Александар Милојков Написано Децембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2012 @@Ignjatije, Игњатије, не бацај бисере... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 I tako dijalog ponovo dolazi u čorsokak. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 I tako dijalog ponovo dolazi u čorsokak. Имам ја питање за Муслимана... Па добро како си бре Енизе брате мој лепи? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Имам ја питање за Муслимана... Па добро како си бре Енизе брате мој лепи? Šuti bolan, nemoj tako komplikovana pitanja postavljati, neće ljudi razumjeti. Ja ću na najjednostavniji način da ti odgovorim(ovi koji ne razumiju ovakav način razgovora njima se najdublje izvinjavam ali nemože jednostavnije od ovoga). Dobro sam hvala Bogu, nadam se da si i ti i tvoji najmiliji u najboljem stanju. ПЧЕЛИЦА је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
istražilac Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Пишеш невидљивим мастилом ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
istražilac Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Vazno je da ti budes makar malo nepristrasan i da ne razmisljas Kuranom, nego malo svojom glavom. To je za sada najvaznije. Ali ajde da ti odgovorim, najverovatnije poslednji put, jer ti ne citas ono sto ja pisem i ne razmisljas o onome sto ti pisem Jeste, odgovara bas Jevrejima. A zasto bas Isus njima za sebe kaze da je Pocetak ? Zato sto je jevrejima dato prorocanstvo o Isusu koje nedvosmisleno ukazuje da ce Isus biti Bog, a sigurno ne pokazuje nekog proroka, a jos sigurnije ne govori o Muhamedu. Evo tog prorocanstva : " Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni. " Isaija 9:6 Zato Isus odgovara Jevrejima : Tada Mu govorahu: Ko si ti? I reče im Isus: Početak, kako vam i kažem. " Isus lepo kaze da nije od ovoga sveta. On jeste i sin coveciji, jer je na sebe preuzeo i ljudsku prirodu. A ovo je samo islamsko tumacenje, a ne Hriscansko. Opet se vidi na nisi procitao onaj tekst o Svetoj trojici koji sam ti dao, jer bi barem do nekle razumeo odnos izmedju tri licnosti Svete Trojice, da nista ne cine sami vec kao zajednica. Aaaaaaaaa tako znaci. Prvo je bilo da u Bibliji ne pise da je Isus Bog, a sada da su to drugi za Isusa napisali ? A sta ce biti sledece kada ti sada budem napisao da je Isus za sebe rekao da je Bog ? Jer znas sta ce biti ? Tada ces reci da su Isuove reci pogresno zapisane, izmenjene i da On to nikada nije rekao. I kako ti mislis da sa tobom covek normalno razgovara ? Evo napisacu ti sta je Isus rekao pa misli sta ti je volja : "I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji. Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha, Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin. "Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me. " " Ovce moje slušaju glas moj, i ja poznajem njih, i za mnom idu. I ja ću im dati život večni, i nikad neće izginuti, i niko ih neće oteti iz ruke moje. Otac moj koji mi ih dade veći je od svih; i niko ih ne može oteti iz ruke Oca mog. Ja i Otac jedno smo. " A dokaz da je Isus za sebe govorio da je Bob sledi odmah u nastavku, i to iz usta samih Jevreja : A Jevreji opet uzeše kamenje da Ga ubiju. Isus im odgovori: Mnoga vam dobra dela javih od Oca svog; za koje od onih dela bacate kamenje na me? Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovek budući, gradiš se Bog. " Idemo dalje : " Avraam, otac vaš, bio je rad da vidi dan moj; i vide, i obradova se. Tada Mu rekoše Jevreji: Još ti nema pedeset godina, i Avraama li si video? A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avraam rodio. " " U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč. Ona beše u početku u Boga. Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo. I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca. " Ako i dalje nastavis da govoris da se ovde ne radi o Bogu, nego samo o proroku, onda ja i ti nemamo razloga da razgovaramo dalje, a ako kazes da su ti stihovi izmisljeni, onda si krajnje bezobrazan jer si ti tvrdio da se u Bibliji ( onakvu kakvu je imamo danas ) ne nalaze dokazi da je Isus Bog. Pa drugi su i zapisali Isusove reci , nije ih On sam pisao. Drugima je dao dar da cine cuda, osnuju Crkvu u Duhu Svetom, i da propovedaju Jevandjelje svim narodima. Samo suzavas Bibliju sve vise i vise, dok je na kraju potpuno ne odbacis kao izmisljenu, a da je tacno samo ono sto se slaze sa Kuranom. A to je nevidjeni bezobrazlu koji treba sankcionisati na ovom forumu. Ja ne kazem da ove dokaze i stihove trebas da prihvatis kao tacne, i da oni moraju biti dokaz za tebe da verujes u Isusa kao Boga. Za mene i milijarde drugih oni jesu dokaz, za vas Muslimane ne moraju biti. Vasa je stvar i sloboda da li cete i u sta cete verovati. Samo, napominjem po milioniti put, ne izvrcite Bibliju kako se vama svidja i tim lazima ne obmanjujete druge, pogotovu ne na ovom hriscanskom forumu. Svako dobro. Pokušaću jednim odgovorom da odgovorim. Iv.(10:30)"Ja i otac jedno smo". Ovo navodiš kao dokaz da je isus Bog. U istom evanđelju u (10:34),(10:35),(10:36) stoji: -Isus im odgovori:ne stoji li napisano u zakonu vašemu:ja rekoh:bogovi ste? -A ko one nazva bogovima kojima riječ božija bi i pismo se ne može pokvariti; -Kako vi govorite onome kojega otac posveti i posla na svijet:hulu na boga govoriš što rekoh:ja sam sin Božiji Isus pita jevreje zašto ga gađaju a oni mu odgovaraju:zbog toga što ti kao čovjek "gradiš se bog". Isus odgovara:Zar u zakonu ne piše:"Bogovi ste". Isus im navodi navod iz:Psalm(82:6) Psalm(82:1)"Bog stade na saboru Božijem usred bogova izreče sud: Psalm(82:6)"Rekoh:bogovi ste i sinovi višnjega svi. Isus ih pita kako to da u zakonu koga vi vjerujete stoji da je Bog rekao za svoje proroke da su Bogovi i ujedno su sinovi samog Boga i ne ljutite se na to a ljutite se na to što ja kažem da sam sin Božiji(ne Bog). Otkuda to da biblija za druge proroke govori da su Bogovi a nikada zvanično to ne govori.Možeš reći da je ovo samo metafora i da se ovo ne odnosi na Boga u apsolutnom smislu.Eto ja ću se u tome složiti ali isto tako mogu reći da se i u svakom drogom slučaju gdje neko kaže da je isus bog ili sin božiji to govori u metaforičnom smislu.Zašto bi u jednom slučaju bila metafora a u drugom ne. Ako kažeš da u slučaju isusa nema metafore onda ja mogu reći da ni u psalm(82:6) "Rekoh:bogovi ste," i u Iv.(10:35) "Ako one nazva Bogovima kojima riječ Božija bi..." takođe nema metafore. Ali tada moraš odgovoriti otkud više bogova u bibliji jer u psalmu(82:6) i evanđelju po Iv.(10:35) to piše. Što se tiče Božije jednoće navest ću samo neke citate: Pon.z(4:35)"...da je gospodin Bog i da nema drugog osim njega. Pon.z(4:39)"...da je GospodinBog gore na nebu i dolje na zemlji,nema drugoga. Pon.z(6:4)Čuj izraele Gospodin je Bog naš jedini gospodin. Pon.z(32:9)"Vidite sada da sam ja,ja sam i nema drugog boga osim mene. Iz(42:8) Ja sam Gospodin to je ime moje i slave svoje neću dati drugome... Iz(44:4)Ja Gospodin prvi i posljednji, ja isti Iz(44:6)...Gospodin nad vojskama ja sm prvi i ja sam posljednji osim mene nema boga Iz(45:5)Ja sam Gospodin i nema drugog osim mene nema Boga Iz(45:21)...Nema osim mene drugog Boga,nema Boga pravednoga i spasitelja drugoga osim mene Iz(46:9) Jer sam ja Bog i nema drugog Bogai niko nije kao ja. Iz gore navedenog kažem da se u bibliji kada se spomene isus sin ili isus bog(ali ovo u rijetko) ne govori u apsolutnom smislu nego samo u metaforičnom smislu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Цитирај даље шта пише у томе стиху:" 37 Ако не творим дела Оца свог не верујте ми. 38 Ако ли творим, ако мени и не верујете, делима мојим верујте, да познате и верујете да је Отац у мени и ја у Њему." Уосталом; боговима или синовима божијим се други називају по благодати, како је и овдје например описано -> Јов. 1,12. Исус Христос се назива Сином Божијим Јединородним (Јов 1, 14; Јов 1, 18). Овим се означава то да је само Он Син Божији, рођен из Суштине Бога Оца и стога једна Суштина са Богом Оцем, те да сходно томе неупоредиво превазилази све свете Анђеле и свете људе који се називају синовима Божијим по благодати. Схвати ту разлику. Ове "дискусије" стварно немају смисла. Ignjatije and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 [...] Zato i prekidam razgovor sa @Istraziteljem sve dok se ne uozbilji i ne promeni nacin komunikacije. И ово изгледа ниси прочитао прије него што си одговорио @iztražilac ?! Начин "комуникаиције" ти је опет исти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 И ово изгледа ниси прочитао прије него што си одговорио @iztražilac ?! Начин "комуникаиције" ти је опет исти. Klin se klinom izbija Dražene! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 Pokušaću jednim odgovorom da odgovorim. Ma ja volim da koristim limunov sok kad se prave tulumbe, nekako malo ublazi veliku koncetraciju secera i prijatnije je za jelo. Dobro, sad, neko voli previse slatko pa mu limonov sok smeta, ali ukusi su razliciti Klin se klinom izbija Dražene! Sta si ovim hteo da kazes ? Number15648 је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 Sta si ovim hteo da kazes ? Ovo je poruka Draženu. On to razumije. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Po Islamu, koliko mi se cini, životinje su stvorene radi čoveka. Da li su pojedine životinje same po sebi nečiste ili su nečiste samo za jelo, ali nisu nečiste i po prirodi? Zašto se kaže da će Isus ubiti svinju (pored toga što će slomiti krst i zaboravio sam treće)? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Po Islamu, koliko mi se cini, životinje su stvorene radi čoveka. Da li su pojedine životinje same po sebi nečiste ili su nečiste samo za jelo, ali nisu nečiste i po prirodi? Zašto se kaže da će Isus ubiti svinju (pored toga što će slomiti krst i zaboravio sam treće)? 1) "I stoku On za vas stvara; njome se od hladnoće štitite, a i drugih koristi imate, njome se najviše i hranite"; /5/ "ona vam je ukras kad je sa ispaše vraćate i kad je na pašu izgonite", /6/ "a nosi vam i terete u mjesta u koja bez velike muke ne biste stigli - Gospodar vaš je, uistinu, blag i milostiv." /7/ U tumačenju značenja ovog ajeta se navodi: Uzvišeni Allah, dž.š., stavio je Svojim robovima na raspolaganje životinje, kao što su deve, krave i bravi, kao što ih je razdijelio u poglavlju El-En'am (Stoka) na osam vrsta i učinio ih ljudima korisnim i na dobrobit. Njihovom mehkom dlakom, vunom, krznom, odijevaju se i pokrivaju mlijeko piju, a njihovim se mesom hrane. Uz to, stoka je ukras i ljepota ljudima. Zbog toga Uzvišeni kaže: "...ona vam je ukras kada je sa ispaše vraćate", tj. predvečer, u vrijeme vraćanja sa pašnjaka, širokih trbuha, nabreklih vimena i gojaznosti, "... i kad je na ispašu šaljete", "... i nosi vam terete", koje vi ne možete nositi niti prenijeti, "u mjesta u koja bez velike muke ne biste stigli", kao što su hadž i umra, borba i trgovina. Koristite ih za jahanje i prenošenje tereta, kao što Uzvišeni veli: "Allah je za vas stvorio životinje, da na nekima jašete, a da neke jedete. Vi od njih koristi imate i vi na njima za sebe važne potrebe ostvarujete - i na njima i na lađama vi se vozite." (40:79,80) Zbog toga ovdje kaže nakon nabrajanja ovih raznih blagodati: "Gospodar je vaš, uistinu, blag i milostiv", pa vam je dodijelio i poslao stoku i vama je potčinio, kao što Uzvišeni veli, slava Njemu: "...i daje vam lađe i kamile da putujete, da se leđima njihovim služite i da se, kad na njima jahali budete, blagodati Gospodara svoga sjetite i da reknete: 'Hvaljen neka je Onaj Koji je dao da nam one služe, mi to ne bismo mogli postići, i mi ćemo se sigurno Gospodaru svome vratiti!'" (43:12-14) Ibn-Abbas kaže: "...sa njima se grijete", tj. od njih pravite odjeću i "koristite", što znači: ono što koristite od njih jeste hrana i piće. 2)Meso nekih životinja nam je zabranjeno jesti ali one nisu same po sebi nečiste. Dok je svinja jedina životinja koja je sama po sebi nečista. 3) Po našem vjerovanju Isa a.s. kada dođe pre Sudnji dan ubit će svinju. To za nas simbolizuje povratak izvornom božijem zakonu . Naime, zabrana konzumacije svinjskoga mesa bez i najmanje sumnje je bila jedna od Allahovih naredbi u okviru Šerijata Mūsāa, alejhisselam. To ni krščani ne negiraju. Oni također ne negiraju ni činjenicu da je Isā, alejhisselam, dosljedno slijedio zakon koji je tada bio važeći, i da stoga, niti on lično nije jeo svinjetinu, niti je to smatrao dozvoljenim. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 A žašto je za vas svinče po svojoj prirodi (suštini) nečisto? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука