andrej Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Стјепане, брате, ти знаш да сам последњи који би било коме придиковао, али шалиш се са озбиљном ствари. Не знам да ли знаш, али приче попут твоју измишљене стилске вежбе су кми људи у вези "мати" Борке причали као истините доживљаје. Тамо се ЗАИСТА дешавају разне саблазни и мада си на леп начин показао колико је лако такве приче измислити, ипак си се нашалио са нечим што је извор заблуде многих људи. Не знам да ли си тамо заиста био, али ја јесам и, веруј ми, та особа није за шалу, ако не из магијских а оно бар из мафијашких разлога. Заиста бих добронамерно упозорио људе да не иду тамо - као ни код оца Гаврила у Привину Главу, мада то на жалост још увек јесте канонски свештеник СП Цркве, због зиста чудне "икономије" владике сремског Василија! Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Brate, nadam se da su se svi koji su uspeli da dođu do kraja mog pisma, bar nasmejali. Ako sam u tome uspeo, uspeo sam i u tome da te duše ne budu u zabludi što se tiče sličnih vračara i paracrkvenjaka. Inače ovakve priče nisu ekskluziva mati Borke i sela Vučak (u kojem nikada nisam bio, niti sam za tu ženu sem ovde na forumu čuo). To je tako uobičajeno i prosto obrazac za sve "vernike" koji idu na takva mesta. Prosto je stvar iskustva umeti da se ogradi od nekih napasti iskušenja. Naravno uz Gospodnju pomoć, bez koje je čoveku bilo šta nemoguće. Da li plašiti čoveka iskustvima koja se dožiivljavaju na tim mestima? Nisam siguran...Da li mu pričati takve priče i ostaviti na njemu da se plaši ili ne? Da. Čovekov doživljaj je uvek ličan. Neko se smeje na horrore i trilere, drugi opet pokriva oči rukama, kada su neke opasne scene u pitanju. Režiser priča istu priču, ali je ne doživljavaju svi isto. Koliko god ti imao iskustva u nečemu nećeš isto reagovati sa 20, 30, 40, 50... godina na to. Mladi su najpodložniji ali i tražitelji koji ne spoznaju Njegovu veličinu, ma koliko imali godina. w.a.mozart and Биљана 1234 је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Da se zakoni bolje primijenjuju, i da se odredbe na pravi način donose, tih baba po Srbiji bi bilo manje.... E, sad, što smo posijali, to i žanjemo... па видиш ли да жена плаћа порез све је дозвољено и све је у духу евроинтеграција, како некоме забранити да вјерује у нешто, држава их подржава... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Da se zakoni bolje primijenjuju, i da se odredbe na pravi način donose, tih baba po Srbiji bi bilo manje.... E, sad, što smo posijali, to i žanjemo... па видиш ли да жена плаћа порез све је дозвољено и све је у духу евроинтеграција, како некоме забранити да вјерује у нешто, држава их подржава... Плаћа порез???!!! facenew22222222 Одакле ти то? Баш бих волео да знам под којом шифром привредне делатности Борка функционише. Како било, када сам био тамо, нисам нигде видео фискалну касу или ценовник и опис делатности. Мислим да би могла да буде кривично гоњена барем по десет закона. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Čujem da postoje neki video snimci, ali na jutjubu nisam ništa našao... Da li neko može da postavi ukoliko poseduje, ili da linkuje... Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 16, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Испред једне цркве је саграђена чесма која личи на турско купатило са овим текстом: Модел чесме мајке Борке, село Вучак Мислим да је тај текст сада скинут, али је веома дуго стајао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 А била је чини ми се и нека хаџи Борка што је координирала Београдом раније? Јел то иста? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Da se zakoni bolje primijenjuju, i da se odredbe na pravi način donose, tih baba po Srbiji bi bilo manje.... E, sad, što smo posijali, to i žanjemo... па видиш ли да жена плаћа порез све је дозвољено и све је у духу евроинтеграција, како некоме забранити да вјерује у нешто, држава их подржава... Плаћа порез???!!! bendoff Одакле ти то? Баш бих волео да знам под којом шифром привредне делатности Борка функционише. Како било, када сам био тамо, нисам нигде видео фискалну касу или ценовник и опис делатности. Мислим да би могла да буде кривично гоњена барем по десет закона. овде сам прочитао то свештеник Иван Porez uredno plaća - Mora da si vernik da bi verovao u to. A i kako da joj ne poverujem. Znala koliko soba imam u kući, kol'ko dece imam, da mi muž radi u inostranstvo - priča Marija iz okoline Niša. S Borkinim amajlijama, kunu se njeni vernici, mož' da položiš ispit iako si gradivo naučio do pola, mož' da izbegneš radar na putu, mož' da nateraš muža da prestane da hrče, mož' da oteraš zle ljude iz svog života. Samo ne smeš da se moliš ni za šta negativno. Živa svetiteljka iz Vučka neće da priča s novinarima. - Meni reklama ne treba - kratka je i jasna dok hita uz stepenicu, ka crkvi, ljubeći dečurliju. Porez uredno plaća od kada je dolaskom DOS-a na vlast krenula hajka na proročice svih boja. Tad je, vele, privodili u policiju, ali se niko još nije požalio na njen rad pa ne mogu da je teraju u zatvor ko onu Vidovitu Zorku. Borka leči i preko pisama, slika, telefonom, na internet još nije prešla, mada nikad se ne zna, a tarifa je ko kol'ko da. Ko se leči i kod nje i kod doktora uspeh za izlečenje pripiše njoj. Šta da radimo kad nam se zdravstvo slabo kotira među življem. Цитат Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Вероватно "плаћа порез" на исти начин на који лечи хркање. confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='bendoff' /> Опет, на коју привредну делатност плаћа порез? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Poceo sam da se nosim mislju da otvorim i ja "ordinaciju". Mislim, lako je smisliti lek, terapiju, postaviti dijagnozu....a izgleda da se dobro zaradjuje... 4chsmu1 greengrin greengrin Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Вероватно "плаћа порез" на исти начин на који лечи хркање. whackado-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> Опет, на коју привредну делатност плаћа порез? жена је радњу разрадила и боли је уво... Црква ћути , држава, ма њу није брига низашта... што фино надлежни Еписпоп не пошаље свештенство од врата до врата што се не огласи Црква преко медија и не осуди не анатемише и томе слично... не кажем само за ову Епархију мислим на сваку, што се не огласе, шта Црква чека по питању Љуљака? То ми није јасно.. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 16, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Ево, Црква не ћути. Наш форум чине, углавном, људи Цркве и не ћуте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Ево, Црква не ћути. Наш форум чине, углавном, људи Цркве и не ћуте. To se ne racuna. "Syd" i "vuk" i ekipa sa pouke.org ne predstavljaju nikoga, cak ni sebe (zato pseudonimi), a kamoli Crkvu. Bez osuda nadleznog arhijereja, ne znaci nista sto to osudjuje neki svestenik u svoje ime. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Ево, Црква не ћути. Наш форум чине, углавном, људи Цркве и не ћуте. Амин Али и Ви Оче знате на шта сам мислио. Сматрам да Црква мора агресивније да поступа у оваквим случајевима отвореног секташења која јој директно пријети, не каче они на зидове Боба Марлија и Секс Пистолсе већ иконе Светитеља на које пада лаковјеран народ који се у невољама за сламку хвата! Што фино не иду Св Краљу у Дечане или Манастиру Острог или било којој другој светињи на томе мислим Црква треба да ради а не само да шути. Баш нека баба чита Жру или њено предшколско унуче! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Јануар 17, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2011 ja sam vec jednom napisala da je mnogo veci problem crkve iguman Gavrilo nego mati Borka.Jel ljudi kada idu kod nje idu kod vracara a u Pribinu Glavu ido u zvanican manastir SPC Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука