Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=PkF-sbJOZ78 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=Zi_XPIlA9Ks клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=wp-j6ZasdUQ клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 а што се тиче човека, ја сумње немам да је много више видео него други ... мене је на један поглед видео да сам некрштен и решио ми шест месеци падања у несвест на Литургији кад сам са 21 годином кренуо, у исто време обзнанивши и превару и лаж мојих родитеља, пошто сам био кум са 11 година. а он је само последњи од једно 10 свештеника и монаха са којим са причао и који су ми читали молитве за оздрављење. то што неко од нас не разуме неке ствари које су изговорене, исто тако немам сумње да је онај коме је упућено одлично разумео. Никола Поповић, Драшко and pink panter је реаговао/ла на ово 3 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339353443' post='656585] а што се тиче човека, ја сумње немам да је много више видео него други ... мене је на један поглед видео да сам некрштен и решио ми шест месеци падања у несвест на Литургији кад сам са 21 годином кренуо, у исто време обзнанивши и превару и лаж мојих родитеља, пошто сам био кум са 11 година. а он је само последњи од једно 10 свештеника и монаха са којим са причао и који су ми читали молитве за оздрављење. то што неко од нас не разуме неке ствари које су изговорене, исто тако немам сумње да је онај коме је упућено одлично разумео. I kako je to na kraju reseno? Pretpostavljam da si bio nekome kum na krstenju, je l vazece s obzirom da ti nisi bio krsten? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 I kako je to na kraju reseno? Pretpostavljam da si bio nekome kum na krstenju, je l vazece s obzirom da ti nisi bio krsten? нема шта да се решава више ... кум је сведок а не давалац благодати тако да дете није ускраћено а моји родитељи су исто крштени у међувремену тако да греха немају пре своје 52. и 60. године клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339355857' post='656673] нема шта да се решава више ... кум је сведок а не давалац благодати тако да дете није ускраћено а моји родитељи су исто крштени у међувремену тако да греха немају пре своје 52. и 60. године Pa jeste, ali ne znam bas da li je "dozvoljeno" da kum bude nekrsten .mislise. . Moj brat, inace ateista, se krstio u Pravoslavnoj crkvi da bi mogao da bude kum na vencanju. Kako si ti ponosan na tu cinjenicu :D ! Ako si... Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Pa jeste, ali ne znam bas da li je "dozvoljeno" da kum bude nekrsten .mislise. . Moj brat, inace ateista, se krstio u Pravoslavnoj crkvi da bi mogao da bude kum na vencanju. Kako si ti ponosan na tu cinjenicu :D ! Ako si... није дозвољено нити има смисла лагати и варати, ал ко да зна - свештеник очигледно никад није добио моју крштеницу ... да, поносан сам на неког ко погази све оно нездраво у себи, а и то су неке од ствари које нико и ништа не може да ти одузме и да све остало падне за то увек можеш да се придржиш - љубав Божју клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339356367' post='656684] није дозвољено нити има смисла лагати и варати, ал ко да зна - свештеник очигледно никад није добио моју крштеницу ... да, поносан сам на неког ко погази све оно нездраво у себи, а и то су неке од ствари које нико и ништа не може да ти одузме и да све остало падне за то увек можеш да се придржиш - љубав Божју slavabogu .smesko. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Pa jeste, ali ne znam bas da li je "dozvoljeno" da kum bude nekrsten .mislise. . Moj brat, inace ateista, se krstio u Pravoslavnoj crkvi da bi mogao da bude kum na vencanju. Kako si ti ponosan na tu cinjenicu :D ! Ako si... nije tema o krstenju, al ajde. kum ne krstava, on je posrednik izmedju onog ko se krsti i episkopa. on treba biti deo zajednice kako bi njegova rec pred episkopom imala tezinu, i da bi episkop pristao da krsti tog coveka... ali episkop(ili svestenik) krstava, kum tu ne igra bitnu ulogu, sto se tice tog konkretnog cina, on je tu da ga uputi u hriscanski zivot... a ne da se neko krsti pa da moze da bude kum.. kako moze biti kum neko ko nema nikakvog "staza" u crkvi... nije crkva kompjuter, pa da ispostujemo proceduru, jer program drugacije ne radi. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 nije tema o krstenju, al ajde. kum ne krstava, on je posrednik izmedju onog ko se krsti i episkopa. on treba biti deo zajednice kako bi njegova rec pred episkopom imala tezinu, i da bi episkop pristao da krsti tog coveka... ali episkop(ili svestenik krstava, kom tu ne igra bitnu ulogu, sto se tice tog konkretnog cina, je je tu da ga uputi u hriscanski zivot... a ne da se neko krsti pa da moze da bude kum.. kako moze biti kum neko ko nema nikakvog "staza" u crkvi... nije crkva kompjuter, pa da ispostujemo proceduru, jer program drugacije ne radi. Sve to lepo i smisleno zvuci, ali ocigledno da je praksa malo drugacija . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Sve to lepo i smisleno zvuci, ali ocigledno da je praksa malo drugacija . тачно, ал Црква је идеал, светост грешника је контрадикторност и парадокс само док не увидиш да те сам Бог гледа као светињу и сваки пут је поред тебе ... и то не да те шутне или изгрди већ подигне, опере и осоколи да даље ходаш, па трчиш, возиш ролшуле, бицикл, ауто, авион ... Он први не поставља границу и даје све што иштеш laetitia, milan., Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339357388' post='656718] тачно, ал Црква је идеал, светост грешника је контрадикторност и парадокс само док не увидиш да те сам Бог гледа као светињу и сваки пут је поред тебе ... и то не да те шутне или изгрди већ подигне, опере и осоколи да даље ходаш, па трчиш, возиш ролшуле, бицикл, ауто, авион ... Он први не поставља границу и даје све што иштеш Isusenija, iskusenija... http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 žao mi je što nisam upoznao oca Justina pogledao sam sve ove snimke još prošle godine, tako srdačan čovek, voli ljude...razume....ume Милан Меденица :), feeble and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Isusenija, iskusenija... док год не схватиш искушење као лутање и да те ђаво мами сопственом слабошћу, неће ни бити ослобођења од слабости. зато се Царство и задобија трудом причешћивања а не лежарином - крштен=спасен. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука