Jump to content

Ф. М. Достојевски

Оцени ову тему

Препоручена порука

Но, каква би то руска серија/филм/књига били да се не завршавају трагично и да се страдање увек претпоставља радости. :)

To si baš upravu.

amin-nas

Подели на овим сајтовима

Рулет је, као и коцка генерално, ђавоља работа и мислим да је поменута сцена са женом која покушава да га изведе, а дете носи име његове супруге, док гледамо ђавоимана лица лика који окреће рулет и волшебника са цигаретом је ГЕНИЈАЛНА! У стилу самог Достојевског, показује како је човек мали, ништаван и јадан, али кад је надахнут (инспирисан, in spirio - у Духу), онда долази до божанствених остврења људског деловања и истинског остварења његове личности.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Očigledno nikad nisi igrao ruljetku?

:)

Tačno. I nisam. Ko zna kakav bih bio karakter pokazao. Možda bih ostavio i gaće na štapu. :D

Dobro, ovo je mene pogodilo jer često od likova iz svoje bliže okoline čujem tu čuvenu rečenicu "sad me krenulo, shvatio sam sistem" pa poslije milion obrazloženja šta je uticalo da taj sistem ovaj put odreaguje drugačije.

No dobro, bar ima sreće u ljubavi. Svaka mu čast. Sve su mu lijepe neznam kako samo uspjeva. Evo ja se baš svim silama trudim da budem drag, pomalo zanesen i neshvaćen ali me nešto neće.

Možda da prvo probam taj rulet....

:D :D :D

Подели на овим сајтовима

(инспирисан, in spirio - у Духу)

eee jest dobro. Big Like!

Можда да пробаш 19. век. :)))

Znači to, a? Sutra u biblioteku po neku zbirku pjesama i lagano kroz selo.

------------------------------------------

a selo misli stigao Elvis Prisli :)))

Подели на овим сајтовима

Ništa društvo. Malo sam se izgalamio po Feđi i forumu. Nemojte šta zamjeriti...

No dobro. Opet je zdravije i to nego držati napetost u sebi. Poslije se to odrazi na nervni sistem.

Odem ja sada da čitam o ovi moji kompjuteri. To je dobro pred spavanje. Nema uplitanja nikakvih emocija. Ili je stanje - 1. Ili je stanje - 0.

Bbye ;D

3923245797_52d030426d_z.jpg

Подели на овим сајтовима

:))) Мислио сам на то да је такав начин "освајања" изумро...

Ma kakvi izumro. Sutra Dane, golim rukama, pravi ooogromnog snješka ipred zgrade svoje ljubljene. Sa sve srcastim dugmićima. Čeka narednih 70 sati na -200ºC da ona izađe na prozor. I kada se mala pojavi on nonšalantno kreće sa izvođenjem neke serenadice. Npr. odpjevam joj onu od Nervoznog Poštara "oj djevojko pod brdom".

Ja mislim da će to biti sasvim dovoljno.

:D

Подели на овим сајтовима

Epizoda 7. (još jedna, sutra)

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Гледам серију, епизоду по епизоду, и размишљам како је живот Достојевског био у суштини трагичан. Скоро ме је страх шта ће следеће да се догоди..

И, питам се, каква би била његова уметност, да му живот није био такав.. тј. да није бирао такав пут..

Али то би се наравно могло рећи и за многе друге уметнике.

Поздрав свима

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

aha biće još jedna izgleda...

Ova se završava kada pisac odlazi u Optinski manastir...

očekujem neočekivano...

Lik je za desetku...

Voleo bih da pronađemo na netu ove slike koje su snimljene tada "tog najradosnijeg dana u životu Feđinom" :)

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...