Jump to content

Постоји ли разлика између геј особа и хетеро-промискуитетних особа?

Препоручена порука

Размишљао сам како хомосексуалци организују геј параду и онда дођу жестоки момци да их бију!

у 90% случајева ти момци су хетеропромискуитетни или бар имају јаку жељу да то постану,а са становишта православног хришћанства ту ударају исти на исте  gringrin

Постоји ипак велика разлика. Прво оно што повезује жестоке момке није њихова сексуално понашање. Тј, није промискуитет оно што их повезује.

Тако да право питање би било, да ли је већи грех бити хомосексуалан или пребити неку особу (из било ког разлога, да не кажем зато што не желиш да хомосексуалност буде пожељно и нормално понашање у друштву, тј да буде узор понашања, као што нам се намеће).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 47
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Bitno je da homoseksualizam ne postane racionalizacija, nesto sto ce umiriti coveka spoznajom da nije najgori i da ce, ako se bori protiv takvog vida greha, izbrisati sopastveni. To je zabluda na koju mnogi pristaju, imenujuci sebe borcima protiv greha, u sustini, zanemaruju sopstveni te zato treba shvatiti, naglasiti - blud jeste blud, nacin je manje bitan. Ako ste pratili, ap. Pavle izjednacuje rukobludnike sa homoseksualcima (I Kor. 6; 9-10.), tako da nikakav oblik borbe sa homoseksualcima (sem unutrasnje) nece, niti moze, izbrisati vas sopstveni greh dok, sa druge strane, heteroseksualni bludnik je podjednako u grehu kao i homoseksualni i to mora biti jasno. Mislite o tome...

Otvorenog uma-otvorenog srca, mir vam - Ugrin

Па не бих рекао ни да је сдваки блуд исти. Исто као што ни свако убиство није исто. Убиство јесте грех, али није исто убити дете, трудницу или старца. Постоји ружно али постоји и најружније. Хетеросексуални блуд је ружан, а хомосексуални је најогавнији и најружнији блуд.

Подели на овим сајтовима

A sta kazete vi sa stavom blud je blud na pedofiliju i nekrofiliju, zoofiliju? Svakako da nije.

To su jos tezi oblici deformacije ljudskog erosa. Imam osecaj da je opet srz nesporazuma juridika

i juridicki pristup grehu. Ne ceni se greh po tome ko je sta radio i uradio nego kakve strasti i energije

prozimaju njegovo bice. I bas zbog toga pravoslavlje potencira da je greh ontoloska kategorija. Strasti

erosa koji kroz svetu tajnu braka treba kod dvoje da budu prineseni u jedan visi perfidniji kod gejeva to

nije moguce jer njihov eros u startu pogresno nasatrojen. Dakle same energije njihovog bice nose teska

ostecenja i zato oni nisu u istoj ravni sa promiskuitetnim ljudima. Sta mislite zasto je sv. Jovan Zlatousti

rekao da je homoseksualac gori od ubice? Pa zato sto ovaj razara sopstveno bice i nije vise muskarac a nije

postao ni zena i vice versa.

Подели на овим сајтовима

Evo sta jedan satanista sa hrvatskog foruma demonolatriaj misli o homoseksualizmu

Nisam gay niti mislim ikad postat . Al primjetih da među modernim okultistima nešto se pribjegava takvim činovima pa zato otvorih topic.

Btw, mene zaboli k* šta netko radi u 4 zida dok god ne šteti drugima ali mi idu na k* ove njihove parade i to što gradu potroše pare i pare (a to se moglo uložit za puno bolje i korisnije svrhe) za to što se njima šetkara par sati po gradu a hrabri nisu da idu bez policijske pratnje. Također, dijete na usvajanje im nebi dao nikad! Isto tako živciraju me oni gayevi koji se vole bahatit uokolo i čim netk nešto kaže protiv homosexualizma ovi ga odmah tuže zbog diskriminacije. Ako netko ima pravo izrazit svoje mišljenje da jeste gay i da voli to isto tako netko drugi ima pravo izrazit svoje mišljenje da mu se to gadi i da to mrzi.

...

Stvar je u tome da je dualnost vrlo važna i ima svoje prednosti, pogotovo u strani okultizma. Individualizam nema veze sa time, ne treba u potpunosti individualizam miješat sa sotonizmom jer zavisi od individualizma, misli se na elitni samo a ne ono što slabi. Jer kao što rekoh i klanjat se isusu je stvar individualizma, pa naravno da takvi neće u sotonizam.

"Ništa nije lijepo kao žena"

E sad vi vidite kad je neko sa duhovnoscu koja je dijametralno suprotna nasoj svestan koliko su

teska ostecenja posledice homoseksualizma. Sta mi tek na to treba da kazemo?

Evo link na tu diskusiju ako neko neveruje http://www.phpbbplanet.com/forum/viewtopic.php?t=196&postdays=0&postorder=asc&start=0&mforum=demonolatrija (not for sablaznive)

Подели на овим сајтовима

Блуд је блуд ма какав био.

Блуд је и сваки телесни однос двоје људи ван Црквеног Брака.

Постоји и рукоблуд, који је такође блуд.

Није сваки блуд исти у смислу тежине коју носи, то можемо видети у правилима Св. Отаца. Епитимије су различите у односу на блуд. Блудницима, то јест, свима који су ступили у однос пре Брака, св. Василије у својим канонима даје епитимију и забрану причешћа од неколико година, док рукоблудницима даје епитимију од неколико недеља.

Да не говорим напамет, боље да погледамо :

Свети Василије Велики каже у првој канонској посланици упућеној Амфилохију Иконијском:

"7. правило: Мушкарци који имају сексуалне односе са другим мушкарцима, затим они који полно опште са животињама, убице, троваче, прељубнике и идолопоклонике, сви они су достојни осуде. Због тога, у вези са таквима, држи се прописа које имаш. За оне који су се тридесет година кајали због нечистоте коју су несвесно учинили, не треба се двоумити него их треба примити јер су такви достојни опроштаја и због незнања и због добровољне исповести; због тако дугог времена које су провели у покајању, пошто су безмало читав људски век били предати сатани, да би се научили како не треба неуредно живети. Због тога нареди да се такви без било каквог одлагања приме, нарочито ако сузама дотакну твоје срце и покажу такво владање које је достојно милосрђа. "

Затим у другој канонској посланици :

"58. правило: Ко је учинио прељубу, нека петнаест година буде без светог причешћа. Тих петнаест година нека му се овако расподели: четири године нека буде са онима који плачу, пет са онима који слушају Писмо, четири са онима који припадају, две године нека стоји са вернима, али без причешћа."

"62. правило: Који ступа у-хомосексуалне односе са мушкарцем, време покајања нека му се расподели саобразно времену које је одређено за оне који су пали у безаконито прељубочињење."

"63. правило: Који су на животињама показали своје нечашће (скотоложници), када се исповеде, нека исто време буду под забраном (епитимијом)."

Свети Василије у својим Канонима даје исту епитимију за прељубу и хомосексуални блуд и скотолоштво.

Тако да сваки човек/жена прељубник који било шта погрдно каже за неког хомосексуалца, треба да зна да је у истом рангу.

"59. правило: Блудник нека седам година не буде причешћен светим Тајнама. Такав нека две године плаче, две године нека слуша, две године нека припада, и једну годину нека стоји са верницима, а осме (године) нека му буде допуштено да се причести."

Овде свети Василије мисли на оне који имају полно општење са особама супротног пола пре Св. Тајне Брака.

"75. правило: Који је згрешио са својом сестром по оцу или по мајци, таквоме се не може допустити да ступа у молитвени дом док не одступи од тог безаконог и гнусног дела. И када постане свестан тог страшног греха, три године нека плаче стојећи пред вратима молитвеног дома, и молећи оне који улазе (у храм) на молитву, да се помоле Господу и за њега. После тога, три године нека му буде допуштено да слуша Писмо, а по окончању (читања) Писма и поуке, нека излази из цркве и нека не буде удостојен заједнице у молитви. Затим, ако у сузама, скрушеног срца и у дубоком смирењу буде молио оне који су у заједници, тада нека му следеће три године буде допуштено да буде са онима који припадају. И тада, када покаже плодове достојне покајања, десете године нека буде примљен на молитву са верницима, али без причешћа. Две године нека стоји у време молитве са верницима и тек онда нека буде причешћен Светињама."

Протојереј-ставрофор Матеја Матејић је овде - http://borbazaveru.info/content/view/1623/59/ -цитирао Вл. Игњатија : "7.  Хомосексуализам – природно!  – није то пало с неба. "

Ако је заиста то рекао Владика,није погрешио, јер и ако је хомосексуалност противприродан блуд, он је истовреме и природан, није пао са неба или долетео са марса. Природан је по томе што је својство човекове пале природе, као и сваки други грех.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Da li se S/M može smatrati bludom?

Mislim da ne može, ako u to osobe ulaze dobrovoljno. U principu dešava se sve ono što i treba da se desi među mužjakom i ženkom, samo uz malo više igranja.  ne_shvata

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Da li se S/M može smatrati bludom?

Mislim da ne može, ako u to osobe ulaze dobrovoljno. U principu dešava se sve ono što i treba da se desi među mužjakom i ženkom, samo uz malo više igranja.  ne_shvata

То је блуд - разврат.

Подели на овим сајтовима

Sta je S/M?

"Садо/Мазо" - Садизам и Мазохизам = Болест.

Подели на овим сајтовима

Sta je S/M?

"Садо/Мазо" - Садизам и Мазохизам = Болест.

Zašto? Dolazi do kontakta među suprotnim spolovima a prema tome i do oplodnje. Ne remeti se nakana Božija da se ljudi razmnožavaju. Ulaze u to dobrovoljno...

Nigde se S-M ne spominje u tim kanonima kao neki greh.

Možda ovako gledajući očima strejt osobe jeste malo disgasting, ali disgasting su i veverice, žabe,, puževi i kerovi, pa opet to neko jede. Stvar ukusa.

Подели на овим сајтовима

Zašto? Dolazi do kontakta među suprotnim spolovima a prema tome i do oplodnje. Ne remeti se nakana Božija da se ljudi razmnožavaju. Ulaze u to dobrovoljno...

Možda ovako gledajući očima strejt osobe jeste malo disgasting, ali disgasting su i veverice, žabe,, puževi i kerovi, pa opet to neko jede. Stvar ukusa.

Зато што је настрано,болесно и страно Хришћанском поимању љубави, живота и односа између мушкарца и жене! Боже, о чему пишем на Православном Форуму!

Циљ сексуалног општења (човека и жене) није оплодња и "прављење" деце.

"С/М" однос је изопачен и первезно/настран и тотално стран Хришћанској етици.

Однос човека и жене (у Браку) је плод љубави, а не обично задовољавање похоте (а комоли - Садизам= осећање задовољства услед изазивања или задавања бола другима, и Мазохизам = психичка поремећеност која резултира психичког осећања задовољства приликом изложености физичкој боли и понижењу)  тела и  самовољно намирење својих прохтева. Блуд чине и рукоблуд, "орални секс" и све сличне ствари које могу чинити супружници у Браку, а Садизам и Мазохизам је блуд и настраност + психички промећај. "С/М" однос је изопачен и первезно/настран и тотално стран Хришћанској етици.

Уосталом, како Православни Хришћанин може имати уопште постављати такво питање?

http://hr.wikipedia.org/wiki/Mazohizam

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9C%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%85%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC

Подели на овим сајтовима

Vladan: "Grešniče, pokaj se!!!"

Stjepan: "Sve što je ljudsko, nije mi strano!"

Ibrahim: "Bičuj, bičuj me, bičuj Vladane"

Подели на овим сајтовима

Ja prosto ne verujem sta ti advokatises. Kao sto sam gore pomenuo toliko da sam sebi vec dosadio

da je greh katerogija koja se odredjuje prema pomislima i energijama koje prozimaju srz naseg bica. Ko ulazi

u takve aktivnosti znaci da je on vec skliznuo u deformaciju erosa cak i ako jos uvek oseca privlacnost prema

suprotnom polu. U tome je problem a ne u tome sto to gadno izgleda za oko.

Подели на овим сајтовима

Грех је промашај циља и тако га треба посматрати.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...