Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

papir trpi ,xexex ali ja nemam namjeru tebe da ubjedjujem u suprotno ,kao sto vi pokusavate da ubjedite nas , nije bitno , kazem ja sad odmaram , vi pricajte o islamu , postavite pitanje pa odgovorite na njega , bice mi zanimljivo da citam o onome sto ne znam.

Niko te ne ubeđuje, mi iznosnimo naše mišljenje, logično je da ti se naše mišljenje ne sviđa. Ja tražim da me ubediš u verodostojnost Kuranskih ajeta da je Biblija iskrivljena. A u samom Kuranu biblijski tekstovi.

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

ubjedite vi mene da cu ja sjutra dobiti 100 eura na loto . niko nikoga ne moze da ubijedi dok sam ne prihvati ono sto mu se namece .

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

ubjedite vi mene da cu ja sjutra dobiti 100 eura na loto . niko nikoga ne moze da ubijedi dok sam ne prihvati ono sto mu se namece .

Pa za tih 100 evra ne mogu da te ubedim, ja ne igram igre na sreću. Ali ako čovek pažljivo pročita Bibliju i Kuran videće da tu nešto nije u redu. Pa ako je Kuran nastao posle Biblije, može svako da donese zaključak. Osim ako u startu ne kaže da je Kuran apsolutna istina.

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Pa za tih 100 evra ne mogu da te ubedim, ja ne igram igre na sreću. Ali ako čovek pažljivo pročita Bibliju i Kuran videće da tu nešto nije u redu. Pa ako je Kuran nastao posle Biblije, može svako da donese zaključak. Osim ako u startu ne kaže da je Kuran apsolutna istina.

slazem se da ce svako ko procita Kur'an vidjeti da nesto nije u redu ali sa Biblijom a ne sa Kur'anom

inace

Ashadu an lailahe illa la vahdahu la šarihalah.Allahu ekbar.Čuj Izrailju Bog je jedan.

to bi trebalo da bude Sehadet

ESHEDU EN LA ILAHE ILLELLAH VE EShEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RESULUHU

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

• Гости

papir trpi ,xexex ali ja nemam namjeru tebe da ubjedjujem u suprotno ,kao sto vi pokusavate da ubjedite nas , nije bitno , kazem ja sad odmaram , vi pricajte o islamu , postavite pitanje pa odgovorite na njega , bice mi zanimljivo da citam o onome sto ne znam.

Ko то хоће да те убеди у супротно? Ако си дошао овде да провоцираш, убрзо ћемо завршити причу. Дакле, човек те лепо пита, ти ако можеш и ако знаш - одговори. Ако не знаш и не познајеш ни својуверу, онда неој водити полемику са православним хришћанима. Што рече Саладин: свако своје.

Ти имаш твоју веру, мислиш да је то истина... у реду је. Нема проблема. Када хоћеш да НАС овде убедиш како је то истина, онда мораш да будеш спреман на критику и  на питања. До сада се ниси баш прославио. Немој да Ти то буде тешко- није ни један муслиман, и то не зато што је глуп, примитиван (не дај Боже!), већ зато што муслиманска вера је светлосним годинама далеко од Православља. Ми тврдимо да је то неоткривена вера, вера старог завета обогаћена гниостицизмом и то је то. Ништа више- ништа мање.

Подели на овим сајтовима

ja ti opet kazem , nemam namjeru da sirim Islam , niti da vrjedjam , vi vrjedjate i to ne primjecujete . opet pitanja , zasto da odgovaram kad vi na sve imate odgovor , podpitanje , kritiku i sl? naravno svako svoje , ali ne mozes da tvrdis dal neko poznaje svoju vjeru na osnovu svojih ubjedjenja i ne mozes da tvrdis da nijedan musliman na svijetu ne poznaje svoju vjeru , vec je najbolje poznaju hriscanski teolozi .

jednostavno nemam odgovor koji cete vi prihvatiti i koji ce vam se dopasti , zato ne zelim da odgovaram na neka pitanja .

Подели на овим сајтовима

inace sto se tice videa , covjek lijepo govori o tome da nam je zapad donio novu etiku i brz razvoj nauke i kulture , i da danasnji uslovi ljude sprecavaju da misle o vjeri , slazem se sa tim . ali da je smrt problem to ne mogu da shvatim .

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Гости

ja ti opet kazem , nemam namjeru da sirim Islam , niti da vrjedjam , vi vrjedjate i to ne primjecujete . opet pitanja , zasto da odgovaram kad vi na sve imate odgovor , podpitanje , kritiku i sl? naravno svako svoje , ali ne mozes da tvrdis dal neko poznaje svoju vjeru na osnovu svojih ubjedjenja i ne mozes da tvrdis da nijedan musliman na svijetu ne poznaje svoju vjeru , vec je najbolje poznaju hriscanski teolozi .

jednostavno nemam odgovor koji cete vi prihvatiti i koji ce vam se dopasti , zato ne zelim da odgovaram na neka pitanja .

Наравно да муслимани познају своју веру, оно што су у Курану читали. Ми хришћани православци не прихватамо Куран јер у њој нема откривеног Бога. Има лепих примера, поучних прича, али све то на прави начин има у Светом Писму. То је наше виђење.

Иначе, дивно је што си поставио ову емисију са Владиком Игнатијем. Само је треба послушати и видети како ми хришћани гледамо на проблем смрти и односу онтологије и етике. У исламу онтологија не игра никакву улогу.

Оно што ја видим као веома трагично је да је велики део назови православаца веома близак исламском учењу, јер је много лакше мудровати о етици него говорити о онотологији. Али Богу хвала па имамо људе као што је Владика Игнатије.

Подели на овим сајтовима

• Гости

inace sto se tice videa , covjek lijepo govori o tome da nam je zapad donio novu etiku i brz razvoj nauke i kulture , i da danasnji uslovi ljude sprecavaju da misle o vjeri , slazem se sa tim . ali da je smrt problem to ne mogu da shvatim .

Лепо си рекао: то не могу да схватим. Не дај Боже да икада схватиш у оном најгорем смислу на својој кожи када ти са овога света одлази неко кога највише волиш, а ти не можеш да му помогнеш. Тада се схвата сва трагика смрти и ни једна једина етика не пије воду.
Подели на овим сајтовима

Opusti se... i pravoslavlje u srbiji jedino teolozi poznaju... obican narod bi se sablaznio od tema koje imamo na ovom forumu... Srbi su ti narod koji ce da "ubije" za pravoslavlje a da u isto vreme ne zna sta su liturgija i pricesce...

PS. Imam jednu drugaricu koja je vrlo religiozna i posti sve velike postove i ide na liturgije  i pricesca, itd statijaznam... ali kad sam je pitao sta je to evharistija ona me pogledala belo jer pojma nije imala... pitao sam je  i za katihizis i za eshaton... mislila je je da je za**bavam i da izmisljam reci   stadaradim

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

ma shvatam ja vas sve , ali zar se smrt moze zaustaviti u potpunosti ?

Подели на овим сајтовима

Није ти проблем што ћеш једнога дана да умреш?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...