Дража Написано Јун 4, 2010 Пријави Подели Написано Јун 4, 2010 Зашто им нису дали канонски отпуст? Неко је очигледно толико злонамеран да му ни ово што се до сада издешавало у Епархији рашко-призренској и косовско-метохијској није било довољно. Претворише бастион духовности и расадник монаштва преко ноћи у разбојничку јазбину. Нека је Господ у помоћи оваквим пастирима. Не можеш пастире Цркве стављати под знаке навода. Тиме негираш свештенство Цркве, а то ти нећемо дозволити у нашој кући. Александар "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јун 4, 2010 Пријави Подели Написано Јун 4, 2010 Amin oce! Plasi se samo onaj ko nema cistu savest! Управо тако брате. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 4, 2010 Пријави Подели Написано Јун 4, 2010 ма најбоље да су они Црква, а ми јеретици joooj joooj Шта је најбоље само Бог зна, а није искључено ни ово што си написао брате. Зло и безакоње се умножило. Удара на благочешће и свако добро у СПЦ. Брате, зла је било и у дану Христовог распећа, и за време васељенских сабора, и за време бољшевика и комуно-некрста у Русији и Србији....тако да ово није ништа. Што се десло. Подела ве вазда било у Цркви.....најбитније је да се "мало стадо" не (у)плаши јер је са нама Господ у све векове. Амин. Amin oce! Plasi se samo onaj ko nema cistu savest! Што јес,јес..."суперхик" Сима и "Бепа Џозеф" Пеђа се су живи доказ тога. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јун 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 4, 2010 Amin oce! Plasi se samo onaj ko nema cistu savest! Управо тако брате. И ја се слажем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
prizrenac Написано Јун 4, 2010 Пријави Подели Написано Јун 4, 2010 ма најбоље да су они Црква, а ми јеретици joooj joooj Шта је најбоље само Бог зна, а није искључено ни ово што си написао брате. Зло и безакоње се умножило. Удара на благочешће и свако добро у СПЦ. Брате, зла је било и у дану Христовог распећа, и за време васељенских сабора, и за време бољшевика и комуно-некрста у Русији и Србији....тако да ово није ништа. Што се десло. Подела ве вазда било у Цркви.....најбитније је да се "мало стадо" не (у)плаши јер је са нама Господ у све векове. Амин. Amin oce! Plasi se samo onaj ko nema cistu savest! Што јес,јес..."суперхик" Сима и "Бепа Џозеф" Пеђа се су живи доказ тога. a? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 4, 2010 Пријави Подели Написано Јун 4, 2010 Sad bi bilo zanimljivo kad ih ni jedan drugi vladika ne bi primio Не сме нико да их прими без канонског отпуста. Канони су изричити и епископ који би их евентуално примио био би свргнут. Bilo bi lepo da ih onda primi vladika banatski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 4, 2010 Пријави Подели Написано Јун 4, 2010 Na danasnji praznik u Crnoj Reci se okupljalo na stotine i stotine vernika, koji naravno danas nisu hteli da dodju.а то како да протумачимо сад?непослушањем, незаинтересованошћу, прелешћу или ћеш понудити неко четврто објашњење? Treba li to objasnjavati uopste? To govori sve. Danas nikog od tih ljudi koji godinama dolaze nije bilo! па мене баш занима твоје мишљење и виђење. Rekao sam ti moje vidjenje! A rekao je info ERP, 40ak vernika, od kojih se ni 10 ne vidi na slikama! значи твоје мишљење је да сви они који су против ових монаха и владике Артемија, да су у јереси? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јун 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 4, 2010 Sad bi bilo zanimljivo kad ih ni jedan drugi vladika ne bi primio Не сме нико да их прими без канонског отпуста. Канони су изричити и епископ који би их евентуално примио био би свргнут. Bilo bi lepo da ih onda primi vladika banatski :0104cheesy: или владика канадски... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 4, 2010 Пријави Подели Написано Јун 4, 2010 Sad bi bilo zanimljivo kad ih ni jedan drugi vladika ne bi primio Не сме нико да их прими без канонског отпуста. Канони су изричити и епископ који би их евентуално примио био би свргнут. Bilo bi lepo da ih onda primi vladika banatski :0104cheesy: или владика канадски... 4chsmu1 :0104cheesy: 0110_hahaha 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 4, 2010 Пријави Подели Написано Јун 4, 2010 Нису ни они тако наивни, не секирајте се. Зна +Никанор добро шта се сме а шта не. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јун 4, 2010 Пријави Подели Написано Јун 4, 2010 Bilo bi lepo da ih onda primi vladika banatski :0104cheesy: Шта болан Деки бој ти 'оћеш рећи овим својим (константно злонамерним и лицемерним) плитким размишљањима. Ови монаси (као и владике банатски и канадски) су наша браћа у Христу и увек ће то бити. На њих пазимо а не на римокатоличку и сваку другу јерес. Спорне речи и вређања и увреде на рачун форума и чланова су обрисане. Тако се не брани православље. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јун 4, 2010 Пријави Подели Написано Јун 4, 2010 Нису ни они тако наивни, не секирајте се. Зна +Никанор добро шта се сме а шта не. Наравно да зна. Много боље од свих нас (вас) овде на форуму. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
prizrenac Написано Јун 5, 2010 Пријави Подели Написано Јун 5, 2010 Na danasnji praznik u Crnoj Reci se okupljalo na stotine i stotine vernika, koji naravno danas nisu hteli da dodju.а то како да протумачимо сад?непослушањем, незаинтересованошћу, прелешћу или ћеш понудити неко четврто објашњење? Treba li to objasnjavati uopste? To govori sve. Danas nikog od tih ljudi koji godinama dolaze nije bilo! па мене баш занима твоје мишљење и виђење. Rekao sam ti moje vidjenje! A rekao je info ERP, 40ak vernika, od kojih se ni 10 ne vidi na slikama! значи твоје мишљење је да сви они који су против ових монаха и владике Артемија, да су у јереси? Nema smisla odgovarati ti na ovo. Pokusavas da izvuces iz mene osudu i proglasavanje jereticima nekog iz SPC. Vrlo podlo za jednog admina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 5, 2010 Пријави Подели Написано Јун 5, 2010 Na danasnji praznik u Crnoj Reci se okupljalo na stotine i stotine vernika, koji naravno danas nisu hteli da dodju.а то како да протумачимо сад?непослушањем, незаинтересованошћу, прелешћу или ћеш понудити неко четврто објашњење? Treba li to objasnjavati uopste? To govori sve. Danas nikog od tih ljudi koji godinama dolaze nije bilo! па мене баш занима твоје мишљење и виђење. Rekao sam ti moje vidjenje! A rekao je info ERP, 40ak vernika, od kojih se ni 10 ne vidi na slikama! значи твоје мишљење је да сви они који су против ових монаха и владике Артемија, да су у јереси? Nema smisla odgovarati ti na ovo. Pokusavas da izvuces iz mene osudu i proglasavanje jereticima nekog iz SPC. Vrlo podlo za jednog admina. нисам подлац, већ ми никако није јасна твоја порука од раније и на шта тачно мислиш, зато сам тако и упоран.Nece praviti novu crkvu, ne brinite. Jedna je Crkva! Ostalo su sekte i jeresi! клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
prizrenac Написано Јун 5, 2010 Пријави Подели Написано Јун 5, 2010 Свети Петар Коришки је био велики светац и пре Артемија и окупљао је пуно народа. То што је јуче било мало људи тамо је доказ да треба да се спусти мало прашина после свих дешавања, а манастир Црна Река ће опет окупљати доста верника жељних утехе и исцељења. То је једна од наших највећих светиња. Зато онај ко не ради свој посао и није достојан места, Бог ће му одузети и дати другоме. Ко хоће да политичи живеће на њиви, а не у манастиру. И нема ту ниаквог гоњења. То је место Божије и Богу припада, а није приватно власништво и место за осуђивање и лицемерје. Pre vladike Artemija u tom manastiru nije bilo nijednog monaha. Sluzio je samo parohijski svestenik kada je slava i sl. Ceo taj kraj zna sta je vladika uradio dok je bio iguman Crne Reke! Znaju i za o. Nikolaja koliko je znacio ovoj svetinji. Nadam se da ce narod reci svoje. Jer "cuvar vere je narod"! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука