Jump to content

Спонзоруше

Оцени ову тему

sanja84

Препоручена порука

пре 2 часа, Дејан рече

Мислим да тема није толико плитка колико се чини да јесте. За почетак, треба изучити нашу генетику и оно што у себи носимо и испољавамо свесно или несвесно, односно, које сигнале нам еволуција, која је оформила наш генетички код, шаље како би наш опстанак и ширење нашег гена било што сигурније и квалитетније..

Након тога се поставља питање нашег образовања, спознаје самих себе и генерално људског рода, и како се као Хришћани односимо према урођеним нагонима.Бити спонзоруша није неприродно, бити полигаман није неприродно, итд., али то је у сукобу са циљем да се вратримо у загрљај Оцу Небеском.

Напокон озбиљан коментар на овој теми!

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Сања Т. рече

Напокон озбиљан коментар на овој теми!

Једино озбиљно у вези спонзоруша су цене поклона. :)

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Н И Н Е рече

Једино озбиљно у вези спонзоруша су цене поклона. :)

Ne bih baš tako oštro sudila. Vidim smajli, ali  stvarno ne znam šta se očekuje kada se ovakve teme stave u Razbibrigu ( a ima ih). Jel to dođe kao tema za ismejavanje? 

Nije smešno.Ozbiljno je.

Niko od nas ne zna šta je nekoga dovelo do pogrešnih odluka, niti zaista znamo da li su pogrešne, osim ako se upravljamo zapovestima. Svih nas ima i ovakvih i onakvih. 

Sam značaj naziva sponzoruše nije jasno definisan. Šta je sponzoruša ? Treba li to lečiti ili ismevati?

Treba li lečiti one koji su napravili te sponzoruše? Treba li reći nešto o onima koji iskorišćavaju iste? 

...Reče čovek:"Ovo je život kakav ja poznajem, ne znam za drugi " ....i ja mu verujem.

A gde da svi ljudi nauče kako zaista treba da se živi, kad smo se udaljili kilometrima od normalnosti ( neka me obiđu svi koji bi da filozofiraju oko reči  -normalno-  )

I tako dalje....

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Сања Т. рече

Šta je sponzoruša ? Treba li to lečiti ili ismevati?

Спонзоруша је девојка која продаје своје емоције и тело за скупе поклоне. То треба критиковати.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Знам пар који се својевремено растао искључиво из материјалних разлога. Ту су негде обоје шездесет и неко годиште. Појавила се у то време мода да је романтика излизана, слушала се Чорба, возили мотори... Одједном сви почели да схватају да се од љубави не живи итд.

Знам да јесте тешко, знам да свакако не треба срљати и стварати децу у неусловима, у смислу да то буде циљ сам по себи. Али исто знам, оно што је мени неко својевремено рекао ( имала сам +30 и још се ломила око услова за стварање породице) - Бог ако дозволи да се једно дете роди, он свакако има план за њега, неће остати ни гладно ни жедно ни голо ни босо, сигурно. Како год да лоше изгледа тренутна ситуација.

Хвала Богу, код нас је тако и било. Све што је неопходно, буквално нам је дошло само.

Тако да, ето, мој мали допринос, ако се неко занео овом темом да би му не знам каква прорачунатост донела срећу.

А да не заборавим, ово двоје су данас несрећници са пропалим браковима иза себе и, кад се сретну, ни дан данас не кажу - здраво, једно другом. 

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Н И Н Е рече

Спонзоруша је девојка која продаје своје емоције и тело за скупе поклоне. То треба критиковати.

Da, slažem se - njenu stečenu  ružnu naviku, kojom šteti sebi.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Н И Н Е рече

Ne bih bila oštra prema njima, jer iza te prodaje ko zna šta stoji. Inspirisana temom pročitala sam biografije poznatih sponzoruša...npr. Soraje. Devojka je rođena kao vanbračno dete, odgajala je samo majka, ali je zbog siromaštva neko vreme provela u hraniteljskoj porodici. Posle je majka ponovo preuzela. Nekako mi nije za osudu što je krenula tim putem. Ne kažem da je pravilan, ali mi je tužna priča...od ranog detinjstva se susrela sa ozbiljnim siromaštvom, tolikim da je majka morala da je da na neko vreme ostavi. 

Stanija je isto odrastala bez oca. Poginuo je u toku rata u Hrvatskoj, pa majka, brat i ona izbegli za Srbiju. I to je tužna priča.

Njih dve su najpoznatije, ne znam za dalje.

Daleko od toga da je to ispravan put i da sad treba da plačemo za njima, ali mislim da ih ne treba osuđivati. Niko ne zna šta su preživele, pa da tako sada žive. 

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Сања Т. рече

Da, slažem se - njenu stečenu  ružnu naviku, kojom šteti sebi.

Možda smo i mi njima štetne sebi i dosadne :smeh1:. Šta sad ti tu izrađala decu, kuvaš, čistiš, peglaš, ustaješ noću po potrebi, neguješ, paziš, maziš, žongliraš da svi budu srećni...kao na robiji.

Ovako lepo dijamanti, putovanja, provod, pare, kola, istrpiš tu i tamo nekog sredovečnog krimosa, ali Bože moj, zažmuri i čekaj da prođe, isplati se. E sad to što je to tebi gadno, njoj nije...i njoj je tvoj/naš način života smor.

Sad deluje kao da ih branim, nije tako, ali recimo da je svako sebi izabrao kako misli da treba.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Natasa. рече

Možda smo i mi njima štetne sebi i dosadne :smeh1:. Šta sad ti tu izrađala decu, kuvaš, čistiš, peglaš, ustaješ noću po potrebi, neguješ, paziš, maziš, žongliraš da svi budu srećni...kao na robiji.

Ovako lepo dijamanti, putovanja, provod, pare, kola, istrpiš tu i tamo nekog sredovečnog krimosa, ali Bože moj, zažmuri i čekaj da prođe, isplati se. E sad to što je to tebi gadno, njoj nije...i njoj je tvoj/naš način života smor.

Sad deluje kao da ih branim, nije tako, ali recimo da je svako sebi izabrao kako misli da treba.

U pravu si- zato kažem da je normalnost diskutabilna ( u principu) ;)

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Сања Т. рече

U pravu si- zato kažem da je normalnost diskutabilna ( u principu) ;)

Meni nekako deluje kao da su gladne i ne mogu da utole tu glad.

Ima primera gde osnuju porodicu, rode decu, osiguraju sebe i potomke, što nije nerazumno. Postavila sam klip gospođe udate ta bogatog Rusa, kao mlada se udala bogato, rodila četvoro dece, ta nema brige za sebe i decu...tri sina i pre par dana dobila ćerkicu. Nije se vukla naokolo, ne daj Bože da je otišla u rijaliti, 22, 23 koliko je imala kad ga je upoznala i gotovo, udaja, deca i nema nazad.

Ali ove što se bukvalno vuku sa svakakvima, kolike god da su sume u pitanju, nekako su mi tužna priča. Nikako za pravdanje, kao večno gladne pored svega. Ne bila im u koži.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Natasa. рече

Meni nekako deluje kao da su gladne i ne mogu da utole tu glad

I jesu.

Svega ljudskog što verovatno nikada nisu dobile. Obzirom da biraju pogrešan način, verovatno neće ni dobiti ( većina). Mali je broj onih koje i na taj način nađu pravu stvar....ali zar to nije slučaj i kod nas ostalih? S tim što ( ako se dobro izrazim) mi sačuvamo dostojanstvo ...

Baš je duboka i široka tema....

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Сања Т. рече

Mali je broj onih koje i na taj način nađu pravu stvar....ali zar to nije slučaj i kod nas ostalih?

Nisam ovo najbolje razumela...šta sa nama ostalima? Nismo dobile pravu stvar?

пре 4 минута, Сања Т. рече

mi sačuvamo dostojanstvo ...

Malo li je :smeh1:. Ako sačuvamo dostojanstvo...žena koja brine samo o mužu i deci i nimalo o sebi ne deluje dostojanstveno. Nego je društvo tapše po ramenu kako je požrtvovana, pa deluje ok...al je u suštini tretiraju kao otirač, jer i sama sebe tako tretira. Zapuštena, večito u nekim loncima, sudovima, vešu...piiii, nema ni tu dostojanstva. Al da ne duljimo previše...:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Natasa. рече

Malo li je :smeh1:. Ako sačuvamo dostojanstvo...žena koja brine samo o mužu i deci i nimalo o sebi ne deluje dostojanstveno. Nego je društvo tapše po ramenu kako je požrtvovana, pa deluje ok...al je u suštini tretiraju kao otirač, jer i sama sebe tako tretira. Zapuštena, večito u nekim loncima, sudovima, vešu...piiii, nema ni tu dostojanstva.

To tako izgleda spolja. U sebi, znaš da si ipak ostala dostojanstvena. To unutra je bitnije.

Ne gubi se dostojanstvo kad nas neko drugi zgazi, već kad sami sebe zgazimo - iz bilo kog razloga.

Подели на овим сајтовима

Samo još jednu misao....

Sponzoruša- osoba koja bez ljubavi, ulazi u život druge osobe, sa namerom da "lako"  dobije novac ili rang. 

Obično tako postavimo. Sada se pitam, da li možemo okarakterisati kao sponzorušu osobu koja je iz ljubavi ušla u život druge osobe, pre mnogo godina, ali neće da izađe iz tog života, zbog statusa ili novca, iako ima hiljadu i jedan razlog da to uradi?

Da li on/a tada postaje sponzoruša?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...