Jump to content

Да ли треба да бријемо браду или не ???

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат
  Цитат

Није ми јасно, шта је из књиге "Како сејете тако ћете да жањете" ?

Па онај одговор на почетку теме који је дао Зоран.
аха.. сад контам...

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Што се мене тиче мирјани не морају да носе браду.То је моје мишљење,а нажалост у тој књизи сам наишао на више ставова који ми се не свиђају.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Није ми јасно, шта је из књиге "Како сејете тако ћете да жањете" ?

Ово питиње и одговор су из те књиге

Цитат

Шта мислите како би требали да изгледају Хришћани, мислим на мушкарце?

Хришћани мушкарци би пре свега требали да имају браду, не брадицу као шт неки имају, него браду коју им је Бог дао да расте колико треба. Јер, сви они који се брију, па чак и они који носе мале брадице, су исто као и оне жене које набацују разне шминке, креоне, кармине, пудере, које чупају обрве и остале глупости. Јер, тако показују незадовољство пред Оним Који их је створио, па као да Он то није добро учинио, па оне сада исправљају. Исто тако и мушкарци чине када брију браде своје. Ружно и смешно је видети једног назови хришанина као таквог у Цркви. Поједини имају и уметничке брадице и имату свега и свачега. А мушкарац би требао као мушкарац да носи браду, јер да Бог није желео да му стави ту исту браду која је украс, Он му не би ни ставио. Исто тако прави Хришћанин треба да буде у дугим панталонама, блузама са скромним бојама, са простим ципелама, јефтиним, а не од сто евра.

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

Ево још једног дела из исте књиге:

Шта мислите о одећи и обући? Како би Хришћани требали да се облаче?

Што простије. Што неупадљивије и што сиромашније би Хришћани требали да се облаче, у скромним бојама. Знам за један случај једног брата кога многи знају у Србији. Он лети шета бос и дању и ноћу без престанка, како у пролеће, тако и у лето, све до касне јесени. Докле ће он тако да ради ја не знам, алли знам да то што ради нико други не ради. Значи, све то се дешава у главном граду Србије, Београду. Било да су трамваји, било да су аутобуси, било да се одлази у Патријаршију, било да се одлази у продавницу, он је увек био бос. Једном му је један брат рекао: „Пазите да не саблазните неког од ове мале браће“. Значи, тај брат који му је то рекао узео је цитат из Светог Писма. А он му је одмах одговорио: „А сада ћу ја тебе нешто да питам, па да ми одговориш: Да ли си ти чуо у Светом Писму где Сам Христос каже: Тешко човеку ко се саблазни од Мене“. Тај брат није могао ништа да му одговори, јер је био свестан да је он ради Христа бос. И зато је тај брат који је био бос рекао њему:

„Да ли ти знаш за оно где Христос каже: Тешко човеку који се саблазни од Мене“.

Тај брат који се бос креће и који је увек у истој одећи, рекао је једном другом брату када му је не на добар начин, него из зависти и незнања замерио што је бос: „Ниси се сетио да ме питаш да ли имам обућу и ниси се сетио да ми купиш обућу. Али си се сетио да мудрујеш, наравно не по Богу, као што видиш“ Ето једне од највећи простота и ето како се треба облачити и на кога се треба угледати. Колико знам о том бррату, увек је у истој одећи, месецима у истој, годинама у истој.

Неки од вас ће рећи: „То је тврда храна“.

А ја вам кажем: Не морате да имате тако тврду храну, али будите скромни, што скромнији и угледајте се на такве.

Подели на овим сајтовима

и у процесу једнобојности (наспрам живости боја и шаренила које је Господ СВУДА направио сем у полуживотним пустињама) да убијемо креативност?

нормално да се не треба китити и гиздати ко млада у подне или богаташ сујете ради, али не видим никакав проблем у лепоти или шаренилу.

нисам у фазону монаштва у свету, има ко је дао завет сиромаштва, има и јуродивих, али не треба убијати таленат и ситуацију коју можемо искористити чак и облачењем.

свака ситуација захтева разлучивање, а не паушална универзална решења.

скромност свакако, али не бледост и млакост боја и живота, онда све губи укус и поенту, али не на сујету и богатство, већ на ширење Духа благодати и радости па све и кроз шаренило боја и материјала ...

јел могу да сазнам ко је написао књигу?

Подели на овим сајтовима

...и још једно дела из исте књиге

Шта да ради човек који је добио отакз на послу?

Ви добро треба да знате да ништа не бива без Воље Господа Бога. У Светом Писму пише да је нама и свака длака на глави избројана. Ако је такав човек изгубио посао и ако је он прави Хришћанин, он за то неће дати пет пара. Јер, он врло добро зна да је то дошло до Самог Бога. Јер, то је човек који прима све као из Божијих Руку и који прима онако какао треба. Такав човек живи безбрижним животом, било шта да се деси. И Бог је са њим стално. Неће он дуго остати без посла и неће Бог њега оставити, него ће добити можда пет пута бољи посао.

Подели на овим сајтовима

Многи не знају да је Господ Исус Христос заправо носио кратку косу.

То можете прочитати у тексту свјатејшег Патријарха Павла : http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1025/tekst/joooj-lika-hristovog-i-svetih/

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

јел могу да сазнам ко је написао књигу?

и ја би волео да зна али пише да је духовник непознат ....

књига је издата са благословом Епископа средњоевропског Господина Константина

Главни и одговорни уредник: протојереј Драган Мићић

Издавач: Српска православна црквена општина Линц - Аустрија

Подели на овим сајтовима

Старче, можете ли нам рећи шта значе Христове речи: Имате очи, а не видите и имате уши, а не чујете?

Те Христове речи значе да ми имамо очи, али да поред тих очију ми заиста не видимо. Јер смо ослепели духовно и зато не видимо. Јер, ту је реч о духовном виду, а не у телесном. А када је духован вид слеп, онда телесан, може се рећи, у потпуности није потребан. Зашто смо ослепели.? Одоговор је врло прост. Због силних грехова које чинимо. А имате уши а не чујете, исто важи као и ово за очи. Ушима чују, али душом не чују. А када неко ушима чује, а душом не чује, тај је заиста глув. И то је исто што поред ушију не чујемо због великих грехова које учинисмо.

Подели на овим сајтовима

Старче, можете ли нам рећи ко је крив што омладина данас масовно користи дрогу?

Криви су пре свега они који су били на власти и који су дозволили да се тако нешто деси. А криви су и они који су сада на власти, а који не чине ништа озбиљно да се тај велки проблем, који лагано убија Србију спречи. А после тога, родитељи који не мисле о својој деци. И на крају деца.

Колико је цигара опасан грех?

Цигара је заиста страшан грех. Јер они који користе цигару треба да знају, а многи и знају, да се у цигарама налази на хиљаде отрова. И можете онда ви да замислите шта ми радимо Богу и како ми враћамо Богу за то што нам је дао живот и што се брине о нама и што нас је створио да будемо деца његова? Зар тако да му враћате ви који користите цигаре, проклети смрдљиви дуван? Они који користе дуван не само да себе убијају. Јер много је, много људи који умру због последица цигара и не само да себе убијају, него и друге. Јер, ко се налази у просторији пушача, прима исте отрове као и пушач. Најчешће пушачи оболевају од рака.

Подели на овим сајтовима

Да ли треба да се молимо за све умрле људе, или постоје изузеци, на пример самоубице?

Ја сам уз Светог Старца Силуана. Он се молио за сав свет. Значи самим тим и за самоубице. Ја лично мислим да Љубав не можде да мисли и да прича другачије. Значи, ја сам за то да сви ми требамо све волети и сви свима требамо све праштати. А ако ми све волимо и ако ми свима праштамо, покажимо то и на делу. А не да једно причамо, а друго да радимо. Бог је Тај Који ће да суди. Да ја вас питам нешто. Да ли бисте ви волели, када бисте ви завршили истом судбином као и самоубице, да се за вас нико не моли и да за вас нико не тражи помиловање и да завршите за сва времена у паклу? Да ли бисте ви тако желели и ко је тај нормалан који би тако желео. Неко од надувених и болесних глава би могао да каже: ‘’Али то су самоубице. Ја никада не бих дигао руку на себе’’. Такквом ја кажем да је заиста надувена и болесна глава. Јер, зар си ти Бог, па да знаш шта ће бити за пет и петнаест година у животу твом? Ти не знаш сутра шта ће бити са тобом, а тако можеш лако да доносиш закључке. А у Светом Писму пише: Чините другима оно што желите да они вама чине

Подели на овим сајтовима

Можете ли нам нешто рећи о сатанистима?

Сатанисти су најболеснији људи. Они су болеснији и од оних у лудници. Они отворено говоре против Бога, Бога Који им је живот дао. Они себи узимају за бога мамона, то јест ђавола, ђавола најјаднијег и најбеднијег створа у видљивом и невидљивом свету. Јер, он је исто створен од Бога и био је пре његовог помраченог стања анђео и то најсветлији. Али се окренуо против Бога, Једног Јединог Краља свега видљивог и невидљивог. Сатанисти, иако мисле да су здрави, они су веома болесни и најболеснији људи. Јер замислите, Бог вам даје живот, Бог вам даје сунце, Бог вам даје ваздух, Бог вам даје све, а ви узвраћате на добро кроз зло, или злим! Има ли горег и има ли болеснијег стања?!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Старче, можете ли нам рећи ко је крив што омладина данас масовно користи дрогу?

Криви су пре свега они који су били на власти и који су дозволили да се тако нешто деси. А криви су и они који су сада на власти, а који не чине ништа озбиљно да се тај велки проблем, који лагано убија Србију спречи. А после тога, родитељи који не мисле о својој деци. И на крају деца.

ово једноставно није тачно, јер је само делимично тачно, и као полуистина му дође исто као обмана.

што се тиче европе и скорашње историје која је директно утицала на младе данашњег доба ...

у почетку је дрогирање било легално и увели су га доктори и психијатри у раном двадесетом веку као ''лекове'' за разне болести од телесних па до психичких, да не улазимо у дискутабилност њиховог незнања и класификовања или даијгноза. најчешће коришћен ''лек'' тог времена је био кокаин, па тек касније хероин који је настао од стране фармацеута који су помагали да опијум препакују ради лакшег кријумчарења у европу.

што се тиче данашњег проширене дистрибутивне продаје наркотика иза легалних токова, и даље стоје криминалци који корумпирају сваку власт и финансирају је, као што су и до сад сваки рат или револуцију или власт после француске револуције. највеће финансије су одувек долазиле од оружја и дроге, а то НИКАД власт није контролисала, већ је управо обрнуто било.

иначе, пушење је још један у низу наркотика и самим тим страст која, сем психички, и физички погађа ближње.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...