Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Остаје ми нејасна веза између првог греха и смри, по Исламу. Ако Ениз буде расположен, нека покуша да објасни. Мирсад кува добру кафу, али ово ми баш није јасно. :cheesy:

Bog je pra-par stvorio i nastanio u Raju.udahno zivot,itd...prica slicna Hriscanskom ucenju.dao im je i slobodnu volju,da bi ih iskusao.Allahovom voljom su na testu i pali.nakon toga im je dodeljen zivot u ovoj formi kakav i danas poznajemo.ako idemo cistom logikom,sasvim je jasno da bi ostali gde su,da su sedeli s mirom.ali...tu se javlja i Bozije sveznanje...
Подели на овим сајтовима

Како су Алаховом вољом пали?

po islamskom verovanju-sve se odigrava iskljucivo Bozijom voljom.uz njegovu dozvolu i satana traje do dana odredjenog,kako stoji u Kuranu(misleci se na sudnji dan).Njegovom voljom se i radjamo,i umiremo.i Njegovom voljom se sad kuckamo ovde.I AKO BOG DA dodji na kafu :cheesy:
Подели на овим сајтовима

po islamskom verovanju-sve se odigrava iskljucivo Bozijom voljom.uz njegovu dozvolu i satana traje do dana odredjenog,kako stoji u Kuranu(misleci se na sudnji dan).Njegovom voljom se i radjamo,i umiremo.i Njegovom voljom se sad kuckamo ovde.I AKO BOG DA dodji na kafu :cheesy:

У реду да Бог  познаје нашу вољу, али ако је баш све и само по његовој вољи, где смо онда ми ту? Како ће онда наша дела бити достојна покуде или похвале, ако смо тако детерминисани Божјом вољом?

Подели на овим сајтовима

У реду да Бог  познаје нашу вољу, али ако је баш све и само по његовој вољи, где смо онда ми ту? Како ће онда наша дела бити достојна покуде или похвале, ако смо тако детерминисани Божјом вољом?

to je taj tesko shvatljivi deo.Bog jednostavno ima upliva u sve.nismo determinisani jer ipak imamo taj delic slobodne volje na koji On ne utice.drugo je sto On unapred zna sta cemo uraditi sa tim delom slobode.to sto zna,ne znaci da je odredio.ali je svakako Njegovom voljom.
Подели на овим сајтовима

Ја бих рекао да је са Његовим знањем, а са нашом вољом. Бог унапред зна шта ћемо урадити, али нас тим знањем не детерминише.

Подели на овим сајтовима

Куран 2,34

A kada rekosmo melekima: "Poklonite se Ademu!" - oni se pokloniše, ali Iblis ne htjede, on se uzoholi i posta nevjernik.

1. Е сад... да ли овде у питању Иблисова гордост или не?

2. Да ли постоје и који су (смртни) греси у исламу?

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Куран 2,34

A kada rekosmo melekima: "Poklonite se Ademu!" - oni se pokloniše, ali Iblis ne htjede, on se uzoholi i posta nevjernik.

1. Е сад... да ли овде у питању Иблисова гордост или не?

2. Да ли постоје и који су (смртни) греси у исламу?

1.gordost.da.majka svakog zla. 2. spisak je manje vise slican kao 10 zapovesti,tako da se krsenje tih propisa naziva velikim grehom,a neki od njih povlace i ozbiljne kazne.
Подели на овим сајтовима

Ја бих рекао да је са Његовим знањем, а са нашом вољом. Бог унапред зна шта ћемо урадити, али нас тим знањем не детерминише.

pa,ni ja ne kazem da nas determinise.tu bi Bog samog sebe dovodio u kontradikciju.jer bi samim tim postojala prisila koja je u Kuranu zabranjena.
Подели на овим сајтовима

Мирсаде, ако ти некад дође до руке, препоручујем ти да прочиташ књигу Светог Августина (5. век): "О слободи воље". Ту се расправља управо о овим питањима.

Подели на овим сајтовима

То су тешка и философска питања. Ипак, морамо се потрудити да дођемо, с Божијом помоћи, до одговора. Јер, од тих одговора зависи и наше слободно делање. Не можемо на све одговарати: Бог зна. Зна Он и Њему то не треба што зна. Нама треба, да бисмо знали шта да чинимо.

Подели на овим сајтовима

То су тешка и философска питања. Ипак, морамо се потрудити да дођемо, с Божијом помоћи, до одговора. Јер, од тих одговора зависи и наше слободно делање. Не можемо на све одговарати: Бог зна. Зна Он и Њему то не треба што зна. Нама треба, да бисмо знали шта да чинимо.

ok....
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...