Jump to content

Da li je bilo nečega u Ljuljacima

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

"Одакле има паре да подигну онолики конак и да купе храм?"

Pa isto odande odakle i pojedinim novosadjanima skupi auti-niko tolike pare nije nasledio od cukundede, to je ocigledno. Na zalost ovde nema onih koji se mogu opravdati. I jedni i drugi su ih ocigledno zgrnuli zahvaljujuci svom sluzbenom polozaju.

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

• Одговори 328
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Ma ko su ti teolozi covece???? Radnu dozvolu u USA mozes da dobijes samo ka clergy, nikako kao "teolog" ili bilo slicno.A i ako su "teolozi" oni imaju imena, gde su sta rade. Laganje nije nesto sto ti prilici.

Radnu dozvolu možeš da dobiješ i kao gledač u prazno ako firma ili pravno lice traže takav profil a nema ga u USA ,labor agreement ,da bi te neka Crkva odvela u uSA mora biti regoistrovana kod imigracionih vlasti a Ruska to jeste .

Ne piši gluposti .

Telozi kojih se sećam ad hook su Krivokapić Marko,Antonović Živan,Petrović Milan,Ranko Vlaisavljević,Trzin Ranko,Nenadović Milan ....

I ne optužuj druge da lažu

O tome ti i pricam nedokazani covece. Crkve mogu da zaposljavaju dve vrste ljudi, Clergy i recimo cistaca. ne poznajem nikoga ko je dobio radnu dozvolu R 1 vizu da radi prci crkvi na drugi nacin. I srpska crkva je registrovana naravno, i mnogi nasi studenti dobili su dozvolu i ostali u USA. Ti odf 15 obecanih dao si tri, i naravno nisi ni objasnio gde su, pri kojoj crkvi rade, niti bilo sta drugo. Tako da si mogao da nabrojis jos deset tipa Petar Petrovic, Marko Markovic etc.

Ja iskreno znam jednoh naseg svestenika u ROCOR ali poznajem odlicno vladiku Petra pa cu bas da ga pitam o toj silnoj navali razocaranih srpskih teologa.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Видим да је овде дозвољено да се примети да неко "лупета", и да му се каже да прича "глупости" и те сличне квалификације када је потребно да се унизи наш саговорник (налазим например ово: "брате лупеташ"). Ја нећу то да кажем иако не знам ко је Zeebedee, али знам да је човек, и поштујем га као таквог. Не поштујем његову неосновану и ко зна из којег разлога неозбиљну изјаву да је РОКОР "Црква" која "умире" (моји наводници) - неке бабушке и дедушке који никако да нестану у року од већ 100 година. То је неистина а овако гледано изречена од једног неозбиљног човека (не брине се за одговорност шта каже). Црква је жива и здрава, са много омладине и деце (код мене већина), са пуним литургичким кругом који се служи на разним језицима, и даље Православљем велика мисионарска црква. Без икаквих "балончића и бомбона" и те врсте "шаренила" што је данас извикану "ОСА" довелу у највећу кризу од када постоји. РОКОР не добија паре ниодкога а опет већина њених храмова су прелепи и благољепни, са благољепним и богатим литургичким животом у њима, и њих бабушке и дједушке не граде, а посебно ове које су сада тренутно у изгрдњи. Неко то њој деценијама даје без наде на "помоћ људску". А то о бабушкама и дедушкама, из генерације у генерацију јесте само јурисдикцијска злоба и подметање, јефтино дијаспорско оговарање и ништа више. Јер није пријатно да наши људи заиста све више и више иду у РОКОР.

У РОКОР-у знам да служе оБожидар Патроногић, оМилинко Пурић, оМиодраг Глишић и ја овде у САД. Има и неколико студената у Џорданвилу.

Не желим да вам мењам тематику па се због тога извињавам, а ви наставите ваш дијалог и дијалоге, који, ево, већ се годинама воде. Плод свега тога је ова беда и жалост коју смо могли са врло мало улагања да избегнемо. Али Србин никада Србину не попушта, и то је наше вековно проклетство: једни су за Византију а други за Рим, једни су за Русију а други за Аустроугарску, и тако, историјски аналогно и данас нација без циља и наде, а изгледа и духовно.

Честитам вам раскол! А сада "по српски", тек сада после факта тражите начине да га зацелите. Ми обично нарпављено прво срушимо па га поново правимо. То нам је проклета вуковско-косовска судбина - шта ли је?

А не бините се ви за РОКОР. А истина је да овде у САД много нашег младог света иде у храмове РОКОР-а и нико се не пита и зашто. Нити је неког брига за њих. А људи у овом заиста слободном свету траже и када нађу остану, а зашто то вам могу они најбоље дати одговор.  

Подели на овим сајтовима

Заиста, за једну сеоску парохију је превелика зграда. Као да је намањено већем броју људи. Добро запажање људи.  :) Дефинитивно ће се знати да ли је ова зграда унапред испланирана за ове догађаје ако се артемијевци уселе у њега.

Posteno... jeste malo velika zgrada.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Како волим ту нашу српску дијаспору...све истинске патриоте и хероји,истински верници,честити и реално слободни људи,са непатвореним осећајем за истину и правду,прави визионари са увек спремним решењима...нису морални слабићи и кукавице,нису духовно изгубљени као ми овде.Заиста је лепо бити део дијаспоре...и как*** на 10 хиљада километара одавде шта треба и како треба и сматрати да се има бољи увид у срж свих пстојећих проблема од оних који живе овде и носе,али истински носе,сва бремена,све проблеме који тиште српски народ.Боже,Боже!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Evo vam odgovora od aktera i sveštenika te iste Crkve ako sam dobro razumeo .

Da pojasnim oko viza možda će nekom trebati .Jedna registrovana Crkva ima pravo da uveze radnike svih kalibara .

Samo u tom slučaju to nisu verski radnici i te vize nisu takozvane R vize .

To su klasične H1B vize .

Zašto je ovo dozvoljeno recimo teško da ćeš u USA da nađeš nekog ko se bavi freskopisom u stilu Moravske škole .

Ili ko se bavi muzikom šiitskog islama .

Ti ljudi nisu religiozni radnici .

Naši Teolozi odlaze tamo da rade bilo šta ne da budu samo teolozi beže iz Crkve u kojoj ima ovoliko lošeg sveštenstva i veroučitelja .

I da pokušavaju da udju u klir ,ali ne u SPC već u bilo kojoj drugoj Crkvi .

Što se ROCORA tiče za vreme mog kratkog boravka u USA tamo sam u tri četri Crkve video puno.

Recimo sveštenika koji zapisuje imena i probleme svojih mirjana "da ne zaboravi pri pominjanju"

Sveštenika koji plače kao malo dete na sahrani ,a posle sam saznao da je sahranjivao čoveka koji nikada nije došao u Crkvu!

ROCOR je materijalno siromašan i nema avione i kamione velike sale i skupe lobije ,ali ima ljudski pristup .

Bilo kog sveštenika u ove četri Crkve u kojima sam bio  da zamoliš bilo šta budi siguran da će uraditi "za razliku od naših"

Oni dosta ćute ali puno rade ,jutrenje ,časovi i večernje je "normalno" sve noćna bdenija takođe .

I Hramovi im nikada nisu prazni!!!

Jel shvataš nije problem Artemije ,Marko,Akakije problem ste vi ljudi koji radite i koji hleb od Crkve jedete .

Ili ste prebogati i bahati  ,ili gledate prebogate i bahate  i ćutite.

A vi mene lepo banujete jer govorim ono što jeste i što svi vidimo .

Car je go narode !

I Umesto da se kao u bajci nasmejemo mi razapinjemo glasnika

Подели на овим сајтовима

Evo vam odgovora od aktera i sveštenika te iste Crkve ako sam dobro razumeo .

Da pojasnim oko viza možda će nekom trebati .Jedna registrovana Crkva ima pravo da uveze radnike svih kalibara .

Samo u tom slučaju to nisu verski radnici i te vize nisu takozvane R vize .

To su klasične H1B vize .

Zašto je ovo dozvoljeno recimo teško da ćeš u USA da nađeš nekog ko se bavi freskopisom u stilu Moravske škole .

Ili ko se bavi muzikom šiitskog islama .

Ti ljudi nisu religiozni radnici .

Naši Teolozi odlaze tamo da rade bilo šta ne da budu samo teolozi beže iz Crkve u kojoj ima ovoliko lošeg sveštenstva i veroučitelja .

I da pokušavaju da udju u klir ,ali ne u SPC već u bilo kojoj drugoj Crkvi .

Što se ROCORA tiče za vreme mog kratkog boravka u USA tamo sam u tri četri Crkve video puno.

Recimo sveštenika koji zapisuje imena i probleme svojih mirjana "da ne zaboravi pri pominjanju"

Sveštenika koji plače kao malo dete na sahrani ,a posle sam saznao da je sahranjivao čoveka koji nikada nije došao u Crkvu!

ROCOR je materijalno siromašan i nema avione i kamione velike sale i skupe lobije ,ali ima ljudski pristup .

Bilo kog sveštenika u ove četri Crkve u kojima sam bio  da zamoliš bilo šta budi siguran da će uraditi "za razliku od naših"

Oni dosta ćute ali puno rade ,jutrenje ,časovi i večernje je "normalno" sve noćna bdenija takođe .

I Hramovi im nikada nisu prazni!!!

Jel shvataš nije problem Artemije ,Marko,Akakije problem ste vi ljudi koji radite i koji hleb od Crkve jedete .

Ili ste prebogati i bahati  ,ili gledate prebogate i bahate  i ćutite.

A vi mene lepo banujete jer govorim ono što jeste i što svi vidimo .

Car je go narode !

I Umesto da se kao u bajci nasmejemo mi razapinjemo glasnika

A ti si glasnik?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Молим све чланове који дискутују на овој теми да се чувају тешких квалификација, колико год да је ово тешка и жалосна тема за нашу Цркву.

Свако вређање чланова биће санкционисано од стране Администрације портала. Молимо вас да ово схватите најозбиљније, и уједно да се вратитена тему. Спем поруке ће бити брисане. Ако неког занима тема коју је покренуо члан "оук" нека се отвори посебна тема.

Хвала о. Љуби на примедби

Подели на овим сајтовима

Видим да је овде дозвољено да се примети да неко "лупета", и да му се каже да прича "глупости" и те сличне квалификације када је потребно да се унизи наш саговорник (налазим например ово: "брате лупеташ"). Ја нећу то да кажем иако не знам ко је Zeebedee, али знам да је човек, и поштујем га као таквог. Не поштујем његову неосновану и ко зна из којег разлога неозбиљну изјаву да је РОКОР "Црква" која "умире" (моји наводници) - неке бабушке и дедушке који никако да нестану у року од већ 100 година. То је неистина а овако гледано изречена од једног неозбиљног човека (не брине се за одговорност шта каже). Црква је жива и здрава, са много омладине и деце (код мене већина), са пуним литургичким кругом који се служи на разним језицима, и даље Православљем велика мисионарска црква. Без икаквих "балончића и бомбона" и те врсте "шаренила" што је данас извикану "ОСА" довелу у највећу кризу од када постоји. РОКОР не добија паре ниодкога а опет већина њених храмова су прелепи и благољепни, са благољепним и богатим литургичким животом у њима, и њих бабушке и дједушке не граде, а посебно ове које су сада тренутно у изгрдњи. Неко то њој деценијама даје без наде на "помоћ људску". А то о бабушкама и дедушкама, из генерације у генерацију јесте само јурисдикцијска злоба и подметање, јефтино дијаспорско оговарање и ништа више. Јер није пријатно да наши људи заиста све више и више иду у РОКОР.

У РОКОР-у знам да служе оБожидар Патроногић, оМилинко Пурић, оМиодраг Глишић и ја овде у САД. Има и неколико студената у Џорданвилу.

Не желим да вам мењам тематику па се због тога извињавам, а ви наставите ваш дијалог и дијалоге, који, ево, већ се годинама воде. Плод свега тога је ова беда и жалост коју смо могли са врло мало улагања да избегнемо. Али Србин никада Србину не попушта, и то је наше вековно проклетство: једни су за Византију а други за Рим, једни су за Русију а други за Аустроугарску, и тако, историјски аналогно и данас нација без циља и наде, а изгледа и духовно.

Честитам вам раскол! А сада "по српски", тек сада после факта тражите начине да га зацелите. Ми обично нарпављено прво срушимо па га поново правимо. То нам је проклета вуковско-косовска судбина - шта ли је?

А не бините се ви за РОКОР. А истина је да овде у САД много нашег младог света иде у храмове РОКОР-а и нико се не пита и зашто. Нити је неког брига за њих. А људи у овом заиста слободном свету траже и када нађу остану, а зашто то вам могу они најбоље дати одговор.  

Hvala ti ,oce,sto si se sa svoje duhovne visine spustio medju nas,obicne smrtnike.Tvojim nepatvorenim resenjima nemoguce je utvrditi vrednost ,jer su van svih okvira.Prosto nema merne jedinice u anglosaksonskom sistemu,a ne upada ni u SI sistem.Propisujes lekove i nacine lecenja rana na telu SPC,ali ne propustis da se svrstas na stranu "boraca baba marinog predanja" i da bacis kamen na "novotare"...Milina...Usput,naravno,po n-ti put ponavljas Smemana  i njegov uticaj na nasim prostorima,u najmanju ruku,kao da su pojedine nase vladike nastali pupljenjem sa Smemanovog stabla.Mislim,jes' poznat nacin razmnozavanja u biljno svetu ,ali jos to ne uocismo kod ljudi.Kao da ovi ljudi na koje aludiras,bez imena,naravno,nemaju svoje zivotno iskustvo i svoju glavu da njome misle...Ako ovo nije degradacija licnosti,ja onda ne znam sta je.

Prosto je milina citati one tvoje tekstove na tvom sajtu,kako se brines za SPC i kako pronalazis nacine za resavanje ovako velikih i dalekoseznih problema u kojima se nalazi SPC.Medjutim,upada u oci jedna druga stvar.Da li si ti sve vreme spavao dok je jedan broj ljudi krv prolivao da resi situaciju sa bivsim vladikom Artemijem ili namerno koristis situaciju da sufliras,jer si na neke od arhijereja od ranije kivan?

Oni, na koje aludiras, su toliko sebe potrosili da bi mu pomogli i nasli mu se pri ruci i to u takvim okolnostima,gde niko drugi nije hteo da ga pogleda,jer su tadasnji stariji arhijereji imali poseban odbojan odnos prema njemu.Koliko su samo puta ga zastitili od otvorenog napada tih istih starijih mitronosaca /od kojih neki sada brane monaha Artemija...sic!../ i savetovali ga sta i kako da radi.A tek Sveti nas patrijarh Pavle....broja se ne zna takvim savetima i pomoci koju su obezbedjivali.

A ti pricas, to sto pricas,"жалост коју смо могли са врло мало улагања да избегнемо"...Sta covek normalno da kaze na to da govoris i kako da se suzdrzi da ti ne uputi prave reci,koje zasluzujes?Zaista nema vise nikakvog smisla tvoj subjektivizam po ovom pitanju....

Ili mozda nudis resenje,da se svi preselimo u RPC jer tamo,toboze,tece med i mleko.Pomislo bi covek da je to vec Carstvo Bozije i da Hristos i ne treba da dolazi.Mozda si i u pravu.Mozda je to tvoja vizija Carstva...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...