Sophrosyne Написано Фебруар 4, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 Ispod površine Feđa u sebi čuva jednog veoma osjećajnog,do takvih bolova krhog lika da maltene u toj slabosti dolazi do najviših spoznaja i onakvih psiholoških preloma koja je uspjevao da u svojim romanima opiše i time zaviri u mračne strane čovjekove ličnosti a da tom mraku spozna "svjetlost od svjetlosti" koju Hristova ličnost ima u sebi. There's something deep inside than you don't want to show. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данијел Драгичевић Написано Фебруар 4, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 A šta mislite kakav uticaj na njega ostavljaju i povremeni napadi epilepsije? Mislim, da li se u njegovim knjigama može osjetiti da pridaje tome neki značaj? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Фебруар 4, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 Ja bih bio zahvalan ako mogu sve epizode koje se budu emitovale na tv-u da se stavljaju ovde jer ja tv nemam a voleo bih da odgledam sve. ja bih isto to voljela,ako neko moze da postavi sve... .hvala. blessyou ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Фебруар 4, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 sve je postavljeno do sada...mislim na emitovanih 5 epizoda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Фебруар 4, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 Serija je do sada odlična,baš mi se svaki detalj sviđa. Samo se zatičem u nekom nezgodnom položaju jer sam Dostojevskog pomalo uramio u neki pravoslavni ram,pa se nepoznavajući njegov život ljutim šta bre on to radi Baš se pitam,da li će spomenuti u seriji sv.Amvrosija Optinskog.duhovnika optine pustinje sa kojim se Dostojevski susretao. Добро,у серији вероватно убацују нешто да би било занимљивије.Надам се да ће бити нешто и о томе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Фебруар 4, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 sve je postavljeno do sada...mislim na emitovanih 5 epizoda. pa kad sam brzopleta fmqmtx ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 Серија је вечерас на програму од 22.30h Поздрав свима Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 Epizoda 6. Andre Williams, anajrim and Жика је реаговао/ла на ово 3 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Još dve.Nisam stigla sve da odgledam,ali evo ovde će biti sve zahvaljujući tebi Sićo,pa ću od početka da krenem. Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 A šta mislite kakav uticaj na njega ostavljaju i povremeni napadi epilepsije? Mislim, da li se u njegovim knjigama može osjetiti da pridaje tome neki značaj? http://www.rastko.rs/rastko/delo/11668 ovde ima nešto o tome, a piše on o epilepsiji, pa Smerdjakov u delu ,,Braća Karamazovi'' ima epilepsiju, e sad kakvo je tumačenje takvog prikaza epileptičara, ne znam tačno, ali sigurno da tu ima njegovog iskustva a ima i ovde nešto o tome - nisam proveravala da li ima razlike u tekstovima http://www.scribd.com/doc/6252867/ Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Хвала Лепи Сићо ! blessyou Много лепа серија. Како је сладак Феђа. 1317_womens А тек како пише. srcee Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данијел Драгичевић Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 http://www.rastko.rs/rastko/delo/11668 ovde ima nešto o tome, a piše on o epilepsiji, pa Smerdjakov u delu ,,Braća Karamazovi'' ima epilepsiju, e sad kakvo je tumačenje takvog prikaza epileptičara, ne znam tačno, ali sigurno da tu ima njegovog iskustva a ima i ovde nešto o tome - nisam proveravala da li ima razlike u tekstovima http://www.scribd.com/doc/6252867/ e hvala na odgovoru. izvini ali sada nemogu da komentarišem tekst. neću da čitam ništa o njemu sledećih 10 dana! večeras mi je izvukao živce sa onom rečenicom "shvatio sam sistem" pa mogao sam ga pojesti zajedno s televizorom. namrsten Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 meni je super što ga ne prikazuju kao nekog svetitelja (kakvim ga smatra pola pravoslavne vaseljene), već čovekom sa svim svojim manama, koji je bio genije. Pitanje je da je bio recimo neki dobrica, da li bi toliko dobro dao psihološku studiju i karakterizaciju svojih likova. Tek sledi period nejgovog najbitnijeg stvaralaštva. Od 1867-1879. Može biti da je provalio sistem. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Мислим да то неће бити подробно обрађено, јер се серија сутра завршава. Приказан је какав је био, али су прескочени мноооги битни моменти из његовог живота, зарад наглашавања страсти (што је у многоме добро, јер се о томе мало зна или се превиђа). Наравно да не би тако добро осликао јунаке да није на сопственој кожи искусио многе ствари. Но, каква би то руска серија/филм/књига били да се не завршавају трагично и да се страдање увек претпоставља радости. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данијел Драгичевић Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 meni je super što ga ne prikazuju kao nekog svetitelja (kakvim ga smatra pola pravoslavne vaseljene), već čovekom sa svim svojim manama, koji je bio genije. Pitanje je da je bio recimo neki dobrica, da li bi toliko dobro dao psihološku studiju i karakterizaciju svojih likova. Tek sledi period nejgovog najbitnijeg stvaralaštva. Od 1867-1879. Može biti da je provalio sistem. Ne ne. Ja sam na početku teme i pokušao nešto da kažem u tom smjeru. Da je posmatrajući samoga sebe (svoje slabosti itd.) na papir i iznosio, kako sam napisao "dobre priče". Mislim, na detaljne, iskrene, upućene na prave životne vrijednosti i sl. Ali neki postupci večeras, kao onaj kada ga je lik na izlazu spretno dočekao sa cigarom i vratio ga za rulet, dok ga rođena žena čeka izbačena iz hotela. E pa Fjodore da si genije nad genijima, da ti je ime ispisano preko pola neba, mislim da si u tom momentu ispao glup kao noć! A da ne navodim dalje detalje.... Ali dobro.... Kad pokažem karakter i pročitam nešto od njega onda ću imati pravo da zasnivam mišljenje koje je trajno. Ovo je samo privremena reakcija jer me jest rasp**** Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука