Istina je samo jedna Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 dolazak Muhammeda kao poslanika pomenuto je jos u Bibliji na nekoliko mjesta u starom zavjetu . ali ne imenom , a i u herbejskoj Bibliji kao Muhammadim . Ponovljeni zakon (18:15 do 18) govori vrlo jasno o podizanju proroka (koji će ličiti Mojsiju) između braće Izraelita, t.j. Ismaelita ili Arapa. Pasus glasi kao na slici. Pnz 18:15 "Gospod tvoj Bog podignuće ti proroka između tvoje braće kao što sam ja; i njega ćete slušati." Pnz 18:16 "Kao što si tražio od svog gospoda Boga na Horebu, na dan skupštine, rekavši: "Neću više da slušam opet glas Gospoda mog Boga, niti da vidim ovo veliku vatru ikada, da ne umrem". Pnz 18:17 I Gospod mi reče: "Dobro su rekli to što su govorili". Pnz 18:18 "Podići ću im proroka između braće njihove, kao što si ti i staviću svoje riječi u njegova usta; i on će im govoriti svima ono što mu Ja naredim" ----------------------------------------- PJESMA NAD PJESMAMA, 5:16 "HIKKO MAMITTADIM VIKULLO MAHAMADIM ZEHDUDI VEZEM RAAI BENUTE YAPUS HALAM", Ivan (16:7) "Ipak vam istinu velim: vama je bolje da ja odem, jer ako ja ne odem, Tješitelj (Paracletos) neće doći vama, ali ako ja odem poslaću vam ga". Ivan (16 : 8 ) "A on, kad on dođe, on će dokazati svijetu zabludu s obzirom na grijeh, pravednost i na Sud." Ivan (16:12) "Imao bih vam još mnoge stvari reći, ali ih vi sada ne možete podnijeti." Ivan (16:13) "A kad dođe, on neće govoriti sam od sebe nego ono šta bude čuo, ovo će on govoriti i objaviće vam stvari koje će doći". RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Ma vi samo verujete u spamovanje tema... leteti Ja znam kako su nastali i ateisti! I kako će nestati! Nastali su sa sotonom i od njega a s njim će i nestati! Jel sad to jasno? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Ma vi samo verujete u spamovanje tema... leteti Ja znam kako su nastali i ateisti! I kako će nestati! Nastali su sa sotonom i od njega a s njim će i nestati! Jel sad to jasno? Ateisti veruju u sotonu isto koliko i u Isusa ili muhameda... jel to jasn... ma zaboravi... kad nije do sad nece nikad пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Captain Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Ivane Мухамеда кога нико није видео када је добио објаве Nije ni Mojsija niko vidio kada mu se Bog javio u gorućem grmu, pitanje je vjere ili nevjere, u kojima nema prisile Mojsije na Sinajskoj Gori naocigled svih ljudi, u oblaku i u ognju i u mraku i u buri primi Zakon od Boga koji se javi; jer i svi proroci od Mojsija pa naovamo pocese propovijedati o Hristovom dolasku. Hristos ima uza se svedozbe svih proroka ( koje navodno i vi priznajete) i apostola, a Muhamed nema nijednog, i svjedoci samo sam za sebe. Niko nije bio prisutan tu sa Muhamedom kad se njemu navodno neko pojavio i on navodno svoju prvu objavu primio, niti je icim mogao dokazati. Tako i vi ne prihvatate samo tako nekoga za proroka. Mirza Ghulam Ahmad, koji danas ima oko 15Mil sljedbenika po cijelom svijetu, koji za sebe tvrdi da ja najavit u Kuranu kao prorok i da je njegove spise dobio direkt od Allaha, isto naravno nicim nije mogao dokazati niti ima svjedoka, i naravno i tu muslimani "ne zure" da ga prihvate. Pa sta ti mislis, tako bi svako mogao ko naleti da bude i ispadne kao neki prorok, evo uzmi i za primjer Mormone, isto mu se navodno pojavio neko i navodno dobio njegove spise od Boga. Gdje su svjedoci ? Gdje su dokazi ? Nema ih nigdje.Koji prorok ga je prorekao ? Nikoji. Po cemu se u tom pitanju Muhamed razlikuje, - po nicim. Dosta je samo da pogledamo, kako se ta pojava (po islamskom predanju), ponosala prema Muhamedu. Ta pojava NIJE imala moc da smiri covjeka, nego ga pocela daviti i siliti i Muhamed se sav isprepadan vratio kuci i imao je misle o samoubistvu. Zar se tako Boziji Andjeo svjetlosti ophodi sa covjekom ? Imam jedno pitanje, da li se navodno ta pojava predstavila kao Gavrilo ili ajde kako vi kazete Dzibril, ili su mu to kasnije neki drugi ulili ? Kada pogledamo u Bibliji, Andjeo Boziji Gavrilo uvijek se ljepo predstavio kao takav i SMIRIO je ljude, kaze " Ne boj se..." , mogao je da smiri ljude. I sama "moralnost" Muhameda svjedoci kakav je to "prorok" boziji. Od tolike strasti uzeo cak sebi i zenu od svoga usvojenog sina, u koju se prije toga zagledao kada je bila sama u njenoj kuci ( u ne bas pristojnom stanju ) i pravdao to onda sa objavom od Allaha(zapisano u Kuranu), pahahahahahahahahahahahahahaha. Pa Tragikomedija, uzas. Ko vjeruje u Muhameda ili je naivan ili primitivan ili cak voli vise tamu nego svijetlost.( pricam bar o ovima kojima se nudi vjera Hristova) Ma svasta tu ima pricati. Gdje ima boljeg uzora od Hrista ? Uporedi Hrista i nedostojnog Muhameda, na koga bi se ugledao ? U ostalom, ovo je "logika" muslimana: Muhamed se smatra prorokom zato sto je dobio "svesteno pismo" Kuran, a Kuran se smatra svestenim pismom zato sto ga je tako nazvao "prorok" Muhamed. To je tipicna logicka greska: dokaz ne moze biti ono sto samo treba biti dokazano. Mi Hriscani smo jasno upozoreni od lazova i sarlatana stotinu godina prije, i sve nam je jasno opisano. Pa Sv. Pavle kaze , pa cak i ako nam andjeo sa neba nudi drugo jevandjele nego ono sto primismo, Anatema da mu bude, jer sam sotona moze da se pokaze u laznoj svjetlosti andjela. Lazov je onaj koji se odrice Sina Bozijeg kaze Sv. Jovan, a Muhamed to otvoreno radi. Meni su odavno ovakve diskusije postale bezmislene, cak mi toliko ide protiv razuma, jer je toliko jasno. A sta kaze Sv. Vladika Velimirovic Srpski u vezi andjela i Hrista:"Njega[Hrista] nisu ucili niti Njime rukovodili andjeli. Naprotiv, On je zapovedao andjelskim vojskama i izgonio zle duhove iz ljudi. Andjeli su Mu sluzili, a demoni su strepili pred Njim." Muhamed totalno protivrijeci Bibliji, naravno da nije najavit, tako da njemu ne predostaje nista drugo nego da negira Sveto Pismo, za to sto za njega ni rijec nije u njoj. A Aleksandar je vec dosta odlicnih stvari naveo i primetio kao i ostali. U Kuranu nema ljubav ! Nema AGAPE, prava bezsebicna ljubav Allaha! Ali zato naprotiv ima koliko hoces poziv za ubizstvo, mrznju i nasilje. Jao imao se toliko reci, sam vid pakla od vas je toliko katastrofa. I vid raja. Hahaha. , који никада није ни једно једино чудо урадио, Ih, itekako je radio, ništa manja čuda nego Isus, otvorio si podavno ovu temu negdje, i sve sam ti fino napisao, ali ti je očito promaklo,da ne idem u kilometarske postove, samo ću rezime događaja koje imam pri ruci: U Kuranu nije ni rijec o cudu. Muslimani priznaju obicnu knjigu za najvece cudo, izgleda nisu shvatili koncept cuda.Sam Muhamed na vise mjesta u Kuranu svjedoci da ne moze ciniti cuda i da to samo pripada Allahu (Sura 29,49-51 / Sura 17 90- 98 ) A Hadisi za koje ni sami ne znate sta je sve vjerodostojno, ubaceni su dugo nakon Muhamedove smrti svakakve legende izmisljotine, i to se zna. Muhamed nije cinio cuda, procitaj Kuran, cak kad su od njega to ljudi trazili nije bio u stanju. Nije milion nego desetak, vrlo bitna činjenica jeste da se drugi put oženio tek u 52-oj godini, de facto jeste da je tadašna prosječna životna dob iznosila oko 60 godina, prilično kasno za nekoga ko je željan puste zabave. I ti brakovi su političke i socijalne prirode. O Aišinim godinama ne želim da raspravljam, dovoljno je napisano kako i zašto. I kralj Milutin je oženio Simonidu sa 9 godina, ali kod "naših" sve prolazi.. A koji prorok je taj Milutin, na kog se mi to trebamo da ugledamo ? Jesi ti svjestan o cemu mi pricamo ovdje? Muhamed je za vas najveci uzor, ti se na njega trebas ugledati i sto najbolje sve ciniti kako je i on. Ma sta politicki fatkor bre, tu su bili strasti u pitanju koji tvoj "prorok" nije mogao da drzi. Kakvu to korist ima da SAMO Muhamedu Allah dozvoljava da ima bezograniceni broj zena, i da uzme koju on hoce, i da otpusti kada on hoce i da je opet prizove sebi kada on hoce ? Ma daj bre, nemoj nas praviti budalom, ako hoces biti budala sam za sebe, to budi, ali nemoj nas praviti. Aishu je sebi uzeo, dok je imala 6 godina. Zamisli. A on starac, koliko je imao 52-55 ? A kad sam pitao nekog muslimana, kako se to dalo vidjeti i primjetiti u narednim 23 godina ( u tom roku je Muhamed dobio svoje "objave"), da on dobija te objave od Allaha. Kako se to znalo. Prve je cak dobio u snu, kada je spavao :DDDDDDDD A onda pitam dalje, kako onda. Pa kaze:" Pa pratilici su vidjeli kako mu se odjednom lice promjeni i poplavi pa su skontali da tu Prorok opet dobija objavu od Allaha" - Ja iskreno nisam znao da li da se smijem, ali zar ovo nije JADNO?! Hriscani su upozoreni i imaju svjedoka i dokaze i LJUBAV, in nema ljepse i pravnije vjere od Pravoslavne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 ocekivao sam zapravo ovakvo virjdnjanje , jer ne mozete da podnesete istinu , da je Biblija izmjenjena , i ubaceno sveto Trojstvo i pape , episkopi i dr . ova poruka na racun Islama i vrjedjanje Muhammeda a.s i Casnog Kur'ana je samo odgovor na ono o cemu ja maloproje pisah , i odgovor na istinu o Bibliji i izmjenama iste. sto se tice da je Muhammed pomenut u Bibliji u to nema sumnje , na vise mjesta Isa a.s nagovjestava dolazak novog Poslanika . procitajte knjigu , i nemojte misliti da se ja ljutim zbog vasih vrjednjanja , uopste me ne vrjedjate , samo pokazujete koliko plitko razmisljate . to sam i ocekivao , nista manje. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 ...nema ljepse i pravnije vjere od ______________. (ubaciti svoju religiju) Princip na kome pocivaju sve religije sveta... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Captain Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Niko ovdje ne vrijedja, da je Muhamed lazni prorok, to je moja vjera, kao sto ti vjerujes ( ne znam na osnov cega) da je Biblija izmjenita ( a sva prorocanstva se daju i dan danas provejriti i ima dokaza i svjedoka koliko hoces). Niko ovdje ne vrijdja ne diraj ti meni ovdje moju bracu. Bio sam i ja jednom na muslimanskom forumu, kakve sam tu svakave uvrede morao da primim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Captain Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 a sva prorocanstva se daju i dan danas provejriti i ima dokaza i svjedoka koliko hoces daj da vidimo... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 ja ne znam sta si ti radio na Islamskom forumu da bi primio uvrede , vjerovatno si otisao na forum gdje nema teologa , pa zato tako docekan , ali kazes nema dokaza da je Biblija mjenjana , nema dokaza samo za ono sto ne zelimo da povjerujemo . stoga mi ne vjerujemo u Muhammeda a.s vec u Boga i pratimo se ucenjima Muhammeda a.s . drugo o zivotu Muhammeda ne mozete da znate nista jer niste bili tamo kad je zivio isto kao i ja , dal je radio cuda to je vec stvar vjerovanja , o ziovtu Isusa isto tako ne mozete da znate nista jer nije zivio kada i vi , a na zalostt nema ljudi ni njegovih prijatleja , apostola koji su ga pratili da posvjedoce njegove rijeci , kao ni Muhammedovih ashaba (drugova) , isto tako nama Kur'an govori o svim Poslanicima koji su bili prije Muhammeda a.s , Kur'an govori najbolje o Isusu , cijela jedna sura ima o Isusovoj majci Mariji . ne vidim razlog da ne postujete Islam i Muhammeda a.s , ako vec nista ne znate o njemu , osim iz fimova i bajki koje propovjeda amerika i ostali naucnici pokusavaju da dokazu da Bog nepostoji i da se svi vratimo materijalizmu i obozavanju ovoga svijeta . razmislite malo o masonima , vladali su i u vrijeme Biblije , mogli su da ubace i izbace sta su htjeli . RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Captain Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 a sva prorocanstva se daju i dan danas provejriti i ima dokaza i svjedoka koliko hoces daj da vidimo... Ocevici i svjedoci su ti Apostoli i Proroci, a i sama Crkva u narednim godinama svjedoci. Istojriski mozes naprimer provjeriti, kada se Hristos trebao pojaviti. Mozes viditi prorcanstvo u Bibliji koji su cuvali jevreji, gdje naprimer pise, da Hristos nece prije doci dok jevreji ne izgube svog sopstvenog vladara. Od Mojsije do Augustusa judejci su imali svog vladara.Prvi strani vladar, posle Augustusa je Irod, kome su rimljani dali vlast nad judejcima.Sa ocine strane je bio idumejac, sa majcine strane je bio arap! U njegovo vreme se pojavio Isus Hrist. Mjesto rodjenja, vrijeme , sve mozes provjeriti da je Isus to ispunio. Nadjeni su cak i spisi o prorocanstvu starih biblijskih knjiga (starog zavjeta, stare jos od prije Hrista) koje sacuvane i koje potvrdjuje da naravno nikakve izmjene nema i gde se moze videti procanstvo koje je 750 godina prije Hrista proreceno, da ce umrijeti za grijehe naroda i sve je to tacno ispunjeno. Naravno treba i zelja da upoznas Boga i vjera. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 ocekivao sam zapravo ovakvo virjdnjanje , jer ne mozete da podnesete istinu , da je Biblija izmjenjena , i ubaceno sveto Trojstvo i pape , episkopi i dr . ova poruka na racun Islama i vrjedjanje Muhammeda a.s i Casnog Kur'ana je samo odgovor na ono o cemu ja maloproje pisah , i odgovor na istinu o Bibliji i izmjenama iste. sto se tice da je Muhammed pomenut u Bibliji u to nema sumnje , na vise mjesta Isa a.s nagovjestava dolazak novog Poslanika . procitajte knjigu , i nemojte misliti da se ja ljutim zbog vasih vrjednjanja , uopste me ne vrjedjate , samo pokazujete koliko plitko razmisljate . to sam i ocekivao , nista manje. Да је ислам једина вера ја бих сигурно био атеиста. Што се тиче тврдње да је Исус најавио долазак "Посланика"... Још један очити пример да су Куран састављали полуписмени и неписмени људи. Наиме, о чему се ради. У Јеванђељу код Јована пише како је Господ, опраштајући се са ученицима, рекао: И ја ћу умолити Оца, и даће вам другог Утјешитеља да пребива с вама вавијек, Духа Истине (Јн. 14:16). Даље је говорио и о дејствима Његовим: А када дође Утјешитељ, кога ћу вам ја послати од Оца, Дух Истине, који од Оца исходи, Он ће свједочити за мене (Јн. 15:26). И какву је везу Мухамед могао успоставити између овог обећања нашега Спаситеља и свог посланства? - Ево какво: на грчком језику се ријеч "утјешитељ" изражава ријечју параклитос, а "славни" ријечју периклитос, и овом сличношћу ријечи по звучности се окористио ново-законодавац, како би на себе упутио пророчанство. Да ли је поштено ово? - О томе остављам да суде његови сљедбеници, јер су и Јеванђеље и Куран пред њима, и главне стихове сам им указао; уосталом, истина се показала и из самих дејстава обећаног посланика. Господ је отворено указивао да ће Утјешитељ посвједочити о Њему исто оно што је и Сам о Себи свједочио, тј. да је Он истинити Син Божији, раван Оцу, и то је апостолима запечатио Дух Свети, обилно се изливши на њих; а онај који је неправилно на себе примјенио ријечи Христове, није Му указао одговарајућу славу и част, јер сам није био просвећен Духом истине, без Којег нико не може познати Сина Божијег и кроз Њега доћи небеском Оцу (Јн. 14:6). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 da da svakako si u pravu , ccc RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Captain Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Да је ислам једина вера ја бих сигурно био атеиста. Hahahaha Aleksandere dobar si, ISTO tako i ja razmisljam. Pa da bi se po kom slucaju dokazalo ili ajmo samo hipoteticki, da Hriscanstvo nije tacno. Onda je za mene jasno, prije cu postati ateista onda, to je najmani razlog da vjerujem u Islam, jer sa tim sam odavno zavrsio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 ovu knjigu koju sam vam preporucio , zapravo je pisao covjek koji je proucavao Bibliju na 6 jezika , engleski , grcki , herbejski , francuski , njemacki , latinski , i zavrsio skole o kojima mozete da sanjate , dajte malo postovanja , covjek lijepo objasnjava sta je sve izmjenjeno , ukljucujuci i Trojstvo . procitajte pa sudite . ne mozete protiv ljudi koji su zivot posvetii proucavajuci religiju na 6 jezika , i nasli velike razlike , steta je sto je od prve Biblije ostalo malo spisa , svega nekoliko manjih svezaka, skripti , daleko od toga da je sacuvana cjela , osim mozda na herbejskom i latinskom je sacuvana vise nego na jezicima , da ne pominjem nease jezike tek , vec mislim na engleski , francuski i njemacki. Brate taj sto je to proucavao ne mora da znaci da je istina.Hoces da kazes da Hriscani nisu imali koga da postavi da tumaci Bibliju?Kao mi smo glupi i onda treba da dodje neki naucnik i da nas prosvetli.Sta cemo sa onim naucnikom koji je rekao da Isus nije umro na krstu nego je bio komiran kad su mu dali da pije vodu,a to nije bila voda.Pa je rekao da nije mogla da mu izadje krv ako je bio mrtva,a dokazano je da treba da prodje 12 sati da bi mrtvom coveku izasla voda iz tela.Tako da ne mozes ti odma kao bitno da uzimas tog naucnika. Jel imam tvoje odobravanje da postavim tekst kako je nastao Islam.Od bivseg katolickog "agenta",koji je bio u Vatikanu u organizaciji kao cia npr.samo za veru je vezana.Tu su mu pricali kako je nastao Islam i zbog cega.Jel hoces da vidis taj tekst,a taj tekst je pisao covek koga su proganjali iz Vatikana i kome su ubili sestru?Da vidimo sta kaze on,a posle da vidimo sta kaze taj tvoj naucnik i da vidimo ko je u pravu?Moze? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука