Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

POzdrav narode

Evo nacitah se ja ovdje raznijeh stvari 319.gif

Uzviseni Allah kaze u Kuranu ,Sura 2

"26. Allah se ne ustručava da za primjer navede mušicu ili nešto sićušnje od nje; oni koji vjeruju – ta oni znaju da je to Istina od Gospodara njihova; a oni koji ne vjeruju – govore: "Šta to Allah hoće sa ovim primjerom?" Tim On mnoge u zabludi ostavlja, a mnogima na pravi put ukazuje; ali, u zabludi ostavlja samo velike grešnike,"

KO zeli i trazi istinu on je i nadje.Ko ne zeli...

Ja sam upitao kakav je odnos jednog Hriscana prema Bibliji? Kad musliman uzme Kuran da cita on ga uzima kao Uputu za zivot tj. svaki Ajet je shvacen kao Bozija Istina koja je TACNA, svaki Ajet kao istiniti bez uticaja covjeka na njega. Kad se kaze alkohol je zabranjen onda nema pitanja jer je to naredba od Boga Jednog i kao takva se prihvata. Poslanik s.a.v.s je pojasnio Ajete koji su manje jasni tako da nema moje ili tvoje misljenje o Kuranu nego SAMO JEDNO misljenje. Poslaniku s.a.v.s je Gabrijel sve potanke pojasnjavao. Poslanik ne govori svojim rijecima nego ono sto mu Allah Uzviseni putem Gabrijela objavljuje.

Kuran 53

3. On ne govori po hiru svome –

4. to je samo Objava koja mu se obznanjuje,

Znaci musliman je u püotpunosti upucen kako svoj zivot da provede kao vjernik. Mi imamo jasan put i nacin zivota.

Kako je to kod Hriscana? Kad Hriscanin uzme Bibliju da li on u njoj ima uputu i to mislim doslovce UPUTU kako izgleda zivot jednog vjernika? Koji su mu zadaci? Ucenici Isusa su od njega trazili da im sve pojasni.Trazili su da im pokaze kako se moli naprmijer tako da to ima zabiljezeno u Bibliji.

Lk 11

1 I kad se moljaše Bogu na jednom mestu pa presta, reče Mu neki od učenika Njegovih: Gospode! Nauči nas moliti se Bogu, kao što i Jovan nauči svoje učenike.

Apostoli su motrili kako Isus zivi da bi i oni tako zivjeli. Pratili su ga u stopu. Kako danasnji Hriscanin zna koji nacin zivota je ispravan? Biblija u mnogim zivotnim trenucima ne daje odgovor na to. Stari zavjet ima svoje odredbe ali vi njega ne prihvatate kao takvog.

U Novom Zavjetu ne postoje konkretne odredbe za mnoge zivot5ne trenutke.Pa kako onda da Hriscanin zna kad je na dobrom putu.Jer vjernika i cini njegov zivot vjernikom. Hriscanin je duzan da slijedi put Isusa a taj put nije konkretno opisan u bibliji.

Znaci nakraju: Kako Hriscanin da zna kakav zivot je vodio Isus da bi po njemu zivio kada to nije opisano?

Подели на овим сајтовима

Znaci musliman je u püotpunosti upucen kako svoj zivot da provede kao vjernik. Mi imamo jasan put i nacin zivota.

Kako je to kod Hriscana? Kad Hriscanin uzme Bibliju da li on u njoj ima uputu i to mislim doslovce UPUTU kako izgleda zivot jednog vjernika? Koji su mu zadaci? Ucenici Isusa su od njega trazili da im sve pojasni.Trazili su da im pokaze kako se moli naprmijer tako da to ima zabiljezeno u Bibliji.

Узима и хришћанин Библију, али не тако самодовљону да добије све одговоре. Хришаћнин свој однос са Богом гради слушајући Цркву, те у оквиру Цркве разумева и Библију.

Један наш светитељ из другог века (много пре Мухамеда), Иринеј, епископ града Лиона је то овако леп рекао: "Наша вера је у складу са евхаристијом (литургијом, богослужбеним идентитетом Цркве) и наша евхаристија је у скалду са нашом вером." Што ће рећи, учење иде у једном активном богослужбеном животу, где је књига помоћно али и веома важно средство.

Подели на овим сајтовима

Znaci nakraju: Kako Hriscanin da zna kakav zivot je vodio Isus da bi po njemu zivio kada to nije opisano?

Христос је и даље међу хришћанима. Црква је исто што и Христос. Ко слуша Цркву, тај слуша и Христа и чини исто што и Он.

Подели на овим сајтовима

Brate Aleksandre, mi stajemo ondje gdje objava staje.

Ono što nam Kuran govori jeste da će svaka duša okusiti smrt.

Adem ju je okusio, Isuss će doći i umrijet će,Muhammed je umro, svi ćemo mi umrijeti i biti proživljeni,.

Smrt nije kod nas kazna.Smrt kod nas je jedan prirodan sljed u ovom životu.Smrt je kod nas vrata koja vode ka budućem svijetu i svi ćemo mi kroz ta vrata ući.Svako dobro.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Znaci Biblija koja je napisana nadacnucem Svetog Duha sama po sebi ne pruza kao Bozija Rijec odgovore na mnoga pitanja? Bez Crkve Hriscanin bi uz pomoc samo Biblije bio izgubljen?

Тачно. Библија се разумева исправно само у крилу Цркве. Потребан ти је исти Дух којим је Библија писана да би је разумео. Тај Дух је у Цркви. Доказ да је тако су ти много секте које су настале тако што су људи индивидуално, по свом самосталном тумачењу, разумевали Библију. То ти је била чувена Лутерова крилатица: Sola Scriptura! (Само Писмо).

Подели на овим сајтовима

Brate Aleksandre, mi stajemo ondje gdje objava staje.

Ono što nam Kuran govori jeste da će svaka duša okusiti smrt.

Adem ju je okusio, Isuss će doći i umrijet će,Muhammed je umro, svi ćemo mi umrijeti i biti proživljeni,.

Smrt nije kod nas kazna.Smrt kod nas je jedan prirodan sljed u ovom životu.Smrt je kod nas vrata koja vode ka budućem svijetu i svi ćemo mi kroz ta vrata ući.Svako dobro.

Аха, сада ми је јасно ваше тумачење. Хвала ти Енизе. Нема брате, струка је струка. ;)

Подели на овим сајтовима

E moj Zvonko....

Мислио си - е мој Мухамеде... Добија "објаве" за вечером држећи оглодану кост у руци и то поводом чега... :)

Evo nam Zvonka opet....

Ћути Енизе и некукај. Када би нам се политичари овако толерисали где би нам био крај.

Подели на овим сајтовима

E moj Zvonko....

Мислио си - е мој Мухамеде... Добија "објаве" за вечером држећи оглодану кост у руци и то поводом чега... :)

Evo nam Zvonka opet....

Ћути Енизе и некукај. Када би нам се политичари овако толерисали где би нам био крај.

Stajem!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Да ли је Св. Илија (Iljas) окусио смрт по исламу?

Da.Da li je kod vas okusio smrt!

По библијском извештају, он је жив вазнет на небо.

Подели на овим сајтовима

Да ли је Св. Илија (Iljas) окусио смрт по исламу?

Da.Da li je kod vas okusio smrt!
Postoji mišljenje nekih muslimana da je Ilijas još uvijek živ, međutim to mišljenje je potpuno pogrešno.

Allahov Poslanik jedne prilike je rekao:

Poslije sto godina nijedan čovjek koji je danas živ  na zemlji, neće biti među živima.

Po nama je jedino Isa a.s. živ na nebesima imeđutim pred Smak svijeta i on će doći na ovaj svijet da bi se između ostalog upotpunilo značenje ajeta:Svaka duša će okusiti smrt.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...