karadjordje Написано Јун 22, 2010 Пријави Подели Написано Јун 22, 2010 И даље не разумијеш:кад неко пита зашто је нешто тако или није тако не може он нелогично да пита,у овом случају,него може да се да нелогичан одговор. Одакле та жена зна какво је хришћанско схватање?Ја рецимо не видим,када бисмо васкрсење посматрали самостано,нигдје логичку колизију са реинкарнацијом.Волио бих да ми то неко докаже. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 22, 2010 Пријави Подели Написано Јун 22, 2010 Одакле та жена зна какво је хришћанско схватање?Ја рецимо не видим,када бисмо васкрсење посматрали самостано,нигдје логичку колизију са реинкарнацијом.Волио бих да ми то неко докаже. Па има колизија. Васкрсење нема везе са временском инстанцом, док реинкарнација има. Пресељење душе из умрлог иде у тек новорођено тело, а не у било које тело. Зато она жена која је питала на фејсбуку, питала је са погрешном логичком паралелом. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 22, 2010 Пријави Подели Написано Јун 22, 2010 Нисам ја питао за мишљење него за доказ.Објасни ми како то вскрсење негира реинкарнацију?Зашто некоме са стране мора да буде логично хришћанско становиште? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 22, 2010 Пријави Подели Написано Јун 22, 2010 Нисам ја питао за мишљење него за доказ.Објасни ми како то вскрсење негира реинкарнацију?Зашто некоме са стране мора да буде логично хришћанско становиште? Па кад нећеш мишљење, да пробам да нацртам? Свашта од тебе. Па доказ ти се налази у самој природи учења о реинкарнацији. Дакле учење о метампсихози, стоји на становишту да се душа по смрти свог тела, пресељава у друго новорођено људско тело. Васкрсење нема везе са годиштем, у овом конкретном случају код овог питања са фејсбука, Христос је васкрсао у 33 години. Дакле та жена која је мислила направити паралелу између васкрсења и реинкарнације учинила је то са погрешном претпоставком, јер њој очито није било познато учење о реинкарнацији. Није јој било познато да се по учењу о метампсихози реинкарнирана душа сели у новорођено, а не одрасло тело, капиш сад? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 22, 2010 Пријави Подели Написано Јун 22, 2010 Васкрсење - иста али преображена телесност (сви знамо на шта указује појам "преображај" у хришћанском антрополошком и есхатолошком концепту човека) у којој личност (појам личности не постоји у верски концептима где се врши стриктна поларизација на дух - душу као егзистенцијалну константу и на материјалну пројавну форму која је секундарна,променљива,небитна и које се дух - душа на крају мора ослободити...да не улазим дубље у ту проблематику) вечносно и суштински наставља једном дату и једну те исту егзистенцију,са свим својим постојећим и симбиотички повезаним духовно-телесним компонентама,ослобођене једино димензије пролазности. Разлика је очигледна,зар не? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 22, 2010 Пријави Подели Написано Јун 22, 2010 Нисам ја питао за мишљење него за доказ.Објасни ми како то вскрсење негира реинкарнацију?Зашто некоме са стране мора да буде логично хришћанско становиште? Па кад нећеш мишљење, да пробам да нацртам? Свашта од тебе. Па доказ ти се налази у самој природи учења о реинкарнацији. Дакле учење о метампсихози, стоји на становишту да се душа по смрти свог тела, пресељава у друго новорођено људско тело. Васкрсење нема везе са годиштем, у овом конкретном случају код овог питања са фејсбука, Христос је васкрсао у 33 години. Дакле та жена која је мислила направити паралелу између васкрсења и реинкарнације учинила је то са погрешном претпоставком, јер њој очито није било познато учење о реинкарнацији. Није јој било познато да се по учењу о метампсихози реинкарнирана душа сели у новорођено, а не одрасло тело, капиш сад? Капирам ја,слажемо си ми Хришћани око тога,али зашто неко рецимо не би мислио да се васкрсење и реинкрнација смјењују? Човјек поставља питања из незнања.Не може неко да има изграђено мишљење о нечему а да истовремено пита за одговор јер он одговор има или мисли да га има. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 22, 2010 Пријави Подели Написано Јун 22, 2010 Нисам ја питао за мишљење него за доказ.Објасни ми како то вскрсење негира реинкарнацију?Зашто некоме са стране мора да буде логично хришћанско становиште? Па кад нећеш мишљење, да пробам да нацртам? Свашта од тебе. Па доказ ти се налази у самој природи учења о реинкарнацији. Дакле учење о метампсихози, стоји на становишту да се душа по смрти свог тела, пресељава у друго новорођено људско тело. Васкрсење нема везе са годиштем, у овом конкретном случају код овог питања са фејсбука, Христос је васкрсао у 33 години. Дакле та жена која је мислила направити паралелу између васкрсења и реинкарнације учинила је то са погрешном претпоставком, јер њој очито није било познато учење о реинкарнацији. Није јој било познато да се по учењу о метампсихози реинкарнирана душа сели у новорођено, а не одрасло тело, капиш сад? Капирам ја,слажемо си ми Хришћани око тога,али зашто неко рецимо не би мислио да се васкрсење и реинкрнација смјењују? Човјек поставља питања из незнања.Не може неко да има изграђено мишљење о нечему а да истовремено пита за одговор јер он одговор има или мисли да га има. То је сад већ друга ствар, шта би било кад би неко овако или онако мислио. Но из суштинског концепта васкрсења у односу на реинкарнацију да се закључити да они немају никаквих додирних тачака, тј колизије. Него се дијаметрално разликују. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 22, 2010 Пријави Подели Написано Јун 22, 2010 Ма жива истина то што ти говориш,али ја не видим да је нелогично питање ако неко не зна шта је васкрсење.Само сам на то пледирао slavabogu pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 22, 2010 Пријави Подели Написано Јун 22, 2010 Ма жива истина то што ти говориш,али ја не видим да је нелогично питање ако неко не зна шта је васкрсење.Само сам на то пледирао slavabogu То је већ онда по оном познатом: "Нема глупих питања, има само глупих одговора". Можда можемо по томе рећи: "Нема нелогичних питања, има само нелогичних одговора". Слажем се са онда тим. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 16, 2010 Пријави Подели Написано Јул 16, 2010 idea :group111: 0442_feel 29dz8zk winter Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јул 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 16, 2010 хахаххахаха Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 3, 2010 Пријави Подели Написано Август 3, 2010 У онај ћете ви дан дознати да сам ја у Оцу свом, и ви у мени, и ја у вама. Свето Јеванђеље од Јована Гл. 14, 20. mense0198626478946378946 А како је настала душа моје ћерке ? Да ли је моја утроба створила руке, ноге, очи, косу, срце, мозак, ... ? Да ли моја ћерка има дух и шта је то дух ? Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука