Jump to content

Windows версус Linux

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 172
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 8. 11. 2011. at 19:35, ajvanho8 рече

Jel vam se čini da na linuxu i mac-u sve nekako izgleda krzavo i da je tromo u poređenju sa windows-om?

Što naravno ne znači da su loŠiji sistemi, naprotiv, daleko su kvalitetniji ispod haube, ali windows ima Šminku.

Лоше је рендеровање фонтова,и нису исти фонтови као у Виндоусу. На то си мислио ?

Тромо ? Јесте,некада је све споро,али све зависи од дистрибуције.

Подели на овим сајтовима

Jel vam se čini da na linuxu i mac-u sve nekako izgleda krzavo i da je tromo u poređenju sa windows-om?

Što naravno ne znači da su loŠiji sistemi, naprotiv, daleko su kvalitetniji ispod haube, ali windows ima Šminku.

Slazem se u potpunosti, narocito u poredjenju Meka i Windowsa. Na linuxu X11 i window manager/desktop environment mogu da se nameste da rade izuzetno brzo, ali ipak ne toliko brzo kao Windows (u nekim programima, dok u OpenGL programima, na primer, Linux razara konkurenciju).

Подели на овим сајтовима

:)

E , dobar fazon ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2011. at 13:01, Ивица рече

Zasto?

Eh, sto, nezgrapan finder, notorno bagovit xcode, simulator koji cas radi cas ne radi, i uopste trom sistem

A ni izgled nije nesto, a mac bi trebao da je fensi

Morao sam iz konzole da podesavam izgled gui-a itd itd.

Ono sto jeste to je da je stabilan, to jeste (za sad)

inace, imam samo lose utiske

Zar nisu mogli da obore prednju ivicu, ako dovoljno dugo kucas pocece da ti trnu sake

Подели на овим сајтовима

a da, i objective c i njegov cuveni nil pointer,

kada pozoves metodu na objektu koji nema takvu metodu, aplikacija normalno baci izuzetak,

ali kada pozoves metodu na objektu koji ne postoji (nil, NULL, 0) onda je to u redu, nikom nista samo prodje i ide dalje

Подели на овим сајтовима

Meni OS X odgovara sa korisnickog aspekta. Stavise, trenutno je to jedini sistem koji mi zadovoljava sve potrebe. Alternativa je koriscenje Windows/Linux kombinacije. A da bi razumeo skoro sve sto te nervira kod Apple proizvoda, procitaj biografiju pocivseg Steve...

Подели на овим сајтовима

On 6. 11. 2011. at 23:36, C.A._R.I.A. рече

Немој само да паднеш у очајање кад почнеш да се суочаваш са баговима Linuxa :)

Ne moz` on da ima vise baga od win-a... grin.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sve je to uglavnom posledica Stevine opsesivne zelje da sve kontrolise i njegovih ideja o tome kako savrseni dizajn treba da bude. Ono sto je zanimljivo su izvori njegovih inspiracija...

Anyway, iako sam daleko od toga da volim sve sto je Apple napravio, kod njih (ili je mozda ispravnije da kazem njega, Steve) su mi se svidjale dve stvari: dizajn postaje bitan u IT industriji, bilo da se s njim slazemo ili ne slazemo. Ostale IT kompanije i danas cesto znaju da prave proizvode koji su po izgledu pre za vojsku nego za normalne ljude; Steva nije osluskivao sta mase zele i onda im to davao, nego je pravio ono sto on zeli i onda ubedjivao mase da je to upravo ono sto njima treba. Iako ovo mozda zvuci kako zvuci, ja sam u dusi elitista i diboko verujem da svaki stvaralac treba tako da radi, u bilo kom polju. I samo da se ogradim, u mojoj vrsti elitizma svi smo mi cas elita, cas masa.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...