Jump to content

Hrišćani sa psihičkim problemima

Dragi

Препоручена порука

Kako da postupamo sa ljudima koji imaju velike psihičke probleme a veruju? Koji, možda bi mogli i ovako da kažemo, u religiji (u našem slučaju u Hrišćanstvu) traže spas ili kompenzaciju za svoje psihičke probleme.

Imam kolegu - ili bolje imao sam jer dao / dobio otkaz - koji je dobar čudak ali koji se isto fiksira u hrišćansku veru (neka evangelistička sekta) da je svima dosađivao; svima je bilo jasno da je on ne samo malo težak, i svi su zadovlljni što odlazi. Mene je nekako strah da će toliko da se fanatizuje dok jednoga dana ne pukne skroz, i onda, Bog zna...

Kako da postupamo sa takvima, i koju pouku da izvučemo za sebe?

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Dragi рече

Imam kolegu

Јел колега брачни? Жењен? Има девојку?

Подели на овим сајтовима

Oženio Beloruskinju, ona njega navodno zbog papira. Po njegovim rečima već u drugi dan ga varala. Ipak, ali, nije hteo odmah da se razvede sa njom da ne mora da se vrati u Belorusiju.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Dragi рече

velike psihičke probleme

da li pije lekove?

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

Pojma nemam.

Kolege je iritirao isto tako npr. sa idejom da organizuju jedno veče da se pomole za umrule kolege, pa je tražio i Muslimane koji bi mogli da recitiraju neke islamske molitve itd. A bio je tek pola godine u preduzeću. Naravno niko se nije odazvao, kao što se nije niko odazvao da dođe na radnički skup koji je organizovao prošle nedelje. Ovde je izgleda sam uvideo da nije uspelo kako je hteo, i dao je otkaz. Mada su šefovi već hteli njemu da dadnu otkaz. Bio je brži.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Dragi рече

Pojma nemam.

Kolege je iritirao isto tako npr. sa idejom da organizuju jedno veče da se pomole za umrule kolege, pa je tražio i Muslimane koji bi mogli da recitiraju neke islamske molitve itd. A bio je tek pola godine u preduzeću. Naravno niko se nije odazvao, kao što se nije niko odazvao da dođe na radnički skup koji je organizovao prošle nedelje. Ovde je izgleda sam uvideo da nije uspelo kako je hteo, i dao je otkaz. Mada su šefovi već hteli njemu da dadnu otkaz. Bio je brži.

mislim da bi trebalo lekove da uzima, sa takvim stvarima ne treba se saliti. 

• Волим 1

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

Ako pored crkve redovno posecuju i lekara i piju terapije, ok, nisu opasni po drustvo nista manje nego da su van crkve...ali ako samo idu u crkvu bez doktora, terapija i slicno...pa sta znam...opasni su jednako kao i da ne idu u crkvu...

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Adelaida рече

Ima mnogo ljudi sa psihickim problemima koji se okrenu crkvi, istina. 

prija im atmosfera, jednostavno se dobro tu "osecaju", ali moraju da uzimaju terapiju, ona je kljuc. Mnogi kada osete da im je dobro prekinu sa teraijom pa posle imaju razne epizode koje su ili lakse ili teze. 

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...