Благовесник Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Код вас у рају фине девојке, девице, а код нас блуднице 0409_feel ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Ја знам да Исус говори о више нивоа раја односно каже: Много је станова у кући Оца мога. знам да у исламу се обећава ратницима за ислам тзв шахидима рај (џенет) са неколико десетина девојака bandit To im je jedna od nagrada! Зар заиста исламски учени теолози верују у овако нешто? [/quote Zašto ne bi vjerovali? Meni mozak stane kada vidim u što sve vi vjerujete i opet kažem ma to je stvar njihove vjere. Od čega ti konkretno stane mozak? Recimo od takvog pitanja! 0409_feel :cheesy:Da ne otvaram Dejane novu temu i to bi onda bio 4chsmu1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Никада не можемо ми бити исти, Енизе. Није то исти рај, Енизе. 0110_hahahaНисам ово рекао озбиљно. 4chsmu1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Никада не можемо ми бити исти, Енизе. Није то исти рај, Енизе. 0110_hahahaНисам ово рекао озбиљно. 4chsmu1 Svi mi težimo Raju-Džennetu, samo imamo različito gledište i shvatanja raja.Kakav je kod vas Raj brate Veljo? Čini mi se da ga vi nekako stidešljivo doživljavate kao mjeto a što se tiče pakla čini mi se da je on kod vas stanje duše jeli tako? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Хришћански рај је искључиво наслада Богом, Богопознањем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Izvor Googlanje. http://www.isadaiuvek.dzaba.com/pouke/mitarstva.htm http://slavoslovije.wordpress.com/2008/11/03/vazdusna-mitarstva/ Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Хришћански рај је искључиво наслада Богом, Богопознањем.Brate Aleksandre čini mi se da vi i katolici ne gledate isto na raj.Kod jednih je to mjesto a kod drugih savršeno stanje duše.Ispravi me ako griješim! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Хришћански рај је искључиво наслада Богом, Богопознањем.Brate Aleksandre čini mi se da vi i katolici ne gledate isto na raj.Kod jednih je to mjesto a kod drugih savršeno stanje duše.Ispravi me ako griješim! Тако римокатолици не гледају на рај (то си ти нешто побркао). Нема суштинске разлике у односу на православне. И за њих Бог извор радости у рају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Никада не можемо ми бити исти, Енизе. Није то исти рај, Енизе. 4chsmu1Нисам ово рекао озбиљно. 1405_love Svi mi težimo Raju-Džennetu, samo imamo različito gledište i shvatanja raja.Kakav je kod vas Raj brate Veljo? Čini mi se da ga vi nekako stidešljivo doživljavate kao mjeto a što se tiče pakla čini mi se da je on kod vas stanje duše jeli tako? Алудирао сам на описе кога од жена тамо има - у Кур`анском рају од женског рода спомињу се девице, којих се ни људи ни анђели нису дотакли, а по Христу у рају су блуднице. Иначе, шалу на страну, Духовни доживљај благодати рајске предокушамо, по мери вере, наде и љубави, у Светој Литургији. То је једина слика раја, опис који нам (целом роду Христовом) је предан од Христа преко Апостола. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 E tako funkcioniše sve to iz moje perspektive: -Šta? Kako? Zašto? Kada? Gde? Zašto? Zašto? Kako znaš? Zašto? Na osnovu čega tvrdiš? Као што мала деца не разумеју како су настала па запиткују, а одговоре не могу да схвате те изнова питају, тако ми још теже можемо да схватимо како је настао цео универзум и како изгледа живот после васкрсења. Када би неко дословно објаснио малом детету како је настало, то би у његовом уму изазвало "кратак спој" (постоје у психологији такви примери). Зато ми имамо Свето писмо и у њему речи Господа Исуса Христоса које нам дају објашњења приступачна нашем уму док не узрасте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Хришћански рај је искључиво наслада Богом, Богопознањем.Brate Aleksandre čini mi se da vi i katolici ne gledate isto na raj.Kod jednih je to mjesto a kod drugih savršeno stanje duše.Ispravi me ako griješim! Тако римокатолици не гледају на рај (то си ти нешто побркао). Нема суштинске разлике у односу на православне. И за њих Бог извор радости у рају. Ne u tom kontekstu u kojem si me shvatio.Svi vi smatrate raj zajednicu sa Bofgom to razumijem, ali vi pravoslavni ne razumijete ga kao mjesto , dali i oni isto tako ne smatraju Raj kao mjesto.(Mada si pre neko veće navodeći citate navodio citate koji nedvosmisleno govore o Raju kao mjestu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Хришћански рај је искључиво наслада Богом, Богопознањем.Brate Aleksandre čini mi se da vi i katolici ne gledate isto na raj.Kod jednih je to mjesto a kod drugih savršeno stanje duše.Ispravi me ako griješim! Тако римокатолици не гледају на рај (то си ти нешто побркао). Нема суштинске разлике у односу на православне. И за њих Бог извор радости у рају. Ne u tom kontekstu u kojem si me shvatio.Svi vi smatrate raj zajednicu sa Bofgom to razumijem, ali vi pravoslavni ne razumijete ga kao mjesto , dali i oni isto tako ne smatraju Raj kao mjesto.(Mada si pre neko veće navodeći citate navodio citate koji nedvosmisleno govore o Raju kao mjestu! Сва творевина ће бити преображена, укључујући и простор. То је заједничко веровање - извор је у Новом Завету. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 E tako funkcioniše sve to iz moje perspektive: -Šta? Kako? Zašto? Kada? Gde? Zašto? Zašto? Kako znaš? Zašto? Na osnovu čega tvrdiš? Као што мала деца не разумеју како су настала па запиткују, а одговоре не могу да схвате те изнова питају, тако ми још теже можемо да схватимо како је настао цео универзум и како изгледа живот после васкрсења. Када би неко дословно објаснио малом детету како је настало, то би у његовом уму изазвало "кратак спој" (постоје у психологији такви примери). Зато ми имамо Свето писмо и у њему речи Господа Исуса Христоса које нам дају објашњења приступачна нашем уму док не узрасте. Sestro draga ipak vam nije pojašnjeno kako treba.Jer čitate svoi krščani pravoslavni, rimokatolici, zatim protestanti i još koji drugi ista evandželja isti stari zavjet a jedni druge nonšalantno izbacujete iz hriščanstva.Čak neki koji se isto pozivaju na evanđelja dozvoliše i istospolne brakove(ne shvati me zlonamjerno).Znači ipak nije Isus vam baš jasno dostavio precizno tu vašu istinu.Jer da je to tako nebi se vi djelili na desetine međusobno isključivih frakcija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 E tako funkcioniše sve to iz moje perspektive: -Šta? Kako? Zašto? Kada? Gde? Zašto? Zašto? Kako znaš? Zašto? Na osnovu čega tvrdiš? Као што мала деца не разумеју како су настала па запиткују, а одговоре не могу да схвате те изнова питају, тако ми још теже можемо да схватимо како је настао цео универзум и како изгледа живот после васкрсења. Када би неко дословно објаснио малом детету како је настало, то би у његовом уму изазвало "кратак спој" (постоје у психологији такви примери). Зато ми имамо Свето писмо и у њему речи Господа Исуса Христоса које нам дају објашњења приступачна нашем уму док не узрасте. Sestro draga ipak vam nije pojašnjeno kako treba.Jer čitate svoi krščani pravoslavni, rimokatolici, zatim protestanti i još koji drugi ista evandželja isti stari zavjet a jedni druge nonšalantno izbacujete iz hriščanstva.Čak neki koji se isto pozivaju na evanđelja dozvoliše i istospolne brakove(ne shvati me zlonamjerno).Znači ipak nije Isus vam baš jasno dostavio precizno tu vašu istinu.Jer da je to tako nebi se vi djelili na desetine međusobno isključivih frakcija. У свакој вери постоје деобе. У исламу такође. Људи су људи, другачије схватају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 E tako funkcioniše sve to iz moje perspektive: -Šta? Kako? Zašto? Kada? Gde? Zašto? Zašto? Kako znaš? Zašto? Na osnovu čega tvrdiš? Као што мала деца не разумеју како су настала па запиткују, а одговоре не могу да схвате те изнова питају, тако ми још теже можемо да схватимо како је настао цео универзум и како изгледа живот после васкрсења. Када би неко дословно објаснио малом детету како је настало, то би у његовом уму изазвало "кратак спој" (постоје у психологији такви примери). Зато ми имамо Свето писмо и у њему речи Господа Исуса Христоса које нам дају објашњења приступачна нашем уму док не узрасте. Sestro draga ipak vam nije pojašnjeno kako treba.Jer čitate svoi krščani pravoslavni, rimokatolici, zatim protestanti i još koji drugi ista evandželja isti stari zavjet a jedni druge nonšalantno izbacujete iz hriščanstva.Čak neki koji se isto pozivaju na evanđelja dozvoliše i istospolne brakove(ne shvati me zlonamjerno).Znači ipak nije Isus vam baš jasno dostavio precizno tu vašu istinu.Jer da je to tako nebi se vi djelili na desetine međusobno isključivih frakcija. У свакој вери постоје деобе. У исламу такође. Људи су људи, другачије схватају. Da. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука