Jump to content

Епископ Теодосије у манастиру Црна Река

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Одговори 59
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Не верујем, у Грчкој се служи "новотарски"  crvenilo

код владике Серафима Пирејског јок брале.

он је тамо истакнути антиекументиста, бунио се на тевеу летос због екуменског дијалога на сав глас док је текао на Кипру, побуњивао народ као и ови овде.

уосталом тамо је бегао и бивши архимандрит Симеон Виловски, Дејан или како се већ зове човек.

кврц, роваре они свуда.

odose kod Akakija

ене их код грешног милоја.

odose kod Akakija

не воле они Акакја, зато што је бивши скинхед. Они ће направити нову цркву..... 0913_sport-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

Nece praviti novu crkvu, ne brinite. Jedna je Crkva! Ostalo su sekte i jeresi!

ма најбоље да су они Црква, а ми јеретици  :) bliss jeeee prstgore prstgore 29dz8zk

Sad bi bilo zanimljivo kad ih ni jedan drugi vladika ne bi primio

Не буди злурад. То је за плакање.

него шта је, али није Дејан злурад већ реалан.

можда би их то опоменуло на покајање, али тешко се гордост лечи таквим шамарима.

чудни су путеви, а и милостиви, путеви Господњи и ја се надам да ће се прибројити.

Na danasnji praznik u Crnoj Reci se okupljalo na stotine i stotine vernika, koji naravno danas nisu hteli da dodju.

а то како да протумачимо сад?

непослушањем, незаинтересованошћу, прелешћу или ћеш понудити неко четврто објашњење?

Подели на овим сајтовима

odose kod Akakija

не воле они Акакја, зато што је бивши скинхед. Они ће направити нову цркву..... 0913_sport-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

ма најбоље да су они Црква, а ми јеретици  crvenilo :) bliss jeeee prstgore prstgore

Oni jesu u Crkvi, a vi ili svi mi treba da se zapitamo da li smo u jeresi ili zabludi!

Подели на овим сајтовима

Na danasnji praznik u Crnoj Reci se okupljalo na stotine i stotine vernika, koji naravno danas nisu hteli da dodju.

непослушањем, незаинтересованошћу, прелешћу или ћеш понудити неко четврто објашњење?

Treba li to objasnjavati uopste? To govori sve. Danas nikog od tih ljudi koji godinama dolaze nije bilo!

Подели на овим сајтовима

odose kod Akakija

ма најбоље да су они Црква, а ми јеретици  crvenilo :) bliss jeeee prstgore prstgore

Oni jesu u Crkvi, a vi ili svi mi treba da se zapitamo da li smo u jeresi ili zabludi!

још само технички јесу брате.

колико има Једних, Светих и Саборних Цркава, а ти размисли шта те појединачне и укупно речи значе.

а поготово Саборна, а не на пречац или једнострана.

Подели на овим сајтовима

Treba li to objasnjavati uopste? To govori sve. Danas nikog od tih ljudi koji godinama dolaze nije bilo!

па мене баш занима твоје мишљење и виђење.
Подели на овим сајтовима

odose kod Akakija

ма најбоље да су они Црква, а ми јеретици  crvenilo :) bliss jeeee prstgore prstgore

још само технички јесу брате.

колико има Једних, Светих и Саборних Цркава, а ти размисли шта те појединачне и укупно речи значе.

а поготово Саборна, а не на пречац или једнострана.

Ja znam za samo Jednu!

Подели на овим сајтовима

па мене баш занима твоје мишљење и виђење.

Rekao sam ti moje vidjenje! A rekao je info ERP, 40ak vernika, od kojih se ni 10 ne vidi na slikama!

Подели на овим сајтовима

Не мора бити тачна моја бојазан ( и дај Боже да се не оствари!) али није немогуће,из многих разлога чије објашњавање би изискивало много писанија,да се заиста прикључе старокалендарцима.Повратак Мајци Цркви за сада не изгледа као опција коју чак и мисаоно преферирају,одлазак и евентуални пријем у Грчку или неку другу помесну Цркву је план који је унапред осуђен на неуспех,а да оснивају неку трећу пара - црквену заједницу је још већа илузија и мислим да су они тога свесни...тако да им остаје она опција која сачињава моју бојазан,као најостваривија јер се у много чему поклапа са њиховим одређеним ставовима који су се постепено,временом развијали и профилисали код црноречких монаха и то као крајње радикални и самим тим се показали и пројавили као својеврсни псеудо-елитизам и ригидни и самољубиви пуританизам који су знак сигурног одсуства љубави и послушања Цркви Христовој које се једино из љубави рађа,како према самој Цркви и истини Коју чува у себи,тако и према сваком њеном члану у коме не виде одраз сопствених истина,жеља и циљева...ако то није сигуран корак ка "већ виђеном",онда заиста не знам шта јесте.Надам се да ови,по мом мишљењу мрачни сценарији,неће бити реализовани и да сам добрано погрешио у свом предосећају.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

ма најбоље да су они Црква, а ми јеретици  :)joooj joooj joooj joooj

Шта је најбоље само Бог зна, а није искључено ни ово што си написао брате. Зло и безакоње се умножило. Удара на благочешће и свако добро у СПЦ.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Rekao sam ti moje vidjenje! A rekao je info ERP, 40ak vernika, od kojih se ni 10 ne vidi na slikama!

Зато што стално измишљају и лажу.

Подели на овим сајтовима

Дражо, смањи доживљај и олади мало. Ниси на партијском састанку нити на митингу. Пароле и Црква не иду заједно.

Александар

Подели на овим сајтовима

Зато што стално измишљају и лажу.

Ovo im je veoma ocigledno. Bar nisu trebali da objavljuju slike.

A i na slikama i likovima onih koji su danas tamo sluzili mnogo toga govori!

Vladiko Teodosije, ovo sto radis je pogubno. Izvinjavam se, ali to je samo moje misljenje!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

ма најбоље да су они Црква, а ми јеретици  :)joooj joooj joooj joooj

Шта је најбоље само Бог зна, а није искључено ни ово што си написао брате. Зло и безакоње се умножило. Удара на благочешће и свако добро у СПЦ.

Брате, зла је било и у дану Христовог распећа, и за време васељенских сабора, и за време бољшевика и комуно-некрста у Русији и Србији....тако да ово није ништа....што се десло. Подела је вазда било у Цркви.....најбитније је да се "мало стадо" не (у)плаши јер је са нама Господ у све векове. Амин.

Подели на овим сајтовима

ма најбоље да су они Црква, а ми јеретици  :)joooj joooj joooj joooj

Брате, зла је било и у дану Христовог распећа, и за време васељенских сабора, и за време бољшевика и комуно-некрста у Русији и Србији....тако да ово није ништа. Што се десло. Подела ве вазда било у Цркви.....најбитније је да се "мало стадо" не (у)плаши јер је са нама Господ у све векове. Амин.

Amin oce! Plasi se samo onaj ko nema cistu savest!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...