grigorije22 Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Svince jede sve i svasta pa i coveka hoce da pojede za razliku od ovce ili nekih drugih zivotinja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Obrati pažnju: Meso nekih životinja nam je zabranjeno jesti ali one nisu same po sebi nečiste.Dok je svinja jedina životinja koja je sama po sebi nečista. grigorije22, je l` jadno svinče jedina životinja koja jede sve i svašta? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Meso nekih životinja nam je zabranjeno jesti ali one nisu same po sebi nečiste. Ovo nisam znao, Bosanac zasto vam je zabranjeno meso nekih zivotinja ako one same po sebi nisu "neciste"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
istražilac Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Ovo nisam znao, Bosanac zasto vam je zabranjeno meso nekih zivotinja ako one same po sebi nisu "neciste"? Sve što Bog stvara stvara s razlogom.Čovjeka je stvorio i dao mu uputu kako da živi.Uputa se sastoji od onoga što je odobreno i onoga što je zabranjeno.Ono što je zabranjeno mi moramo poštivati bez obzira je li to čisto samo posebi ili je nečisto.Svinjsko meso je zabranjeno Mojsijevim zakonom i ono stoji i do danas. Ovdje ću ja sad postaviti drugo pitanje. Zabranjeno drvo u Raju je li bilo čisto ili nečisto samo po sebi. Po ovoj logici ispade da pošto je zabranjeno mora biti nečisto.Ono je čisto ali je jednostavno zabranjeno i to se moralo poštovati. U suprotnom slijedi kazna. Pitanje je da li je Isus dokinuo ovu zabranu.Naročito ako imamo u vidu to šta je rekao u Ev.po Mat.(5:17-19)"Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke:nisam došao da pokvarim nego da ispunim. jer vam zaista kažem dokle nebo i zemlja stoji neće nestati ni najmanjeg slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne izvrši." Ovdje Isus govori da nijedna riječ neće biti dokinuta iz zakona do kraja vremena. To što je Isus u Mar. ev(7:15,18)rekao : "ništa nema što bi čovjeka moglo opoganiti da uđe spolja u njega nego što izlazi iz njega ono je što pogani čovjeka." ne mora značiti da se odnosi na svinjsko meso. Šta je uzrok gore navedenog citata? Jevreji su vidjeli učenike kako uzimaju hljeb i jedu a nisu prije toga oprali ruke što je bio običaj jevreja i to su onda ismijavali.Isus im je odgovorio da su oni ljudi koji poštuju običaje koje su sami donijeli a ne poštuju Božije zapovijesti.Stoga je isus izrekao gore navedeni citat iz Mar.evanđelja. To je objasnio pred jevrejima kojima je rekao da što god moji učenici jedu i kako god jedu bolji su od vas koji samo formalno poštujete a u srcu ste licemjeri. Isus je ovdje mislio da vaši obredi (obredi jevreja) koje ste vi sami donijeli ne mogu hranu učiniti čistom ni ne čistom i da bilo što da se pojede i bez vaših obreda hrana je čista.Ali samo dozvoljena hrana(Mojsijevim zakonom). Ako ovako razmišljamo onda se to neće suprostaviti ni Mojsijevom zakonu ni onome što je isus rekao u Ev.po Mat.(5:17-19). Zapitajmo se da li je Isus i da li su njegovi učenici jeli svinjsko meso za svog života? Ne! Dj. ap.(11:8) "A ja rekoh nipošto Gospodine! jer ništa pogano ni nečisto nikad ne uđe u usta moja." Ovo se zbilo nakon Isusova uzdignuća.Ovo što je Petar rekao desilo se nekoliko godina nakon isusovog uzdignuća.Kako to da Petar nije znao da je sva hrana dozvoljena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 ООоооо Џизс,Џозеф енд Мери DYNABLASTER and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Evo ga opet naš najbolji tumač Svetog Pisma. Šta ono beše piše u Kuranu : "Vama vaša, a nama naša vera". Jer tako beše ? Pa zašto se ne poštuje Allahova naredba ? Ромејац је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поинтер Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Izvinjavam se ako je vec neko pitao nesto slicno. Zanima me kako muslimani objasnjavaju cinjenicu da ima toliko mnogo muslimana terorista? Zar je moguce da Kur'an, koji bi trebalo da bude sveta knjiga, moze da stvOri toliko ubica? Citam kako muslimani kazu da je kod njih sve jasno, samo jedan Bog i nema mucenja oko nerazumevanja. Zar nije nesto gore od toga cinjenica da svi ti teroristi ne mogu da shvate da ih Bog ne poziva na ubistva i stradanja? Gde ces veceg nerazumevanja nego da mislis da te Bog poziva da cinis zlo... I zanima me zasto svi muslimani sirom sveta koriste arapsku rec za Boga-Allah? Da li je to zbog jedinstvenosti i lakseg "prepoznavanja" ili nesto drugo? Hvala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Јануар 13, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2013 Izvinjavam se ako je vec neko pitao nesto slicno. Zanima me kako muslimani objasnjavaju cinjenicu da ima toliko mnogo muslimana terorista? Zar je moguce da Kur'an, koji bi trebalo da bude sveta knjiga, moze da stvOri toliko ubica? Citam kako muslimani kazu da je kod njih sve jasno, samo jedan Bog i nema mucenja oko nerazumevanja. Zar nije nesto gore od toga cinjenica da svi ti teroristi ne mogu da shvate da ih Bog ne poziva na ubistva i stradanja? Gde ces veceg nerazumevanja nego da mislis da te Bog poziva da cinis zlo... I zanima me zasto svi muslimani sirom sveta koriste arapsku rec za Boga-Allah? Da li je to zbog jedinstvenosti i lakseg "prepoznavanja" ili nesto drugo? Hvala. Poštovani Pointer, odlučina pitanja. Dozvolite da vam pojasnim. [24 sata info]"Deset posto svjetskog muslimanskog stanovništva su teroristi - nedavno je utvrdio jedan konzervativni komentator, imenom Glenn Beck. Beck je vjerovatno totalno prolupao, jer deset posto iznosi oko 150 miliona, pa kad bi svaki od njih ubio nekih 40-ak ljudi, istrijebili bi gotovo čitavo stanovništvo Zemlje. Preostale su nam dvije opcije: ili im se terorizam nije toliko omilio ili je njegova izjava proizvod bolesnog uma."Terorizam nije muslimanski monopol. Međutim, Mediji govore samo o tzv. islamskom terorizmu. I time su samo oživeli jedan dugovekovni sindrom na Zapadu- islamofobiju. Onda ide Sveta šuma (Holywood) sa beskonačnim nizom filmskih i serijskih produkcija gde su muslimani uvek negativci. Potom, desničarske političke partije iskorišćavaju situaciju i u svojim kampanjama dodatno dolivaju ulje na vatru. I time, naravno, osvajaju političke poene i znatna mesta u parlamenetima. Sve ovo ide nakon 11. Septembra a presudno je američka invazija u Avganistanu i Iraku. Zatim, bivši američki predsednik pokreće "rat protiv terorizma" gde je umešao NATO i onda se skuvala globalna alijansa za borbu protiv terorizma. I onda normalno da vi smatrate da ima mnogo terorista među muslimane kada vam je bezbroj puta ponovljeno da "nisu svi muslimani teroristi ali su svi teroristi muslimani". Ovo je javno izjavio Džordž Buš i još da je krenu u "krstaški pohod". Do danas 2013, dokazalo se i pokazalo da je 11. Septembar "job inside" (posao iznutra). Talibani još uvek nisu "istrebljeni". Al Kaida i dalje postoji. U Iraku, masovno oružje za uništenje nije pronađeno a to je bio glavni izgovor za invaziju. NATO se povukao iz Iraka ali je ostavio pustoš. Bilijarde i bilijarde su potrošene na te invazije. Plus, bilijarde i bilijarde dolara su obezbeđene za saniranje štete u Iraku i Avganistanu. Sve te pare su nestale. Ništa na terenu nije urađeno. Ogromne finansijske malverzacije su bile a još uvek niko nije odgovarao. Potom, na desetine hiljada nedužnih je stradalo u tom "ratu protiv terorizma". Prosto te samo pokupe i nema ti traga. Gvanatamo otpušta zatvorenike. Zašto otpušta teroriste? Zato što nisu teroristi. Ebu Graibu "irački gvantanamo" isto otpušta zatvorenike i još isplaćuje odštetu. Zašto to radi kada su ti zatvorenici teroristi? Zato što nisu teroristi. Evo u Bosni je pokrenuta istraga zbog toga što su grupu Alžiraca bez ikakvih dokaza poslali u Gvantanamo na mučenje. I još x primera. Snimljeni su dokumentarci da je sve bila farsa. Ali Mediji slabo sve ovo prenose ili prenose uzgred. Desničarske partije koji su zahvaljujući podizanju prašine osvojili mesta u parlamentima sada su sve izgubili. Zašto narod ne glasa za njih ako su ugroženi od terorista? Tema je predugačka. Ukratko, Mediji su čudo, muslimane ubede da su ugroženi te da moraju da se brane a nemuslimane ubede da su ugroženi i da moraju da se plaše od muslimana. Prosto, muslimani su neobrazovani, siromašni i zatrovani ostacima raznih ateističkih ideologija. Onda je došla demonkratija i sve to zabetonirala slobodnim kriminalom. Decenijama su bili pod diktaturama i slušali kako se po čitavom muslimanskom svetu ubijaju muslimani. A onda, propadom komunizma i socijalizma, mlade generacije počeli su se okretati veri ali im je jedini učitelj Tv. Nacionalizam nije pomogao. Komunizam i socijalizam upropastio ih je. A od demonkratije nema ništa. Tako da im je jedina preostala opcija religija. Ali najveći problem je što svo znanje crpe od Tv. Ipak, nema toliko terorista kako se preuveličava. Ima ekstremista ali su oni proizvod Tv. Ja sam vam živi dokaz ove planirane zbrke. Kur'an nema veze s tim jer muslimani slabo slede Kur'an. Slabo idu u džamije i slabo čitaju. Da znate samo koliko je nepismenih. Sa neznalicama svako može da se izigrava. Mnogi čisto reaguju emocinalno. Jer skoro da nema zemlje a da se muslimani ne ubijaju. Neznanje+ pogrešno znanje + emocionalnost daju katastrofalne rezultate. Tzv. islamski terorizam je oksimoron. Nedavno su stručnjaci sa jednog instituta za bezbednost apelovali na Medije da prestanu koristiti "islamski terorizam". U nastavku vam je moj lični primer koji sam već jedanput objasnio pa sad samo copy-paste: Da li će u Raju da bude onaj pilot koji se zakucao u kule u Njujorku ? Da li će tamo da uživa onaj što je ubio "nevernika " i odsekao mu glavu ? Ovo ozbiljno pitam ne vređam . Poštovani Ratko, ubijanje nevinih nije put do Raja. Ubijanje nevinih je kategorično zabranjeno i uvek se insistira da se nevini poštede svih nehumanih postupaka. Danas, sve više ljudi smatra da je 11. Septembar "inside job". Nezamislivo je da nepismeni ljudi iz pećine izvedu tako složenu operaciju na najčuvanijem tlo na Palenti. No, to je druga tema. Samoubilački napadi su strogi haram. Dakle, toliko je zabranjeno da je i eutanazija zabranjena. Čak, žene i devojke u ratu zabranjeno im je da se ubiju kako bi se sačuvali silovanja i sl. maltretiranja. Moraš zapamtiti da Islam strogo razlikuje nevernike koji nišane i one koji ne nišane niti uopšte imaju oružje. Ubijanje ne vodi u Raj, makar bio Hitler već zavisi od milosti Boga. Samo da napomenem da kada kažem "nevernik" ne vređam te već te označavam kao osobu koja ne veruje kao ja. Imaš medijsku predstavu Islama. Mediji sve generalizuju. Svestan sam da postoje "muslimani" koji opravdavaju Islamom ubijanje svega nemuslimanskog. Ali ispričaću ti lični događaj, pokušaću ukratko:Od 2001. godine neprestano sam pratio Tv preko kablovske mreže. Imao sam lokalnih, regionalnih i internacionalnih kanala. Najviše me zanimala religija pa svaki filmski, serijski ili naučni program u vezi religije sam posebno pratio. Važno je da napomenem da nisam bio tada praktično religiozan kao ni moji roditelji ni porodica. Niti sam imao kontakt sa takvim osobama sem zdravo-zdravo. Nisam išao ni u džamiji uopšte. TV mi je bio jedini izvor informacija o svemu pa i o religiji. Nakon 11. Septembra na Tv sve više se govori o Islamu, odnosu Zapad- Islam, terorizmu, ... Emituju se filmovi, serije, emisije, dokumentarci, ... o teroristima, fanaticima, vehabijama, ... I to sve sa predislamskim znakom. Onda počinju i sa Balkanom. Gledajući sve to, verovao ili ne, zamrzeo sam Zapad, nemuslimane, ... Opravdavao sam u sebi terorističke metode. Prosto, Tv me je ubedila da je to Islam! Oni ubijaju, siluju, pale i žare muslimane a ostatak sveta ćuti! I tako podržava te zločine čime postaju legitimna meta. Avganistan, Irak, Kašmir, Palestina, Čečenija, Dagestan, Somalija, Darfur, ... nikad kraja spisku. Međutim, jedne večeri čekao sam da počne epizoda jedne serije pod nazivom "Spavači", koja se emitovala na B92. Inače, to ti je srpski kanal koji sam imao preko kablovske. Priča je poznata, "islamski teroristi" planiraju terorističke napade široma Amerike a bezbednosne agencije su instalirali jednog crnaca špijuna imenom Darvin. I serija prati njihovo realizovanje terorističkih planova. Međutim, u toj epizodi bilo je jednog detalja neuobičajenog. Druga teroristička ćelija je kidnapovala jednu službenicu bezbednosnih agencija i stavili su je pred kamerom snimajući i nju i maskirane osobe sa oružjem a u pozadini zastava džihada i sablje. Jedan maskiran čita poruku pred kamerom a drugi je spreman da joj odseče glavu, i završava ajetom: "Kada se u borbi s nevjernicima sretnete po šijama ih udarajte sve dok ih ne oslabite, a onda ih vežite, i poslije, ..." (Ajet je bio na srpskom krvaviji a ja sad navodim na bosanskom). I onda se prekida uz fiukanje sablje. Ali neobično je bilo sasvim što su u prevodu dali izvor ajeta: sura Muhammed, ajet 4. Do tada nigde nisu citirali izvor! odmah sam ustao i izvadio prevod značenja Kur'ana i našao ajet. Ali ajet je imao nastavak: "...ili ih velikodušno sužanjstva/ropstva/zarobljeništva oslobodite ili otkupninu zahtijevajte, sve dok borba ne prestane. Tako učinite! Da Allah hoće, On bi im se osvetio, ali On želi da vas iskuša jedne pomoću drugih. On neće poništiti djela onih koji na Allahovu putu poginu,"Tada sam shvatio da Tv manipuliše sa mnom. Očekivao sam da glava bude odsečena. Od tada sam batalio Tv i latio se knjiga. Zarekao sam se da ću pročitati min. 100 raznih islamskih knjiga kako bi uvideo šta je šta. Što sam više čitao sve mi je bilo jasnije da je Tv veliki manipulator. Pre godinu dana sam počeo da čitam o Hrišćanstvu iz njihovih izvora. Kada budem pročitao 100 hrišćanskih knjiga, imam u planu pročitati 100 knjiga o Judaizmu. Isto tako, pre godinu dana sam se učlanio u razne fb grupe o religiji. Sad znam sigurno da Tv laže jer sam upoznao dosta hrišćana, Jevreja i ateista. Čudan je TV: muslimane ubedi da su nemuslimani neprijatelji i obrnuto. Eto, ovo je bio jedna presek u mom životu što se tiče religije. .... Kasnije ću postaviti par dokumentaraca i predavanja koji sve natenane objašnjavaju. Ova tema je predugačka ali pokušavam da budem kratak. Sva pitanja i neoumice slobodno postavite. A ja vam šaljem zahtev za prijateljstvo pa ako hoćete možete da prihvatite i da porazgovaramo o svemu. Mada sam ja zauzet i imam ograničeno vreme na Netu. Pozdrav Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Origen Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 Kakva je Biblija knjiga za muslimane ? And Abraham said unto Zed:This is my son, sir. We were playing a game, alright? It's called... "Burny Burny Cut Cut"! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 Kakva je Biblija knjiga za muslimane ? Božija objava koja nije u originalnosti sačuvana. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 mene zanima (ne znam da li je postavljano pitanje pre) postoji li u islamu jos neki obred kada se dete uvodi u veru(znam za sunet samo)? http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Poštovana Milena R. prema Islamu, sva deca se rađaju u čistoj prirodnoj veri, a kasnije roditelji odgoje decu kao budisti, hrišćani, hindusi, ... Dakle, za decu nema neki obred ulaska u veri jer su oni već u veri. Obrezanje (sunećenje) nije obred kojim se neko uvodi u veri. To je obred koji samo potvrđuje postojeća ubeđenja- sleđenje proroka monoteizma. Ovaj obred potiče od proroka Avrama a.s. i praktikovali su svi Jevreji, kao i Isus a.s. kao Jevrejin. Tako da su muslimani samo nastavili sa ovom praksom. Međutim, danas među muslimane obred sunećenje je više običaj, praznik tj. čista formalnost.Ukoliko imate još neka pitanja, slobodno postavite. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поинтер Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Da li je obavezno da onaj ko predje na Islam, promeni ime? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Koliko djevica čeka muškarce u raju i da li one dočekuju samo muškarce ili i žene? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поинтер Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Kakva se sve smrt podrazumeva da bi mogao da postanes šahīd ili šahīda? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука