Candy Butcher Написано Децембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2012 Ma oni su toliko ubedjeni u istinitos Islama i greskama Hriscanstva, po islamskim forumima im je prikazano kako je lako opovrgnuti Hriscanstvo koriscenjem cak i Biblije. I onda puni energije i "znanja" pozele da to pokazu na hriscanskim forumima, verujuci kako ce lako da dokazu da su upravu. Ali avaj, posle vide da su se zeznuli i da nije bas tako kako su nauceni. Pa preskacu da odgovore na dokaze koje im izneses, i samo traze nove i nove stvari po njihovim forumuima... Nikako da shvate da se nas pristup veri, Bibliji, Bogu, zivotu i smrti totalno razlikuje od njihovog, i da ne mogu koristiti isti pristup koji koriste za Islam. Zato treba razgovarati o bureku, tulumbama, baklavama.... Хришћани не могу имати ни другу веру, нити другу меру до веру у Христа, и Христа као меру.-Кад буду разумели речи Патријарха нашега Павла, можда буду разумели да ми хришћани се не зовемо хришћани јер следимо библију него следимо Христа, јер Христос рече:"Ја сам пут, истина и живот, нико не долази Оцу моме осим кроз Мене"-(Јован 10 глава). Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2012 ми хришћани се не зовемо хришћани јер следимо библију него следимо Христа, U pravu si. Ali njih Kuran uci da smo mi "sledbenici knjige" a ne vide da oni ustvari slede knjigu, a mi ovaplocenog Boga. Za nas je Biblija bogosluzbena knjiga nastala u okviru zive Crkve Hristove, a ne obratno. Isus svedoci nasu veru a ne knjiga. zuti car је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Evo jednog pitanja za muslimane . neka neko objasni sta je "Takija" . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Остала је опустошена и опљачкана Србија!Срби који су остали - робље које је извојевало своју слободу од робовласника! Цркве које су остале - рушевине (робовласници их опљачкали, попалили и разрушили) које су за време ропства невешто саниране, а неке од њих су обновљене тек у ХХ веку! I mnogo crkava i manastira i Srba,da su Turci radili stoti deo od onoga sto se prica ne bi ostao nijedan Srbin,manastir,crkva,...u mnogim gradovima u BIH nije ostao nijedan musliman,dzamija,... za vreme prethodnog rata...za samo nekoliko meseci ili godina a ne 5 vekova... I na kraju kada su Turci osvajali Beograd on je bio pod Austrougarskom vlascu... bosanac је реаговао/ла на ово 1 Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Prvo ne sunneti hodža nego doktor.Drugo ne sječam se toga jer sam bio mali. Treće sunnetimo se zato što je to praksa od Ibrahima a.s. koja je i vama bila propisana samo što se to nije nekome svidjelo i to vam je učinio neobaveznim. Četvrto sunetimo se zato što je to zdravije i higijinečnije za muškarca. Svako dobro. I zato sto je Isus bio osunecen bosanac је реаговао/ла на ово 1 Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Sad razumeh od hriscana da je Biblija delo Crkve a ne Boga?Jel Biblija Bozija knjiga ili ne? Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Evo jednog pitanja za muslimane . neka neko objasni sta je "Takija" . De ti objasni! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 U pravu si. Ali njih Kuran uci da smo mi "sledbenici knjige" a ne vide da oni ustvari slede knjigu, a mi ovaplocenog Boga. Za nas je Biblija bogosluzbena knjiga nastala u okviru zive Crkve Hristove, a ne obratno. Isus svedoci nasu veru a ne knjiga. Znači ta knjiga vam ne treba? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 To i mene strasno nervira. To je laganje i obmanjivanje na veoma visokom nivou, tako podmuklo i bezobrazno da nemam reci. I to jos iznose na pravoslavnom forumu. Pa cekaj malo, na sta to lici. Tome se mora stati na put. Verujmo u sta hocemo, pitajmo sta nas interesuje i razgovarjmo kao ljudi, ali bez obmane i laganja. Ovdje mi ne lažemo niti obmanjujemo.To nam ne priliči niti nam to može leću u obraz. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Znači ta knjiga vam ne treba? Čovek ti je napisao 3 rečenice. Pročitaj ponovo drugu. A potom počni da živiš jednu rečenicu iz Kur'ana časnog: "Vama vaša vera a nama naša". Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 nervira me samo to što određene vere kao npr islam, uzimaju iz biblije ono što im se sviđa i to tumače, a ja koliko znam biblija se ne tumači parcijalno već kao celina 301 Vi nas optužujete za nešto a nerazumijete drugo a to je: Mi iz Biblije ne uzimamo što nam se sviđa. Nama Biblija i ne treba zato što imamo zadnju objavu od Boga. Međutim mi se sa nekim stvarima iz biblije slažemo zato što ih Kur'an potvrđuje. A neke nelogičnosti na koje naiđemo navedemo i vi ih trebate pojasniti. Slažem se u jednom sa vama a to je da se treba kloniti rasprava jer su beskorisne vi nas optužujete da neznamo vašu vjeru a vi još manje poznajete našu vjeru.Stoga bolje je pitati i upoznavati se nego raspravljati do beskonačnosti. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Otvorit ću temu:"Postavi pitanje hriščanima" I pitanja za vašu vjeru će biti tamo da ne miješamo. A otvorio bih i temu"Hajde da se svađamo", za one koji bi "da se svađaju" I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Znači ta knjiga vam ne treba? Čovek ti je napisao 3 rečenice. Pročitaj ponovo drugu. Za nas je Biblija bogosluzbena knjiga nastala u okviru zive Crkve Hristove, a ne obratno. Isus svedoci nasu veru a ne knjiga. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Vi nas optužujete za nešto a nerazumijete drugo a to je: Mi iz Biblije ne uzimamo što nam se sviđa. Nama Biblija i ne treba zato što imamo zadnju objavu od Boga. Međutim mi se sa nekim stvarima iz biblije slažemo zato što ih Kur'an potvrđuje. A neke nelogičnosti na koje naiđemo navedemo i vi ih trebate pojasniti. Slažem se u jednom sa vama a to je da se treba kloniti rasprava jer su beskorisne vi nas optužujete da neznamo vašu vjeru a vi još manje poznajete našu vjeru.Stoga bolje je pitati i upoznavati se nego raspravljati do beskonačnosti. od sveg mog poznavanja vera, samo jedno mi je bitno, a to je da postoji jedna Sveta Saborna i Apostolska Crkva, sve oslale vere i crkve su obmana i laž. Toliko od mene ja se ne svađam niti te optužujem već iznosim moj stav i činjenice Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Sad razumeh od hriscana da je Biblija delo Crkve a ne Boga?Jel Biblija Bozija knjiga ili ne? Jeste delo Crkve samo je pitanje sta se podrazumeva pod Crkvom. Postoji crkva kao objekat ( sa malim "c" ) i Crkva kao Telo Hristovo koju je Isus stvorio i poslao Duha Svetog da je vodi i u njoj deluje do svrsetka veka. Evo sta kaze sam Isus : " A i ja tebi kažem: ti si Petar, i na ovom kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati." Crkva se takodje simbolicki poredi sa nevestom.... ali to je druga prica. Prvi Hriscani nisu imali Bibliju ( Novi Zavet ) pa su bili Hriscani i sledili ucenje Hrista. Bog jeste nadahnuo pisanje Biblije jer je to potrebno za naredne generacije, kao i za bogosuzenje do danasnjih dana. Ali nije knjiga stvorila Crkvu ( prvu hriscansku zajednicu ), nego je Crkva kao Telo Hristovo i zajednica u Hristu nastala pre toga. Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука