Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

Нешо, и теби опомена што Артемија називаш владиком. На овом форуму такав гест тумачимо као непослушање Цркви и ширење расколничког духа.

Називам га владиком зато што сматрам да је он на неканонски,неуставни и нецрквен начин протеран са места епископа у својој епархији,без доказане кривице,без права да у Сабору одбрани себе или бар покуша да се одбрани.Нико није крив док се не докаже кривица и највећи криминалци имају право на одбрану а камо ли епископ једне помесне Цркве.

Јел тако?

Добро,реци ми ти онда,по ком Канону,истини и правди он служи Литургије у Жичкој Епархији без одобрења надлежног Епископа?

Ајде,ево ја ћу да претпоставим да је Артемије Епископ.

Реци ми,по ком Канону служи у Жичкој?

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Нешо, и теби опомена што Артемија називаш владиком. На овом форуму такав гест тумачимо као непослушање Цркви и ширење расколничког духа.

Називам га владиком зато што сматрам да је он на неканонски,неуставни и нецрквен начин протеран са места епископа у својој епархији,без доказане кривице,без права да у Сабору одбрани себе или бар покуша да се одбрани.Нико није крив док се не докаже кривица и највећи криминалци имају право на одбрану а камо ли епископ једне помесне Цркве.

Јел тако?

Добро,реци ми ти онда,по ком Канону,истини и правди он служи Литургије у Жичкој Епархији без одобрења надлежног Епископа?

Неша је банован, па ћу ти ја одговорити. По канону "папског примата". Папа је, наиме, првоепископ "универзалне Цркве" расуте по целом свету - зато и може да ради и служи где хоће и кад хоће. Као што видимо, Артемије верно следује овакву еклисиологију. "Борац против јереси" заправо је прави правцати ЈЕРЕТИК.

Подели на овим сајтовима

Оно што они називају катакомбе једнако је подрумима и јазбинама а и сами знамо,гледајући и на "славног"Фројда који је одвећ волео више подруме него спратове какав је био циник и гордељивац.

0405_feel

Подели на овим сајтовима

Јел тако?

Неша је банован, па ћу ти ја одговорити. По канону "папског примата". Папа је, наиме, првоепископ "универзалне Цркве" расуте по целом свету - зато и може да ради и служи где хоће и кад хоће. Као што видимо, Артемије верно следује овакву еклисиологију. "Борац против јереси" заправо је прави правцати ЈЕРЕТИК.

Има два линка,

један је www.pastirdobri.com а други је www.dobripastir.com

0405_feel

Подели на овим сајтовима

Прва Литургија у катакомбној капели Преподобног Јустина Ћелијског, ако Бог да, служиће се у недељу 6. марта (Беле покладе) са почетком у 09:00. На Литургији ће началствовати настојатељ манастира Црна Река у егзилу Архимандрит Николај. Овом Светом Литургијом ће и започети циклус богослужења у капели.[/b]

Кога ли ће другог злоупотребити и чије име обесчастити, него светог Јустина Ћелијског.

А пошто су они чеда СПЦ како себе називају, по чијем благослову служе на канонском простору Митрополије Београдско - КАрловачке? Ахам, благослов им је дао самозвани владика Артемије...и по којем ово канону Артемије даје благослове да неко служи литургију изван наводно његове ЕРП?

А да Артемије се проширио по целом свету...па опет да упитам по којем то канону?

Какви новотарци Боже драги!  0102_laugh

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Јел тако?

Sestro, reci cu ti kako ja vidim da to oni tumace.

Kazu kada je rat, oficir ne trazi od vojnika i ne daje mu ostav ako mu je dugme otkopcano, ali ako je u miru, salje ga i na suvo brijanje, ako nije izbrijan.

Ako nekome oduzmes eparhiju, tj rascinis ga bez suda, kako oni to gledaju, onda se nalazis u vanrednim okolnostima, i onda je druga prica.

Tako da odgovor tebi glasi, (kako sam ih razumeo) po istom onom kanonu po kojem je rascinjen, bez Crkvenog suda i mogucnosti da se odbrani.

p.s. Nije ti stos ono sa pastir.dobri, jer svi to znamo kada smo trazili i kucali pre par meseci, nego da te pitam onako bratski, jesi se ti mozda pronasla u onim pricicama o Tutoru, pa si nesto ljuta?

Подели на овим сајтовима

Не знам о каквом тутору причаш.Братски можеш да ме питаш шта год хоћеш,али прво име да нам саопштиш 1405_love

А ово о рату,генералу и остало што си написао... :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Мудрове, хоћеш ти то нама да кажеш да Сабор није институција важнија, виша по чину, достојанству, снази одлучивања и свему осталом од Црквеног Суда?

Ти омаловажаваш и ниподаштаваш ауторитет једном помјесног Сабора???

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Мудрове, хоћеш ти то нама да кажеш да Сабор није институција важнија, виша по чину, достојанству, снази одлучивања и свему осталом од Црквеног Суда?

Епископу и суди Сабор, а не Црквени суд.

Подели на овим сајтовима

nekim slucajem sam citala indijska pisma ,mozda neko zna i sjetim se ponekada tih rijeci kad je inda bez ispracaja otisao u indiju nazad ,niko se nije nasao da se pozdravi i pozeli sretan put i zahvali sto toliki put presao da narod posjeti, svi su primili braca  hriscanstvo ali  sam tuzan sto su izgubili ljudske osjecaje ,tako nekako svako dobro  svima

Подели на овим сајтовима

Епископу и суди Сабор, а не Црквени суд.

Da samo g. Radosavljevic bi priznavao odluke sabora samo ako mu odgovaraju.

Prvo je govorio ko mari za Sinod, ja odgovaram Saboru; pa kada je sabor odlucivao umesto da se na saboru pojavi; on  kao eheeeej i lopov sto i jeste provalio je u manastir. Sada mu ne valja sabor ; ono odgovara svepravoslavnoj vaseljeni. Uskoro mi ni oni nece odgovarati a sam onah lazni episkop ce biti episkop zemlje, marsa i venere.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

чуо сам да су се населили овде код мене, ал нисам веровао.

е сад ми је мука, не знам да ли да будем тужан или бесан а знам да речи људске више не допиру ...

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Извор: сајт лажне рашко-призренске епархије

неко даје печат дара Духа Светог, опрост греха и обожење а неко члански папирић, одрицање Бога и Адамов пад.
Подели на овим сајтовима

"Унапред захвални Боги и Вама" - како су кренули прогласиће Артемија за четврту божанску ипостас. Да није жалосно било би смешно. Оволика количина самољубља и гордости (сви смо отпали, само је Артемије истина) на овако малом папиру, таквој прелести би и ђаво позавидео. А Артемије полако и сигурно постаје четврта божанска ипостас за своје гурофилне зомбоиде.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...