Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

vi ste ti koji pricate na pamet , ja samo pokusavam reci koliko malo znate o religiji uopste , ne mislim na hriscanstvo . i kazes sebi dajete za pravo dapricate o Bogu , jer vam se Bog javio tj imate Otkrovenje , nije to dovoljno , jeer vi niste bili tamo dok se to desavalo , a niste bili ni kada je Muhammed s.a.v.s primio objavu.

jel to ono kad ga je "andjeo" davio u pecini?

nisi shvatio pricu .

a sto s tie evolucije i toga , jasno je istaknuto da svaka celija ima odredjeno naredjenje od stvoritleja kao i to da je evolucija pogresna samim tim jer je darvin pokusvao da porice da Bog postoji i da u to ubjedi pola covjecanstva

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

ostavi se sad evolucije kad nemas znanja o tome, ima na forumu rasprava o tome i informacija kolko oces, pa citaj pre nego sto komentarises u fazonu tipa "ja sam najpametniji, vi nemate pojma" a svaki drugi post ti je takav, ja sam te samo pitao nesto al odgovor ne dobih

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

vi ste ti koji pricate na pamet , ja samo pokusavam reci koliko malo znate o religiji uopste , ne mislim na hriscanstvo . i kazes sebi dajete za pravo dapricate o Bogu , jer vam se Bog javio tj imate Otkrovenje , nije to dovoljno , jeer vi niste bili tamo dok se to desavalo , a niste bili ni kada je Muhammed s.a.v.s primio objavu.

jel to ono kad ga je "andjeo" davio u pecini?

nisi shvatio pricu .

a sto s tie evolucije i toga , jasno je istaknuto da svaka celija ima odredjeno naredjenje od stvoritleja kao i to da je evolucija pogresna samim tim jer je darvin pokusvao da porice da Bog postoji i da u to ubjedi pola covjecanstva

Koliko znam Darvin je verovao u Boga i da je zivot stvoren, ali da se razvijao putem prirodne selekcije
Подели на овим сајтовима

• Гости

zasto je Bog stvrio svijet ? po Islamu da bi radili dobro na zemlji , pomagali jedne druge , istrazivali ovaj svijet i td , obozavali Boga i klanjali se Stvoritelju , upoznali ljubav i sl.

Замисли, због тога га створио? Баш лепо, но шта ја имам од тога када умрем, када се распаднем и када ме више не буде на овој земљи где могу да чиним добро и да га истражујем? Ако ћу после живети вечно, као душа вероватно (пошто од тела нема ништа), КО МИ ЈЕ ГАРАНТ ЗА ТО? Зар је толико тешко то рећи? Ко је тај који ће ми гарантовати да ћу да живим вечно? Како када се Мухамед није вратио из мртвих? То нигде у Курану ние записано зар не? А видиш, у Библији је то записано, да је Христос васкрсао из мртвих и да је победнио смрт. То што је Мухамед позајмио из гностичких еванђеља идеју да се то "људима причинило, да је он уопште и разапет (неки исламски теолози кажу да је то био Симон уместо Исуса на крсту (?) не умањује истину еванђеља.
Подели на овим сајтовима

ni vi nijednom izjavom ne mozete umanjiti vrijednost Kur'ana . a svakako Darvni je vjerovao da je covjek nastao od majmuna , to se krsi sa Biblijom svakako. smjesni ste ,. kad govorite o onome sto ne znate .

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

dobro mi smo smesni a ti ko da si iz zabavista stadaradim

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

ni vi nijednom izjavom ne mozete umanjiti vrijednost Kur'ana . a svakako Darvni je vjerovao da je covjek nastao od majmuna , to se krsi sa Biblijom svakako. smjesni ste ,. kad govorite o onome sto ne znate .

Дарвин није говорио да је човек постао од мајмуна. Друго, еволуција, у својим основним поставкама, се не коси са Библијом.

Подели на овим сајтовима

da ali ne u isto vrijeme , da se razumijemo Islam je jedina vjera u kojoj je naglaseno da se zeni samo jedna zena , ali ako iz nekih razloga treba da se ozeni vise , zbog izdrzavanja i td onda moze 4 ako ih mozes izdrazavti i voljeti podjednako

Подели на овим сајтовима

pitanje: jel i Muhamedov otac bio prorok? da nije mozda i deda bio?!

Подели на овим сајтовима

Ne objavljujemo Kur’an da se mučiš,

3. već da bude pouka onome koji se boji, -

4. objavljuje ga stvoritelj Zemlje i nebesa visokih,

5. Milostiv, koji upravlja svemirom svim.

6. Njegovo je što je na nebesima i što je na Zemlji i što je između njih i što je pod zemljom!

7. Ako se ti glasno moliš, - pa, On zna i šta drugom tajno rekneš i što samo pomisliš!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Нема потребе да га ЈА умањујем, Куран је то што јесте. Ви је поштујете као свету књигу, ја на њу као свештеник и православни теолог, а на крају као здраворазумски човек гледам као на компилацију многих списа, која је написана онако како је то Мухамеду одговарало да би спровео своју војну веру и на основу ње добро зарадио и имао пуно жена. Просто, то је сан сваког данашњег човека који је везан само за материјалне ствари, па ние ни чудо што Мухамед све време то и наглажава, па су саме приказе Раја управо телесне- уживанција, крканција и лепе жене које увесељавају људе. Саме муслиманке и тамо горе ће бити каои овде потчињене својим мужевима док они имају жена и жена...

Тако сам ја схвати Куран, а ако грешим исправи ме, а не да ми причаш приче да ја умањујем Куран...

Подели на овим сајтовима

Sura Al Irman 3:36

Poslije ona, kada je rodi, reče: "Gospodaru moj, rodila sam žensko" – a Allah dobro zna šta je rodila – "a žensko nije kao muško; nadjela sam joj ime Merjema, i ja nju i porod njezin stavljam pod Tvoje okrilje od prokletog šejtana."

Iz ovog ajeta vidimo da su samo Merjema i njen sin Isa zaštićeni od šejtana. Zašto je onda Muhamed veći poslanik od Ise kad je Muhamed kao i svaki drugi čovek grešan?

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

svakako je i Isus bio covjek kao i Muhammed . osim sto vi tvrdite suprotno .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...