis can be classified into two categories, acute and chronic, each of which has unique etiologies, pathologies, and therapies. Бронхитис може се сврстати у две категорије, акутне и хроничне, од којих свака има јединствене етиологиес, патологије и терапије. Acute bronchitis is characterized by the development of a cough , with or without the production of sputum , mucus that is expectorated (coughed up) from the respiratory tract . Акутни бронхитис карактерише развој кашаљ , са или без производње испљувак , слуз која је екпецторатед (избацили горе) из респираторног тракта . Acute bronchitis often occurs during the course of an acute viral illness such as the common cold or influenza . Viruses cause about 90% of cases of acute bronchitis while bacteria account for less than 10%. [ 1 ] Акутни бронхитис обично се јавља у току акутног вирусног обољења као што су прехлада или грип . Вируси узрок око 90% случајева акутног бронхитиса, а бактерије рачун за мање од 10%. [1] Chronic bronchitis , a type of chronic obstructive pulmonary disease , is characterized by the presence of a productive cough that lasts for 3 months or more per year for at least 2 years. Хронични бронхитис , типа хронична опструктивна болест плућа , карактерише присуство продуктивног кашља који траје 3 месеца или више годишње за најмање 2 године. Chronic bronchitis most often develops due to recurrent injury to the airways caused by inhaled irritants. Cigarette smoking is the most common cause, followed by air pollution and occupational exposure to irritants, and cold air. Хронични бронхитис најчешће развија због понављају повреде дисајних путева узроковане удахне иритансе. цигарете пушење је најчешћи узрок, а пратили су загађења ваздуха и професионалне изложености иритансе и хладном ваздуху. ja nikad nisam imao ove bolesti. Nek se javi neko od strucnijih pa da objasni jer sam samo 1 godinu zavrsio smej.gif http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Јеси пробала да решаваш проблем са неким добрим психијатром? Ne Ali sa duhovnikom jesam. I resismo ih smej.gif Схватила сам да и даље имаш нападе, из твог текста, не и да си решила проблем. Ne, ne... Nemam ih vec vise od 3 godine. Kad se menja vreme ponekad malo kasljucam, ali napade nemam. Zato sam i postavila temu, jer znam da dosta ljudi ima slican problem, a vrlo cesto neko pogresno lecenje. Pa da `ukrstimo` iskustva 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Nije isto a evo sta kaze Wikipedia (sry los prevod al to sa GoogleTranslate)Ma vazi Ne znam za wikipediu, ali koliko su meni objasnili granica skoro da vise i ne postoji. Mada najbolje je pitati lekare o tome smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука