Драшко Написано Новембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 Uopste nisam ekspert za dirigente, tesko uocim neku sustinsku razliku. Malo o Karajanu i drugim dirihentima. Prvo malo interviju sa "zveckom" koji kako kaze za Karajana "completely without bull shit!" negde na 2:15 Поуке.орг инфо је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 Поуке.орг инфо је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Новембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 Nema jaci. Драшко је реаговао/ла на ово 1 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Јун 11, 2020 Пријави Подели Написано Јун 11, 2020 Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Јун 11, 2020 Пријави Подели Написано Јун 11, 2020 Негде сам гледао, причао је неко из оркестра да им је било тешко да прате и разумеју шта има на уму јер је често - жмурео, диригујући. Диригент, кажу, а видимо и ми, комуницира очима пре свега и гестикулацијом и будући навикнути на такав вид комуникације са другим диригентима, нису могли да прате Карајана јер...нису увек разумели шта жели. Још један интересантан факат: Питали су га, будући да је Аустријанац, коме више воли да диригује, Аустријанцима или Немцима, одговорио је - Немцима. Зашто? И једни и други ураде посао и прихвате промену али Аустријанци питају - зашто? Драшко је реаговао/ла на ово 1 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 11, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Јун 11, 2020 U bre ja zaboravio da sam ovo započeo "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Јун 11, 2020 Пријави Подели Написано Јун 11, 2020 Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука