sanja84 Написано Април 20, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2021 On 20. 4. 2021. at 8:49, Mikorist рече ME: fails to become ready signal -znači da nije uspeo da se podigne deamon. Odnosno skriveni OS BIOS... Ovo je prava tema za zonu sumraka. Nažalost nije zezanje - stvarno svaki moj računar ima ovo fabrički.... Expand ma kakvo zezanje...evo još čitam tvoj pdf...imam jedno pitanje. Ko su oni? I ko je onaj mislilac na vrhu piramide.. I zašto baš 2008. godina "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Април 20, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2021 inače ako ti je do zezanja, ne zezaj babu...ja sam ti za kompjutere tuta muta "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Април 20, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2021 trebaće mi vreme da svarim ovo Поуке.орг инфо је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Април 20, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2021 Ja se više zanimam za bioinformatiku...o OS nemam pojma. ALi ti si rekao da je svaki čovek kompjuter...ima li veze ovo sa tim? Da, nisam pročitala šta si šerovao pre. Treba to da pročitam... "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Април 20, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2021 znaš koji je meni nivo poznavanja te informatike. Aha Intel! On je beše proizvodio najbolje grafičke karte..ili memorijske nije ni bitno. Pre dvadeset godina ti je trebala ta kartica ako hoćeš da igraš igrice. ALi ja već davno ne igram igrice... I šta si beše pričao o tim simulacijama stvarnosti. Stvari imaju onakav oblik kakav mu dade naša duša...Pa onda smo svi mi kreatori našeg izvitoperenog sveta. Mi smo krivi za sebe i druge? Ili nismo. Ma ja mislim kad čovek jednom umre on pređe u neki drugi paralelni sličan svet u kome ne zna kad je ubijen Mendela i knjiga mu ima koju stranu manje ili više...Čuo si za Mendela efekat.... ALi to sa ME deamon...to je strašno "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Април 20, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2021 On 20. 4. 2021. at 14:42, Mikorist рече Svi smo krivi za sve. Expand ... Zato moramo i da stradamo svi za sve "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Април 20, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2021 @Мikorist Ali šta bi bilo kada bi se pogasili svi računari na svetu? Rasprodali bi se svi ćevapi, pljeske I kobaje. Svi bi otišli na piknik i pričali da stvarnim ljudima. Videli bi svet onakvim kakav jeste. Šta je tu strašno? Izvini, postavljam glupo pitanje... Znam da se time ugrožava mnogo šta... Nego ne znam koliko shvataš šta pitam.. O stvarnosti koja postoji van kompjutera. Ima li je..? "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Април 21, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2021 On 20. 4. 2021. at 20:16, Mikorist рече Kad bi neko aktivirao "kill-switch" za sve računare nastao bi karambol. Računari koji upravljaju semaforima bi stali, svi serveri za sve istovremeno - nastao bi trenutni prekid elektične energije a na kraju pošto računari upravljaju i kontrolišu nuklearne reaktore - došlo bi do pregrejavanja istih i bilo bi jedno 5.000 Fukushima/Černobilja Expand Vratili bi se u osamdesete. Te nuklearne elektrane stvarno treba ukinuti, evo Nemci ih gase redom. Neko misli da smo bili srećniji osamdesetih. To je smislilo neko nostalgično biće. To me podseća na ovo. Inače kružni tokovi su mnogo efikasniji od raskrsnica sa semaforima. Pitanje je samo da li smo mi spremni da se odreknemo svog imaginarnog sveta ili smo previše oštećeni svojim hologramskim životima. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Април 21, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2021 meni onako na prvi pogled, bez prevelikog razmišljanja zvuči kao druga šansa za ovaj svet. ALi šta ja znam, ja sam samo žensko...a u feminizam ne verujem. Dobra pesma. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Април 22, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2021 On 21. 4. 2021. at 5:42, sanja84 рече Inače kružni tokovi su mnogo efikasniji od raskrsnica sa semaforima. Expand A ako bih sozercavala na ovoj misli..ukapira čovek na kružnom toku imaš samo jedan izbor. Da skreneš desno... Baba sozercava... "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Април 22, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2021 Чип на лицу места Упажња Шта је течни чип Пре 9 месеци Већина људи не зна много о течним чипсима. Течни чипс је такође резултат научног истраживања и развоја последњих деценија. Посебно са течним чипом који је развио Луминек из Сједињених Држава, течни чип је постао нова генерација стандардизоване технологије биочипа која се појављује. Неки људи кажу: Течни чипс је заиста примењени чипс за клиничку употребу и припада биолошкој суштини ере генетских информација. Течни чип, такође познат као технологија флуоресценције протока, течни чип, низ суспензија итд., Нова је генерација стандардизоване отворене платформе високе проточности развијене у доба пост-генома. Течни чип органско интегрише кодиране микросфере, ласерску технологију, примењену флуидику, најновије велике брзине процесора дигиталних сигнала и рачунарске алгоритме, са великом пропусношћу, великом брзином, ниском ценом, великом осетљивошћу, добром поновљивошћу и широким линеарним опсегом. користи се у имуноанализи, истраживању нуклеинске киселине, ензимолошкој анализи, анализи препознавања рецептора и лиганда итд. Тренутно је једина платформа за биочип коју су меродавне институције и медицинска заједница заједнички одобриле за клиничку дијагнозу. Сви имају очекивања и питања о будућности течних чипса. На основу техничких могућности и хардверских услова, течни чипс је још увек у основном истраживању, иако је било неких клиничких студија, можда је и даље далеко од великих примена. Међутим, више научних истраживача спремније је да примени течне чипове у откривању тумора, ендокриних жлезда, аутоимуности итд., А неки га користе за процену профила цитокина. Течни чип који пружа ин-ситу чип тренутно је један од ретких произвођача на свету који је способан да производи течне чипове. Течни чипови ТЕМ ин-ситу и течни чипови СЕМ / синхроног зрачења ин-ситу зрачења постигли су добре резултате на овом пољу. Може се користити за проучавање биолошких узорака у течном окружењу или бактерија и ћелија. Објављено 2020-07-10 什么是液体芯片 - 知乎 ZHUANLAN.ZHIHU.COM 大多数人对于液体芯片还不是很了解,液体芯片也是近几十年科研研发的成果。尤其以美国Luminex公司... "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Април 25, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 25, 2021 On 1. 3. 2021. at 9:52, Mikorist рече ... Stvar je slobodnog izbora. Expand U jednom istom postu si rekao da nema slobodnog izbora a kasnije da je stvar sopstvenog izbora u kojoj ćemo simulaciji da živimo. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Април 26, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2021 To znači da imamo slobodni izbor da živimo u kojoj simulaciji želimo, gde će svaka slobodna volja biti oduzeta...???A to treće nebo. Carstvo Božije u vama je???Znači li to da slobodan čovek može da ide iz simulacije u simulaciju...ali time carstvo nebesko provlači kroz Crnu Rupu. Ali dobro. Hrista smo već razapeli ...možemo još malo da ga maltretiramo. Ima se može se... "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Април 26, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2021 On 26. 4. 2021. at 9:56, Mikorist рече .Ajmo to isto samo ne kroz kvantnu fiziku, simulacije i računare. Sv. Grigorije Bogoslov : "Ako Bog postoji, mi ne postojimo. Ako mi postojimo, Bog ne postoji." Božje postojanje ne može biti upoređeno niti prepoznato nijednom poznatom kategorijom postojanja kojom znamo da sve ostalo postoji. Bog je van postojanja i poznanja. Kako nešto što postoji može biti prizvano u postojanost sem kroz nepostojanje? Bog stoji van pojmovnih kategorija kako postojanja tako i nepostojanja. Očigledno je van ove dimenzije (ne)postojanja. Expand Jeste jeste...gledala sam ja jednu epizodu doctora who-a kako postoji jedan univerzum i on je zaslužan za postojanje i harmoniju svih ostalih univerzuma...ali avaj ne sme da se približi nijednom vidljivom univerzumu, zato što bi to bio nered i haos i uništenje svih znanih univerzuma. I veoma je usamljen... To ti je kao sa apostazom ili kako se već kaže. On spasi ceo svet i celo čovečnstvo i djavole i ljude i sve, ali on ostane siromašak zatvoren u onom ćumezu..sam. Tužan je...treba neko da se i njega seti.... "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Април 26, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2021 On 26. 4. 2021. at 10:10, Mikorist рече Imam i jedno pitanje za ravnozemljaše - možda je ovo prava tema za to. Što raketa ubrzava da bi ušla u orbitu do brzine od 6.9–7.8 km/s (24,840–28,080 km/h) ? Zašto raketa ide cirkularnom putanjom do 6.9 km/s ako je Zemlja ravna ploča ? Expand То би знао патријарх Московски и све Русије који је ишао на Антарктик да пољуби пингвине тј. Благослови.. По с(к)ретању са Фрањом. Кажу носио неку пошиљку на јужни пол. Топ сикрет.. Тако да.. Питај њега.. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука