Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

На жалост.

Група рашчињених јеромонаха окупљених око рашчињеног Епископа који тврде да могу функционисати независно од помјесног Сабора, отоворено позивајући народ на непослушност помјесној Цркви јесте дословно прављење некакве виртуелне аутокефалне "КПЦ".

Наравно, у овој констелацији Виловски планира да буде наследник "епископа" Артемија, само је питање којој ће расколничкој секти приступити јер има један мали проблем: не може да устоличи сам себе. (мада ко зна, како су кренули можда и томе будемо свједоци).

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Артемијева секта је гора чак и од Мирашеве "ЦПЦ". Ови други барем не негирају благодат званичној Цркви. Полако, врло ће се брзо показати да Артемије (ускоро проклети Марко) није  само расколник већ и јеретик.

Подели на овим сајтовима

На жалост.

Група рашчињених јеромонаха окупљених око рашчињеног Епископа који тврде да могу функционисати независно од помјесног Сабора, отоворено позивајући народ на непослушност помјесној Цркви јесте дословно прављење некакве виртуелне аутокефалне "КПЦ".

Наравно, у овој констелацији Виловски планира да буде наследник "епископа" Артемија, само је питање којој ће расколничкој секти приступити јер има један мали проблем: не може да устоличи сам себе. (мада ко зна, како су кренули можда и томе будемо свједоци).

Мислим да је то најмањи проблем - или ће изнаћи неког распопа и секташа као Мираш, или ће једноставно објавити да га је, на пример, устоличио преподобни Јустин Ћелијски лично и решена ствар...

Не би то била највећа небулоза коју су артемити до сада прогутали...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Хришћански ,нема шта !

Критикујете писање на фејс групи Истина је само једна - владика Артемије,као нехришћанско,пуно мржње и клевета а не видим неку разлику од појединих коментара овде...

Чак и Александар више не бира речи у наступу мржње...

Подели на овим сајтовима

Хришћански ,нема шта !

Критикујете писање на фејс групи Истина је само једна - владика Артемије,као нехришћанско,пуно мржње и клевета а не видим неку разлику од појединих коментара овде...

Чак и Александар више не бира речи у наступу мржње...

Не бирам речи за оне који руше Цркву. То су непријатељи и мог Бога и мог Рода. Мало нам је све муке које смо преживели и које преживљавамо, само су нам фалили Артемијеви распопи да вршљају по Србији и да смућују несретни народ. Док се не покају, за њих имам само овакве речи.

Подели на овим сајтовима

То није више само раскол већ и отворена јерес. Да предпоставимо да је Артемијева епархија у расколу са СПЦ (на сву срећу није, јер тамо постоји канонски епископ и литургијско општење са осталим епархијама СПЦ), те да он овакве памфлете дели у "својој" епархији. То би онда био само раскол. Међутим, одакле право "епискпу" даа чинодејствује (он или његови "клирици" у туђим епархијама)? По којим је то канонима? Ни по каквим. Канонско предање најоштрије осуђује овако нешто. Каква је то еклисиологија? Одговор: то је ЕКЛИСИОЛОШКА ЈЕРЕС, АРТЕМИЈЕ ЈЕ ЈЕРЕТИК - СРЕДЊОВЕКОВНИ ПАПИСТА, УПРАВО ТАКВУ ЕКЛИСИОЛОГИЈУ ПРОПОВЕДА!

Подели на овим сајтовима

На крају борци против папизма полако све више личе на оне против којих се боре.

м.Артемије ,борећи се против папе ,постаде папа.

Ја сад не знам да ли се он бори против папе због теолошких разлика или зато што му је конкуренција  :drugarstvo:

Зато и Православље јесте Христоцентрично и борба за Христа а не борба против папизма ,глобализма итд...

Подели на овим сајтовима

Свако има право на своје мишљење али хтео сам рећи да поједини коментари одишу отвореном мржњом према владици и нама који га подржавамо...јер како другачије коментарисати то да нас називате ђавоиманим,проклетим...итд...

Да је неко од нас то написао био би банован...бришете постове,опомињете за сваку ситницу,а онда у наступу гнева више не бирате речи.

То што је смутња у народу и Цркви нека брину они који су целу ствар покренули иако су знали да ће бити реакције верника...изгледа да се није очекивала оваква подршка прогоњеном владики ...

Подели на овим сајтовима

Свако има право на своје мишљење али хтео сам рећи да поједини коментари одишу отвореном мржњом према владици и нама који га подржавамо...јер како другачије коментарисати то да нас називате ђавоиманим,проклетим...итд...

Да је неко од нас то написао био би банован...бришете постове,опомињете за сваку ситницу,а онда у наступу гнева више не бирате речи.

То што је смутња у народу и Цркви нека брину они који су целу ствар покренули иако су знали да ће бити реакције верника...изгледа да се није очекивала оваква подршка прогоњеном владики ...

Нешо молим те да реално сагледаш ствари.

Погледај колико порука имаш на овом форуму а ја рецимо сам банован на ихтусу и истини након 2 поруке,само зато што другачије мислим.

Да не говорим о хаковању форума и гашењу нашиг група на фејсбуку.

Толико о поштовању туђег мишљења и начину "борбе за истину" код вас у парасинагоги.

Друга ствар ,нико не напада монаха Артемија зато што га мрзи већ зато што воли своју Цркву и све нас боли раскол и безумље које дотични монах учини.

Подели на овим сајтовима

Нешо, и теби опомена што Артемија називаш владиком. На овом форуму такав гест тумачимо као непослушање Цркви и ширење расколничког духа.
Подели на овим сајтовима

Београђани могу да одахну, истинита црква тј катакомбна капела сад и у главном граду у Његошевој улици:  

Мада у овом саопштењу пише ко началствује,грешком су заборавили првог архијереја, ех ангела сатанаила... 0405_feel

Капела светог Јустина Ћелијског у Београду

Обавештавамо православне вернике да је Епархија рашко-призренска у егзилу, на молбе многих верника из Београда и околине, отворила још једно богослужбено место. Ради се о катакомбној капели посвећеној Преподобном Јустину Ћелијском.

Капела се налази у Београду у улици Његошевој бр. 73/1, општина Врачар, приземље, са леве стране (код Каленића пијаце), а богослужења у њој ће се обављати сваке недеље и празника (празнична бденија и Свете Литургије).

Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу Г. Артемије је за богослужења у новој капели одредио Јеромонахе: Наума, Иринеја и Максима, и монаха Хризостома. Сем Јеромонаха Максима, који је члан сопоћанског братства у егзилу, сва остала братија су чланови црноречког братства у егзилу.

Прва Литургија у катакомбној капели Преподобног Јустина Ћелијског, ако Бог да, служиће се у недељу 6. марта (Беле покладе) са почетком у 09:00. На Литургији ће началствовати настојатељ манастира Црна Река у егзилу Архимандрит Николај. Овом Светом Литургијом ће и започети циклус богослужења у капели.

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Нешо, и теби опомена што Артемија називаш владиком. На овом форуму такав гест тумачимо као непослушање Цркви и ширење расколничког духа.

Називам га владиком зато што сматрам да је он на неканонски,неуставни и нецрквен начин протеран са места епископа у својој епархији,без доказане кривице,без права да у Сабору одбрани себе или бар покуша да се одбрани.Нико није крив док се не докаже кривица и највећи криминалци имају право на одбрану а камо ли епископ једне помесне Цркве.

Подели на овим сајтовима

Називам га владиком зато што сматрам да је он на неканонски,неуставни и нецрквен начин протеран са места епископа у својој епархији,без доказане кривице,без права да у Сабору одбрани себе или бар покуша да се одбрани.Нико није крив док се не докаже кривица и највећи криминалци имају право на одбрану а камо ли епископ једне помесне Цркве.

Тај твој став је супротан ставу Цркве и због тога си опоменут - на форуму не дозвољавамо ширење расколничких идеја, идеја која воде непослушању Цркви. Ово ти је била трећа опомена и бићеш, сходно правилима форума, банован на одређено време.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...