kordun Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Како можеш знати шта је љубомора, када ниси љубоморан тип? Исто ко што не можеш знати шта је паника ако је никад ниси осетио.... brate ajde da se ne vucemo za rijeci, naravno da znam sta je ljubomora, vidio sam je u sebi kako sam pisao a vidio sam je i u drugome, mislim da niko niej imun na ljubomoru 100% tako da ne postoji niko ko ne zna sta je to, alki ti si od mene trazio da ti ja objasnjavam u detalje, e pa puno trazis od mene, nek pokusa neko drugi, ja nisam tip koji je nesto sklon ljubomori pa da imam price za pricanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 brate ajde da se ne vucemo za rijeci, naravno da znam sta je ljubomora, Па ајде да будемо искрени, па неће да се вучемо. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Па ајде да будемо искрени, па неће да се вучемо. sta da ti kazem, trudio sam se zaista da normalno razgovaram sa tobom ali ne moze Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Многи одавде који су у браку Значи, теби се свиђа неки момак, он је са другом девојком и не гледа те ни мало. Koja je poenta spinovanja? Moj odgovor na osnovu primera ^ koji si sam dao poistovecujes sa ponasanjem u braku i to samo da bi ti bio upravu na kraju? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Нисам веровао да ћу ово икада да кажем, јер се углавном не слажемо, али: Милосављевић је, овога пута, у праву. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Da, ali mozda za tebe i one koji isto tako misle, kao sto je vec receno, ima i onih koji nisu iz te price. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Нисам веровао да ћу ово икада да кажем, јер се углавном не слажемо, али: Милосављевић је, овога пута, у праву. varas se, evo i u psihologiju kad zaviris i oni kazu da ljubomora proistice iz posesivne ljubavi, dok milosavljevic razdvaja posesivnost i ljubomoru, nema sanse da je u pravu Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 varas se, evo i u psihologiju kad zaviris i oni kazu da ljubomora proistice iz posesivne ljubavi, dok milosavljevic razdvaja posesivnost i ljubomoru, nema sanse da je u pravu У теорији имаш разна објашњења, базирана на претпоставкама, углавном. Разлика између љубоморе и посесивности је иста као између туге и очаја. Ово прво је добро, а ово друго не ваља. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Ма знате шта је бедак,не љубомора,већ кад скапираш да је она била оправдана... ИгорМ, Натан, Срђан Шијакињић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 http://www.lepotaizdravlje.rs/ljubav_i_seks/testovi/da-li-ste-opravdano-ljubomorni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 У теорији имаш разна објашњења, базирана на претпоставкама, углавном. Разлика између љубоморе и посесивности је иста као између туге и очаја. Ово прво је добро, а ово друго не ваља. Браво тодоре.. varas se, evo i u psihologiju kad zaviris i oni kazu da ljubomora proistice iz posesivne ljubavi, dok milosavljevic razdvaja posesivnost i ljubomoru, nema sanse da je u pravu Ти си вараш... http://www.vaspsiholog.com/2011/01/ljubomora-i-posesivnost/ Мnogi ne prave razliku između ljubomore i posesivnosti. Iako naizgled slična, reč je o sasvim različitim osećanjima. Ljubomora predstavlja zabrinutost (strah) osobe da može biti ostavljena zbog postojanja neke treće osobe. Jedna od osoba u vezi postaje ljubomorna tek onda kada uvidi da postoji realna opasnost da izgubi osobu sa kojom je u vezi. Za ljubomoru mora postojati neki povod u realnosti (neko ponašanje koje jedan od partnera inicira, na primer flertovanje). Svako od nas je ponekad ljubomoran. To može nekada biti opravdano (sa razlogom) a nekada neopravdano (biti isključivo odraz lične nesigurnosti). Osoba koja je ljubomorna kada uvidi da ne postoji realna opasnost da bude ostavljena, prestaje da bude ljubomoran/na, što nije slučaj kod posesivnosti. Dakle, ljubormora je prolazna a posesivnost često nije. Šta je u osnovi posesivnosti? U osnovi posesivnosti je duboko osećanje nesigurnosti u vlastiti self, loša slika o sebi (slika o sebi kao nekome koje neadekvatan, loš i zbog toga ne može biti voljen i prihvaćen od strane drugih), fragilan identitet (na primer: kod muškaraca osećaj da nije dovoljno dobar, “pravi” muškarac), osećanje praznine, istorija ostavljanja, zlostavljanja ili zanemarivanja u porodici, ili čak neki od poremećaja ličnosti (psihopatija, granični, zavisni, histrionski itd.). Na posesivnost ne treba gledati kao na fenomen sve ili ništa. Svako od nas se bar malo oseća nesigurno i samim tim svako je sklon izvesnom stepenu posesivnosti u određenim okolonosti (na primer: kada iracionalno procenjujemo da nismo dostojni partnera, da je on/ona bolji/a, atraktivniji/a od nas i sl.). To ne znači automaski da se radi o nekom poremećaju. Većina ljudi je posesivna u podnošljivoj meri, koja ne prelazi granicu patološkog. Posesivnost se može ispoljavati od retkih ili povremenih epizoda nesigurnosti (što može biti slučaj na početku veze, kada smo jako zagrejani za partnera ali nismo sasvim sigurni da je i druga strana isto toliko zainteresovana) pa sve do patološke posesivnosti koja jeste u sklopu ozbiljnijih poremećaja. Дакле ово што се овде описивало психолози зову посесивност а ви називате љубомора. Милосављевић је ипак у праву. Иван ♪♫ and Натан је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Jeste u pravu si i ti i ovi SZO STO psihijatri... al prevazicices ti taj plicak vec, iskustva i strpljenja momche Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 http://www.vaspsiholog.com/2011/01/ljubomora-i-posesivnost/ Текст писао: Vladimir Mišić, dipl. psiholog Ljubomora predstavlja zabrinutost (strah) osobe da može biti ostavljena zbog postojanja neke treće osobe. А, страх је рационалан и нормалан? Ево, Писмо каже: "љубав изгони страх напоље; јер је у страху мучење, а ко се боји, није се усавршио у љубави." Коме веровати...? Апостолу Јовану или психологу Владимиру...? DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Ево, Писмо каже: "љубав изгони страх напоље; јер је у страху мучење, а ко се боји, није се усавршио у љубави." Обојици. Овај први (психолог) пише о љубави према жени, у романтичном односу. Овај други пише о љубави према Господу...Јован пише о АГАПЕ а не о "еросу" ДАкле научи прво разлику између агапе и ероса да би могла да разумеш оно што читаш па ћеш онда лако да верујеш обојици. .. al prevazicices ti taj plicak vec, iskustva i strpljenja momche . питам се само коју муку гушиш свим оним алкохолом што пијеш кад си толико духовно високо да ми се овако обраћаш... дакле, када ти превазиђеш тај плићак алкохола у ком се давиш.. може да о мом духовном плићаку... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 питам се само коју муку гушиш свим оним алкохолом што пијеш кад си толико духовно високо да ми се овако обраћаш... дакле, када ти превазиђеш тај плићак алкохола у ком се давиш.. може да о мом духовном плићаку... hehe ne pijem ja nesto vise od tebe, samo sto se hvalim A obracam ti se shodno godinama, sta ces, cuti i trpi :0102_laugh: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука