Jump to content

Разлика између КАНОНА и ДОГМАТА ?!

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

До сада ниједан епископ се није причестио са неправославним ! И ту је заправо основна граница коју нико од епископа не прелази и којом увек искрено чува праву меру Истине и послушања својој Цркви. Ни један није то учинио осим једног.....

Ја верујем да се он за то горко покајао,али ме занима да ли ти ово сматраш исправним или...?

nasznak algabacaju

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

До сада ниједан епископ се није причестио са неправославним ! И ту је заправо основна граница коју нико од епископа не прелази и којом увек искрено чува праву меру Истине и послушања својој Цркви. Ни један није то учинио осим једног.....

Ја верујем да се он за то горко покајао,али ме занима да ли ти ово сматраш исправним или...?

:0104cheesy: :0104cheesy:

Никако не сматрам исправним "intercommunion" (интеркомунион- заједничко евхаристијско учествовање двеју или више различитих цркава). И наравно, то је једина степеница преко које православни неће прећи никада.  Ми једино је јединство и Истини видимо у св. Чаши. А до тог јединства треба много се трудити, разговарати, сведочити, молити и надати се...

Подели на овим сајтовима

A prozba za sjedinjenje svetih Bozijih crkava je molitva da se prevazidju raskoli i da sve Hriscanske crve ponovo budu zajedno. zasto bi se sjedinjavale istocne crkve kad su vec sjedinjene?

Не, тада се моли за оно што је Јустинијан рекао.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

Mi se nikada ne molimo da se sjedini tjelo Hristovo? Pa onda i nije cudo so nema pomirenja ,jer ga ocito mi ne zelimo. Da se od mene odvoji brat moj ,ja bi se i javno i tajno molio da mi se vrati ,jer me na to tjera ljubav. za mene su svi ljudi braca, a pogotovu rimokatolici ,koji su nam najblizi i po vjeri i po praksi. sad sto ta braca cest nas nisu dozivljavala kao bracu ,to je njihova slabost ,a ne nasa, ja se nadam da ce se oni nekada opametiti i vratiti na izvor. ja sam vec ucinio pravoslavnim jednog rimokatolika, a sta si ucinio ti?

Подели на овим сајтовима

Mi se nikada ne molimo da se sjedini tjelo Hristovo? Pa onda i nije cudo so nema pomirenja ,jer ga ocito mi ne zelimo. Da se od mene odvoji brat moj ,ja bi se i javno i tajno molio da mi se vrati ,jer me na to tjera ljubav. za mene su svi ljudi braca, a pogotovu rimokatolici ,koji su nam najblizi i po vjeri i po praksi. sad sto ta braca cest nas nisu dozivljavala kao bracu ,to je njihova slabost ,a ne nasa, ja se nadam da ce se oni nekada opametiti i vratiti na izvor. ja sam vec ucinio pravoslavnim jednog rimokatolika, a sta si ucinio ti?

Тело Христово је сједињено и цело, Црква Божија је цела (Богу хвала), то Тело се не може делити, што одпадне то престаје бити тело, већ постаје одпадак, а рука или нога која се одсече не може да живи без остатка тела.

Црква се моли и труди да се сви поврате Њој и постану православни.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Гости

pa ja i govorim o tome da se vrate i postanu pravoslavni, ustvari da se vrate u stanje u kome su bili prije raskola. Crkva jeste sada cjela, i bila bi cjela i da ostanu samo tri pravoslavna Hriscanina na zemlji, ali vjera treba da se da svim narodima na zemlji ,a ne da bude samo nasa i da je ljubomorno cuvamo kao Jevreji samo za sebe.

Подели на овим сајтовима

pa ja i govorim o tome da se vrate i postanu pravoslavni, ustvari da se vrate u stanje u kome su bili prije raskola. Crkva jeste sada cjela, i bila bi cjela i da ostanu samo tri pravoslavna Hriscanina na zemlji, ali vjera treba da se da svim narodima na zemlji ,a ne da bude samo nasa i da je ljubomorno cuvamo kao Jevreji samo za sebe.

Па ово нико и не ради. То је измишљена антитеза, да тобож православни не желе проповедати Јеванђеље и примати икога ко хоће да се крсти и приступи Цркви.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

rade oni koji svaki moguci razgovor sa njima odah smatraju gotovom unijom i klanjanjem papi.

То није тачно. Проблем је што се много мање разговара, а много више заједничари у духу "љубави".

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости

problem je sto mi kada god neko pokusa da uradi nesto, odmah vidimo izdaju i problem , te smo ravnosno spremni da sudimo tudjem slugi ,a nikada nam ne pada na pamet da i mi mozemo da iskoristimo date nam talente, ali ne talenti su najljepsi kada su zakopani...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

rade oni koji svaki moguci razgovor sa njima odah smatraju gotovom unijom i klanjanjem papi.

То није тачно. Проблем је што се много мање разговара, а много више заједничари у духу "љубави".

Боље је да се љубе и разговарају о миру и проналажењу начина да се раскол укине него ли нешто друго ?

Пробај замислити на шта би овај свет  изгледао када би верски лидери упућивали речи нељубави, хладноће, лицемерја или не дај Боже мржње ?  Мислим да би одмах настао светски рат и да би људи нестали са земље од толике количине нељубав (читај-мржње) и Истине коју носи свака религија за себе.

Подели на овим сајтовима

:0104cheesy: 1405_love

Никако не сматрам исправним "intercommunion" (интеркомунион- заједничко евхаристијско учествовањем двеју или више различитих цркава). И наравно, то је једина степеница преко које православни неће прећи никада.  Ми једино је јединство и Истини видимо у св. Чаши. А до тог јединства треба много се трудити, разговарати, сведочити, молити и надати се...

Ето да ниси то рекао ја бих се можда саблазнио па бих ишао да се причешћујм са јеретицима,пази мало молим те брате мој драги :)

Полуистина је за мене гора него лаж :)

Са овим су неки помислили да са јеретицима можеш и да се причешћујеш  1405_love

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Гости
Guest ага пије млеко

:bla: :)

Никако не сматрам исправним "intercommunion" (интеркомунион- заједничко евхаристијско учествовањем двеју или више различитих цркава). И наравно, то је једина степеница преко које православни неће прећи никада.  Ми једино је јединство и Истини видимо у св. Чаши. А до тог јединства треба много се трудити, разговарати, сведочити, молити и надати се...

Ето да ниси то рекао ја бих се можда саблазнио па бих ишао да се причешћујм са јеретицима,пази мало молим те брате мој драги 319.gif

Полуистина је за мене гора него лаж 4chsmu1

Са овим су неки помислили да са јеретицима можеш и да се причешћујеш   greengrin

Извини где си видео овде "полуистину" ?!

Ја такође сматрам да је полуистина јако опасна, чак посанија и разорнија од лажи....

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...