Jump to content

Чуда стварања

Guest Alefshin

Препоручена порука

• Одговори 51
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• 1 year later...

Brachinus tschrinkhi

Бомбаш буба је инсект који живи на југу Америке, који поседује врло ефикасан и врло експлозиван начин одбране.Када је нападнут или узнемирен, бомбаш бзба из фамилије Brachinus tschrinkhi  заштићује себе испаљивањем вруће експлозивне хемикалије крот комору и отвор на крају абдомена са којим може да нанишани и прецизно погоди нападача.

Цео процес одбране, хемијски и анатомски је врло комплексан.Немачки хемичар Херма Шилдкнек је први простудирао хемијски процес одбране.Бомбач буба ствара своју експлозивну супстанцу мечањем две опасне хемикалије (10% хидроквинона и 23% водоник-пероксида који се уптребљава у ракетама).Под отвореним условом те две хемикалије експлодирају кад су у додиру једна са другом.Код бомбаша, хидроквинон и водоник-пероксид се налазе у посебним кесицама које имају вентиле који се отварају при активирању.Ове хемикалије нормално реагују на високој температури, али бомбаш такође лучи ензиме који су врло комплексни.Један раствара водоник'пероксид, а док други ензим катализује оксидацију хидроквинона.

Приликом одбране две хемикалије се потисну у комору која има свој вентил који спречава да се експлозивне хемикалије врате уназад у абдомен.У овој комори се налазе ензими који омогућавају хемијску реакцију.Мешавина те две хемикалије експлодира и високи притисак затвара коморске вентиле и у исто време избацује хемијску  мешавину напоље под температуром од 100*С. Цео тај процес се одвија врло рапидно (500 пута у секунди) и нападач (жаба или неки други нападач) су посути врућом експлозивном супстанцом.

Питање за еволуционисте је :којим хипотетички постепеним развојем или мутацијом је дошло до ,,адаптирања,,? Инхибитор не вреди без две хемикалије или обртно.Ако је бомбаш буба некако развила хидроквинон и водоник -пероксид, она би себе разнела хиљадама пута у току еволуционих покушаја.Исто тако, пола вентила или недовршени вентил би довела бомбаша до трагичног краја.

Из књиге ,,ИЗА КУЛИСА,, Бранислава А.Кевића

Подели на овим сајтовима

Preimenujte naziv teme u "Čudo evolucije!".

To je jedno čudo koje je dokazano! Nije li to fascinantno?

Nije li evolucija čudesna(, Aquilio)?

Odbacivanje evolucije = negiranje realnosti; po meni.

A koliko vidim ovaj tekst dole, ova žena(pisac teksta) odbacuje i Big Bang teoriju.  Hahaha.   winter

Koliko vremena treba da prođe pa da i elektromagnetni talasi, gravitacija ili kvantna mehanika počnu da smetaju, huh?

Pa onda objašnjava o Suncu, atmosferi i životu...

Mislim molim te, " da je Sunce bliže, izgoreli bismo"; "da u atmosferi ima vise SO2 život bi bio nemoguć"... Ženo, nisu se uslovi prilagođavali životu nego se život prilagođavao uslovima.

Pa je onda navela "5 dokaza za postojanje Boga" od Tome Akvinskog...

Ja mislim da bilo koji ateista na svetu može opovrgnuti svaku od tvrdnji iznetih u tom tekstu jednu po jednu i sasvim argumentovano, razložno, razumno i sa dokazima. Čak šta više, mislim da je taj tekst "Da li postoji Bog?" jedno bezvredno đubre. Ako je išta time dokazano, dokazano je da nema nikakvog Boga.

Nadam se da nikome ne smeta što sam bio grub prema tekstu. Ipak je to samo tekst.

A ako neko odluči da mu to smeta, neka zna da mislim za njega da je uvredljiv kao musliman.    

0442_feel

Подели на овим сајтовима

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/SerafimRouzTumacenjePostanja/SerafimRouzTumacenjePostanja.htm

ЈЕРОМОНАХ СЕРАФИМ РОУЗ

ПОСТАЊЕ, СТВАРАЊЕ И РАНИ ЧОВЕК

Православно Хришћанско становиште

Подели на овим сајтовима

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/SerafimRouzTumacenjePostanja/SerafimRouzTumacenjePostanja.htm

ЈЕРОМОНАХ СЕРАФИМ РОУЗ

Ljudi - moze ukratko, kako se posmatra na Serafima dans - jel uvazen ili nije...?

Ne znam nista o njemu, osim jednog clanka na koji sam nekad naleteo - i gde mi je u secanju najvise ostalo insistiranje da je svetovan muzika nespojiva sa hriscanskim zivotom  0110_hahaha ... osim ako nisam ja nesto to preuvleicao, jer se grozim takvog konzervatizma.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Мислио сам да сам једном за свагда заврштио са оповргавањем креационизма на овом форуму, на оној другој теми, међутим ви сте оче Алефшине незаустављиви у својем промовисању протестанског секташтва на православном форуму!

И зато једном за свагда: доста са креационистичким лажима!

Ljudi - moze ukratko, kako se posmatra na Serafima dans - jel uvazen ili nije...?

Ne znam nista o njemu, osim jednog clanka na koji sam nekad naleteo - i gde mi je u secanju najvise ostalo insistiranje da je svetovan muzika nespojiva sa hriscanskim zivotom  :bla: ... osim ako nisam ja nesto to preuvleicao, jer se grozim takvog konzervatizma.

Цени се његов живот,тј. предивна прича о покајању. Није се баш прославио у теологији, благо речено. А што се тиче ТЕ, ни ту се није прославио, али то је и разумети, с обзиром да се у то време у школама у САД из биологије учио креационизам... crvenilo

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

ЈЕРОМОНАХ СЕРАФИМ РОУЗ

Ne znam nista o njemu, osim jednog clanka na koji sam nekad naleteo - i gde mi je u secanju najvise ostalo insistiranje da je svetovan muzika nespojiva sa hriscanskim zivotom  dada ... osim ako nisam ja nesto to preuvleicao, jer se grozim takvog konzervatizma.

Teško da je o.Serafim bio tako isključiv i sam je slušao klasičnu muziku - a to se može nazvati svjetovnom,tj.dok je kao mirjanin bio u svijetu i mnogo je cijenio i kasnije negdje i pisao o tome radove Čajkovskog,Baha itd.Kada je u pitanju svjetovana muzika - možda su tu stavljeni u koš rocknroll i ostalo...

Inače o.Serafim je preobraćenik u Pravoslavlje samim tim i u istinsko hrišćanstvo,tako da je njegova isključivost po pojednim pitanjima sasvim moguća i ne treba je uzeti kao nešto skroz loše jer njegova namjera je opet bila sigurno dobra.Mada on kao mladi Jeromonah je zaista za to kratko vrijeme koliko je i živio 48 godina,pokazao izuzetnu revnost i ljubav prema Istini koja mu se otkrila - a to je Ličnost Isusa Hrista.A onaj koji ga je i prilijepio za tu Istinu ili bar uticao jednim velikim dijelom je život i lik sv.Jovana Maksimovića - čovjeka Apostolskih razmjera u ruskom hramu u San Francisku.

Evo kako reče maxwell a negdje je i aquilio o tome govorio,njeogova autentičnost u raspravi o TE i nije od nekog prevelikog značaja.Što zbog činjenice da njemu nisu bila dostupna mnoga djela iz savremene biologije što mnogo drugih faktora,okruženje u kome je rastao...Jedino što plijeni kod o.Serfima po tom pitanju je njegova ljubav prema Svetim Ocima prema kojima se smireno okretao kada je trebao ponuditi pravoslavni stav prema evoluciji,to se može vidjeti u njeogovoj prepisci sa dr.Aleksandrom Kalomirosem na dnu tog linka.I mislim da je vrijedno pročitati je.A sada neko specijalno naučno objašnjenje,jer je TE prije svega nauka,to kod o.Serafima ne treba tražiti jer se neće naći,oko njega je ipak vladala kreacionistička klima.

Подели на овим сајтовима

И зато једном за свагда

Без намере да уђем у неку посебну дискусију.

Чисто да приметим да је већ друга порука данас у којој Максвел говори "И зато једном за свагда" и онда каже нешто након чега, по његовом мишљењу, нема даље расправе  dada

Шта, Максвеле, наступила вечност, а ми нисмо обавештени?

Што си данас у трипу "коначних" изјава?

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Teško da je o.Serafim bio tako isključiv i sam je slušao klasičnu muziku - a to se može nazvati svjetovnom,tj.dok je kao mirjanin bio u svijetu i mnogo je cijenio i kasnije negdje i pisao o tome radove Čajkovskog,Baha itd.Kada je u pitanju svjetovana muzika - možda su tu stavljeni u koš rocknroll i ostalo...

Evo nasao sam taj Pravoslavni Pogled Na Svet - Jeromonah Serafim Rouz

U pravu si - dakle glavna mu je smetnja Rock muzika. Nije tekst tako strasan, kao sto mi je ostao u secanju, ali ovo mi je i dalje jezivo:

ZAKLjUCAK Ocigledno je svakom Pravoslavnom Hriscaninu, koji je svestan sta se oko njega desava danas, da se svet blizi svom kraju. Znaci vremena su tako ocigledni, da neko moze reci da se svet urusava, stropostava k svom kraju.

Koji su neki od tih znakova? Nenormalnost sveta. Nikada se pre takve izopacene i neprirodne manifestacije nisu prihvatale za normalne, kao u nasim danima. Samo pogledaj u svet oko sebe: sta je u novinama, kakvi se filmovi prikazuju, sta se pusta na TV-u, sta je to sto ljudi smatraju interesantnim i zabavnim, cemu se smeju; to je totalno suludo. Tu su i ljudi koji namerno promovisu sve to, naravno zbog sopstvene finansijske koristi, jer je to moda, jer postoji izopacena zudnja za ovom vrstom stvari.

Ratovi i glasine o ratovima, svaki hladniji i suroviji nego prethodni, sve ovo pod senkom nezamislvog, sveobuhvatnog nuklearnog rata,koji moze poceti jednim pritiskom na dugme. Siroko rasprostranjene prirodne katastrofe, zemljotresi i vulkani - najnoviji se formira nedaleko od Josemitskog parka u Centralnoj Kaliforniji-koji vec menjaju svetske klimatske obrasce. Povecana centralizacija informacija i moci nad pojedincem, predstavljena narocito u ogromnom novom kompjuteru u Luksemburgu, koji ima kapacitet da cuva informacije o svakom zivom coveku; njegov kodirani broj je 666, a nadimak mu je “zver”, dat od onih koji rade na njemu. Da olaksaju rad ovih kompjutera, Americka vlada planira da u 1984-oj godini otpocne izdavanje kartica socijalnog osiguranja sa brojem (koji ce ocigledno ukljucivati i broj 666) utisnutim na desnu ruku ili celo - tacno uslov koji ce biti rasiren, prema Otkrovenju Jovanovom (trinaesta glava) za vreme vladavine Antihrista. Naravno, ne znaci da ce prva osoba koja dobije odstampano 666biti antihrist ili sluga antihrista, ali kada si jednom iskoriscen za to, ko ce moci da odoli? Prvo ce te obraditi, pripremiti a onda i naterati da mu se poklonis. Ponovo, umnozavanje raznih hristosa i antihrista. Najnoviji kandidat bas ovog leta, potrosio je verovatno na milione dolara, reklamirajuci svoje blizece pojavljivanje na svetskoj televiziji, obecavajuci da ce u to vreme dati “telepatsku poruku” svim stanovnicima sveta. Sasvim odvojeno od bilo kakvih okultnih sila, koje mogu biti ukljucene u ove dogadjaje, mi vec znamo dovoljno o mogucnostima sirenja sublimalnih, podsvesnih poruka preko radija, posebno preko televizije, kao i cinjenicu da ovo moze svako uraditi sa tehnologijom za provaljivanje u obicne radio i TV signale, bez obzira koliko zakona to zabranjuje.

Vrlo cudan odgovor na skori film o kome svi pricaju i koji gledajuu SAD, “E.T.” koji je uzrokovao da bukvalno milioni naizgled normalnih ljudi izrazi svoju privrzenost prema heroju, “spasitelju iz svemira”, koji je ocigledno demon - ocigledna priprema ljudi za obozavanje dolazeceg antihrista. (a slucajno, filmski urednik zvanicnih novina Grcke Arhiepiskopije u Americi, Pravoslavni svestenik, srdacno je preporucio film Pravoslavnom narodu, govoreci da je to cudesan film koji nas moze nauciti ljubavi i da svi treba da ga pogledaju.) Postoji veliki, poprilican kontrast izmedju ljudi koji se trude da budu svesni oko toga sta se desava i onih koji su jednostavno uvedeni u duh vremena. Mogu da dalje nastavim sa slicnim primerima, ali moj cilj nije da vas uplasim, vec da vas ucinim svesnim oko stvari koje se desavaju oko nas. Mnogo je kasnije nego sto mislimo; Apokalipsa je sada!!! I kako je tragicno da se vide Hriscani, pre svega mladi i Pravoslavni ljudi, sa ovom nezamislivom tragedijom koja visi nad njihovim glavama, koji misle da mogu da nastavljaju tzv. “normalan zivot” u ovim strasnim vremenima, ucestvujući u potpunosti u hirovima ove ludosti, samo-obozavajuce generacije, totalno nesvesni da raj budala u kome zivimo samo sto se nije urusio, totalno nespremnih za uzasna vremena koja su pred nama.

Vise se ne postavlja pitanje, da li si “dobar” ili “los” Pravoslavac; pitanje je: da li ce nasa Vera uopste preziveti? Kod mnogih nece;dolazeci antihrist bice previse privlacan, previse u stvarima sveta za kojima zudimo, za najveci deo ljudi i bez znanja i svesnosti da si izgubili Hriscanstvo, tako sto su mu se poklonili.

Dobre namere - pa to je trivijalno - dzaba su kad neko ima, po meni, ovako sektaski pogled na svet.

PS. da je neka druga tema, izvinio bih se zbog spamovanja, ali ovde nemam tu potrebu 70A.gif .

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

E.T. Ha ha ha ha - upravo mi takva sektašenja i najviše smetaju u SPC i moj primarni motivator mog "bogoborstva" (kako to neki ovdje nazivate) - jer sva sreća pa nemamo terorizma...

Baš sam nedavno pričao sa jednom rođakinjom koja ima nekih 12 godina o knjigama - i spomenem E.T. jer je meni nekako u tim godinama knjiga bila draga - i povedemo tako diskusiju - i onda dodje njen otac i održi mi cijelu bukvicu na temu i još sam najgore iznapada nako njegovoj ćerci preporučujem satanističke knjige. Tu mi reče da je za njega bilo kakav Sci Fi, fantastika npr. gospodar prstenova satanizam i ne znam šta sve ne. Što je najgore - znam da je pomenuti čovjek do skora bio poprilično nezainteresovan za religiju, a da je onda počeo tako obilaziti neke manastire - održavati kontakte sa nekim duhovnicima i slično... Strašno šta uradiše od čovjeka...

Pravoslavna crkva će od mene imati respekt i manje napadanja tek kad se i sama očisti od duhovnika koji propagiraju ovakve sektaške ideje (kao i onih koji su propagirali nasilje, podržavali ratne zločince...) ili se barem javno ogradi od takvih i osudi takva ponašanja... To je zaista nešto oko čega crkva mora ozbiljno da se pozabavi jer joj takvi stavovi veoma štete i siguran sam da ima ljudi koji će se odaljiti zbog crkve upravo zbog kontakta sa takvim ljudima. Iako bi u mom sebičnom smislu "bogoborstva" to možda i bilo dobro - više bi mi smetao taj jedan koji postane takav sektaški mračnjak - nego što bih bio srećan zbog 10 koji otpadnu od crkve...

Подели на овим сајтовима

Knjiga oca Serafima Rouza o postanku je odlična i u potpunosti sukladna pravoslavnom duhu.

Nije istina da je Serafim učio u školi kreacionizam. Učio je sto postotni evolucionizam i bio zakleti evolucionista prije preobraćenja. Baš sam se o ocu Serafimu "raspisao" na forumu verujem jedno 2 stranice posta, i tamo je bio baš maxwall koji sad opet tvrdi da je otac Serafim učio kreacionizam.

Vidim da su na ŽRU isti zastupnici evolucionizma kao i na forumu verujem još fali aurelius. 

We few, we happy few, we band of brothers

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...