Jump to content

Srbi znaju za nesto skupje od glave !

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 years later...

Čitajući ovaj razgovor setio sam se šta je Obilić rekao muratu:"Srbija nije šaka pirinča da je pozoba svaka vrana".

Meni se čini da je danas,pored žrtve Obilića,Lazara i drugih kojí su se borili za otadžbinu,upravo to postala,šaka pirinča!

Замолио бих вас да подржите страницу,можете да прочитате поучну причу сваки дан и да видите јако добре постере: http://www.facebook.com/Zasvemojeljude

Подели на овим сајтовима

Kako uopšte iko može živeti bez ideala ....? I kako čovek može sam da proživi ovaj život, ne misleći ni o čemu nego o zadovoljenju nekih najnižih ličnih potreba...? U te niske potrebe spada i nemoć kolektivizacije, indetifikovanja sa narodom kome pripada, Crkvi svojoj i Hristu Bogu .....

Individualizam.....

Logika da ti nepravda učinjena tebi bude logična i prihvatljiva....

Skuplja od "glave" je duša čovječija..... I dzaba pet ruku za sviranje gitare ako duša sama luta ......

I nisu Srbi uvek glupo ginuli (strašne stvari ponekad pišeš ulični).....

Ovo verovatno pišeš pod uticajem zadnjih događanja u našoj istoriji, a sa stanovišta nekog liberalnog-demokratskog...?

Naša istorija te demantuje na svakom koraku, ali mora se znati istorija i pre demokratskih promena 2000 godine  wink.gif .....

Са закашњењем постављам тезу: колективизација је директна супротност заједници и заједничењу

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Čitajući ovaj razgovor setio sam se šta je Obilić rekao muratu:"Srbija nije šaka pirinča da je pozoba svaka vrana".

Meni se čini da je danas,pored žrtve Obilića,Lazara i drugih kojí su se borili za otadžbinu,upravo to postala,šaka pirinča!

Зар се у то време у Србији знало за пиринач?

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Зар се у то време у Србији знало за пиринач?

PIRINAČ, RIŽA (Oryza sativa) 

Pirinač je jednogodišnja biljka poreklom iz jugoistočne Azije i Afrike. Procenjuje se da je starija od 5000 godina, a u Evropi se uzgaja tek od VIII veka. Pirinač je treća po redu najčešće uzgajana ratarska kultura na svetu, odmah posle kukuruza i pšenice. Pirinač je u Aziji glavna životna namirnica na kojoj se zasniva ishrana, ali je isto tako veoma zastupljen i u drugim kuhinjama. U japanu termin sushi označava sva jela koja sadrže pirinač.

http://www.lekovito-bilje.net/lekovito_bilje/vrste_zitarice/02_zitarice.html

Подели на овим сајтовима

Nije ni bitno dal je pirinač ili neka drug žitarica,bitno je da u Srbiji može svako da se obogati na račun poštenog naroda!

Замолио бих вас да подржите страницу,можете да прочитате поучну причу сваки дан и да видите јако добре постере: http://www.facebook.com/Zasvemojeljude

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...