Okomi Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Не претјерујте, свака двотрећинска вриједност се тако означава у децималама. (што можда и даје неки нови смисао броју из откровења, три шестице у ствари је однос 2/3, а децимално га записујемо као 0,666, с тим што је низ шестица бескрајан) samo da napomenem da ovde nije u pitanju prost broj 44.0166666 i 20.6666666 Svaki stepen geografske sirine i duzine je nesto vise od 111 km. Minute i sekunde su za precizne svrhe kao ovde.Stepeni za geografsku duzinu i sirinu su podeljeni u minute (') i sekunde (") ima 60 minuta u svakom stepenu.. Svaki minut je podeljen na 60 sekundi. sekundi mogu se dalje podeliti na desetine, stotinki, ili cak hiljadite. dakle ove silne 6-ice su delovi sekunde - minuta - odnosno stepena odnosno metara i kilometara na globusu..... svaka drugacija kombinacija brojeva daje drugu koordinatu u prostoru..... necu da zamaram vise sa ovim 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 e pa slucajno trazih Ljuljake na mapama Latitude. 44.0166666°, Longitude. 20.6666666° http://www.maps.google.com/maps?q=44.0166666,20.6666666 ide se pravo tamo preko Google mapa..... http://travelingluck.com/Europe/Serbia/Serbia%20%28general%29/_788537_Ljuljaci.html#local_map КОЛИКО ШЕСТИЦА. СЛУЧАЈНОСТ? Јао која одвала. Па откуцао си те координате, а ниси нациљао храм и конак. Нациљај храм и конак тачно, па да видиш на којим су координатама. Не служите се оваквим безвезним триковима. Ничему не доприноси. Ово је мега-гига штос код ревнитељствујућих, тражити сакривене бројеве на предметима, местима и времену...Не треба нам овакво "разобличавање". Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 da ali mesto zaista ima te koordinate Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 link=topic=6602.msg305464#msg305464 date=1291152906] da ali mesto zaista ima te koordinate Па имаш најмање 10 места у Србији које по WGS84 имају доста шестица у децималној координати. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 ma ok... nisam nikad bio u fazonu brojki i tih fora... niti smatram da je ovo spektakularno... samo kažem da nije onako kako si napisao -da je stavio kursor na te koordinate a uslikao skrinšot mesta ljuljaci... sa ili bez tri šesice... sve je jasno ko na dlanu... čovek služio u tudjoj eparhiji kao samozvani,doživotni vladika... bez blagoslova nadležnog episkopa.... pored zabrane sinoda... kome trebaju tri šestice preko ovoga Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 30, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 link=topic=6602.msg305503#msg305503 date=1291155066] kome trebaju tri šestice preko ovoga Вала баш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Да, веома је битно да се види да ли је црква купљена или поклоњена, они кажу да је поклоњена, док се самој Епархии нудило да је купе (мислим, лудило до краја.. -smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='prstgore' /> ). Е сада треба видети шта је ту истина. Када се тај прота упокојио? Па можда и јесу купили...знаш ли ти оче колко људи њима шаље паре на жиро рачун (одбеглим монасима)? и колико је монах Артемије украо од епархије РПиКМ... а где су тек његови рачуни, ако их он отвори направиће си нову Саборну Цркву оковану сву у злато! :huh: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 и колико је монах Артемије украо од епархије РПиКМ... а где су тек његови рачуни, ако их он отвори направиће си нову Саборну Цркву оковану сву у злато! prstgore slažem se ali nema potrebe da po 100. put žvaćemo takve stvari... sud će reći svoje.... molim da se više ne pominju (eventualne) finansijske malverzacije monaha Artemija Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 link=topic=6602.msg305626#msg305626 date=1291161502] и колико је монах Артемије украо од епархије РПиКМ... а где су тек његови рачуни, ако их он отвори направиће си нову Саборну Цркву оковану сву у злато! slažem se ali nema potrebe da po 100. put žvaćemo takve stvari... sud će reći svoje.... molim da se više ne pominju (eventualne) finansijske malverzacije monaha Artemija ја одговорно тврдим ДОКАЗАНЕ ФИН. МАЛВЕРЗАЦИЈА... нећу више на ту тему... prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 bendoff bendoff bendoff bliss jeeee zru Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Okomi Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Moram da se vratim na ovu temu iz bana koji sam sam sebi dao. Borka Vucic i oprostajni govor kov 1406_love-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='bliss jeeee' /> eheeeej-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='bendoff' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='bendoff' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='bendoff' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='zru' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='1406_love' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='1405_love' /> ovde je potpuno nebitno to u kontekstu cele price - jer to nas ne zanima. 1. Opelo je sluzio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radovic koji ocem Tomom zajedno studirao na Bogoslovskom fakultetu 2.Velelpni hram Svetog Jovana -u Ljuljacima posvecuje i ostavlja SPC-u i svom narodu. ---------------- kako je moguce da je sad poklonjena ili prodata o. Artemiju ? nesto se tu ne slaze.......dada kako je moguce da neko privatizuje ceo hram za sebe ? 89898989898989 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Moram da se vratim na ovu temu iz bana koji sam sam sebi dao. Borka Vucic i oprostajni govor kov confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='Just_Cuz_19' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0102_laugh' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='kolo2' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='kolo2' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':(' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> ovde je potpuno nebitno to u kontekstu cele price - jer to nas ne zanima. 1. Opelo je sluzio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radovic koji ocem Tomom zajedno studirao na Bogoslovskom fakultetu 2.Velelpni hram Svetog Jovana -u Ljuljacima posvecuje i ostavlja SPC-u i svom narodu. ---------------- kako je moguce da je sad poklonjena ili prodata o. Artemiju ? nesto se tu ne slaze.......dada kako je moguce da neko privatizuje ceo hram za sebe ? 89898989898989 колико сам ја разумио добри прото није стигао храм превести на Жичку епархију, а потомци оће паре, па је по мени и нормално да је владика +Хризостом одбио да "купи" храм... мислим да је владика могао предпоставити за шта ће данас служити храм платио би дуплу цјену! а и чудим се како владика није био упућен од почетка у градњу, освештања итд. у мојој епархији би човјек без Владике Јефрема мога направити нови Храм Св Саве али се у њему никада не би служило уколико Епархија не би активно учествовала од самог почетка, па мислим да је то и овде био случај.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Artemiju preti anatema! Bivši episkop raško-prizrenski Artemije Radosavljević prešao je ivicu raskolništva nedeljnom liturgijom u šumadijskom selu Ljuljaci, zbog čega se očekuje da će ga SPC izopštiti iz crkve ili baciti anatemu na njega. Verski analitičar Živica Tucić kaže da je Artemije učinio ono što je najavljivao proteklih meseci, iako zvanično „još nije prešao ivicu raskolništva jer nije proglasio stvaranje neke nove crkve". - SPC sada može da mu ukine čin monaha, da ga izopšti iz crkve ili da na njega baci anatemu - tvrdi on. Crkveni hroničar Jovan Janjić, ipak, smatra da je Artemije morao da se suzdrži, jer će „svaki eventualni pokušaj narušavanja jedinstva crkve naići na žestok otpor vernika". Njegovi sledbenici koje je Press juče posetio u crkvi Svetog Jovana Preteče kažu da ih ne zanimaju odluke SPC. - Ova crkva nije u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve, već je „narodna". Gde god se nađe vladika Artemije, to je Eparhija raško-prizrenska - kaže jeromonah Naum, urednik informativne službe Raško-prizrenske eparhije. Liturgija održana u Ljuljacima, okupila je više od 1.000 vernika iz cele Srbije. НОВИНЕ ПРЕСС! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Нисам против анатема али ако ћемо их доследно користити. Највеће би било лицемјере да се баци анатема на бившег владику Артемија а са друге стране се повукла анатема бачена на паписте!!! Христос никоме није судио, али је оштро осуђиво лицмемерство фарисеја. Пазимо се да не будемо фарисеји. Владика Атанасије се чуди како то старокалендарци једни на друге бацају анатеме (чак каже да то уопште није циљ)...а шта са друге стране СПЦ ради монаху Артемију?Ја сам убјеђен да ће га СПЦ анатемисати јер немамо светога Патријарха Павла. Без њега је СПЦ постала институација са двоструким аршинима и више ме ништа не може изненадити. Ово је свакако брука и срамота. prstgore "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Нисам против анатема али ако ћемо их доследно користити. Највеће би било лицемјере да се баци анатема на бившег владику Артемија а са друге стране се повукла анатема бачена на паписте!!! Христос никоме није судио, али је оштро осуђиво лицмемерство фарисеја. Пазимо се да не будемо фарисеји. Владика Атанасије се чуди како то старокалендарци једни на друге бацају анатеме (чак каже да то уопште није циљ)...а шта са друге стране СПЦ ради монаху Артемију?Ја сам убјеђен да ће га СПЦ анатемисати јер немамо светога Патријарха Павла. Без њега је СПЦ постала институација са двоструким аршинима и више ме ништа не може изненадити. Ово је свакако брука и срамота. prstgore Анатема (искључење из Цркве) се баца на припадника Цркве. О каквој ти анатеми причаш што се тиче папе, када они нису припадници цркве. Хоћемо ли да бацамо анатему на Тита, на Далај ламу, на Буша, ... Мираш је добио анатему, јер је био припадник наше цркве, као и Артемије, али његови наследници неће је добити, ако су крштени у његовој цркви. Пошто папа није крштен у православној цркви, онда нема смисла говорити о његовом анатемисању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука