cloudking Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 On 16. 2. 2016. at 10:15, Volim_Sina_Bozjeg рече Kako god da okrenemo braća smo po prirodi. Istu prirodu čoveka delimo i ti i ja, kao i svi drugi ljudi na ovoj planeti. Ovo je jedina religija kojoj svi treba da se klanjamo. On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 On 16. 2. 2016. at 10:15, Volim_Sina_Bozjeg рече Vera u Hrista nije samo sadašnjost, no je budućnost. Mali broj vernika, kuka na Hrista što mu u ovom trenutku sadašnjosti ne zaceli nogu a to sve zbog toga što veruju u Apsolutno Dobro svih u zajednici a opet to je moguće samo u Carstvu Božjem. Ali Isus kaže da će njegovi učenici biti sposobni da čine čuda koja je i on činio čak čini mi se kaže i više od toga.A on je recimo vaskrsavao ljude.Zašto danas nemamo nijednog verujućeg čoveka koji je u stanju da vaskrsne čoveka iz mrtvih?Slaba vera ne može da bude argument jer monasi valjda imaju jaku veru u Hrista čim su mu posvetili sav svoj život. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 On 16. 2. 2016. at 10:27, cloudking рече Ovo je jedina religija kojoj svi treba da se klanjamo. Pa i klanjam se ali ja je zovem Isus Hristos, što ne umanjuje moj stav. I tako postade i religija kako si je ti to nazvao. Što se tiče poslednje parade ponosa, batine su taj dan dobili samo heteroseksualci. No ti kao da ne želiš da prihvatiš evoluciju iliti napredak čoveka. Što očigledno predstavlja poslednji prajd, kojem ti spočitavaš dogadjaje iz prošlosti a ne današnju realnost. Priznaćeš da si i ti sam alergičan kad to neko drugi čini. Ti prija kad Srbija ostane par godina unazad i ne priznaje sadašnju drugojačiju realnost? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 On 16. 2. 2016. at 11:08, Kratos рече Ali Isus kaže da će njegovi učenici biti sposobni da čine čuda koja je i on činio čak čini mi se kaže i više od toga.A on je recimo vaskrsavao ljude.Zašto danas nemamo nijednog verujućeg čoveka koji je u stanju da vaskrsne čoveka iz mrtvih?. Šta bi taj vaskrsli čovek ikako dobio ako smrtnost nije definitivno pobedjena. Naša vera je takva. Ne moraš da voliš našu veru ako ti smeta da se tek očekuje sveopšte vaskrsenje, pa samim tim priznaćeš, malo obesmišljava pojedinačna vaskrsenja. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 On 16. 2. 2016. at 11:19, Volim_Sina_Bozjeg рече Šta bi taj vaskrsli čovek ikako dobio ako smrtnost nije definitivno pobedjena. Naša vera je takva. Ne moraš da voliš našu veru ako ti smeta da se tek očekuje sveopšte vaskrsenje, pa samim tim priznaćeš, malo obesmišljava pojedinačna vaskrsenja. Dobio bi svedočanstvo istinitosti Hristovih reči a i ljudi koji ne veruju bi dobili jasan dokaz da Bog dejstvuje.Da ne pričam o radosti bližnjih kada bi im se voljena osoba vratili iz mrtvih makar na 1 dan.Ne obesmišljava to ništa jer to vaskrsenje nije ono vaskrsenje,eshatološkog karaktera. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 On 16. 2. 2016. at 11:22, Kratos рече Da ne pričam o radosti bližnjih kada bi im se voljena osoba vratili iz mrtvih makar na 1 dan Otkud ti to, da je tako bolje.? To može da bude dobro samo onima koji ne veruju u sveopšte vaskrsenje. Pitam se kakva bi to bila tuga posle tog jednog nemerljivo srećnog dana, kad bližnji ponovo ode u grob posle 24h? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 On 16. 2. 2016. at 11:26, Volim_Sina_Bozjeg рече Otkud ti to, da je tako bolje.? To može da bude dobro samo onima koji ne veruju u sveopšte vaskrsenje. Pitam se kakva bi to bila tuga posle tog jednog nemerljivo srećnog dana, kad bližnji ponovo ode u grob posle 24h? Pa kako će da veruje u sveopšte ako i u ovo ne veruje?Što je Hristos onda vaskrsao Lazara?Da rastuži ljude?Što je čini mi se Apostol Petar vaskrsavao devojčicu?Da nije možda Petar po tebi bio neko ko ne veruje u sveopšte vaskrsenje? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 On 16. 2. 2016. at 11:29, Kratos рече Pa kako će da veruje u sveopšte ako i u ovo ne veruje?Što je Hristos onda vaskrsao Lazara?Da rastuži ljude?Što je čini mi se Apostol Petar vaskrsavao devojčicu?Da nije možda Petar po tebi bio neko ko ne veruje u sveopšte vaskrsenje? Tada je Hristos objavljivao, da se u Njemu nalazi i vaskrsenje a posle toga je na Krstu i pokazao. Što se tiče Apostola Petra, koliko se sećam devojčica nije bila u grobu, no je prestala da diše a Petar je udahnuo Svetog Duha koji se nalazi u njemu, što mi govori da devojčica nije baš definitivno napustila ovozemni život. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 On 16. 2. 2016. at 11:36, Volim_Sina_Bozjeg рече Tada je Hristos objavljivao, da se u Njemu nalazi i vaskrsenje a posle toga je na Krstu i pokazao. Što se tiče Apostola Petra, koliko se sećam devojčica nije bila u grobu, no je prestala da diše a Petar je udahnuo Svetog Duha koji se nalazi u njemu, što mi govori da devojčica nije baš definitivno napustila ovozemni život. Bila je mrtva i on ju je vaskrsao.Pa što sad neki verujući ne bi takođe pokazao da je vaskrsenje u Hristu i na slavu Boga?Što bi to bilo loše po bilo koga? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 On 13. 2. 2016. at 17:03, Avocado рече Ja pitah zašto danas ne iseljuje takve... https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/s960x960/10864046_388349117992054_8597068467276111491_o.jpg ЈАВЉАЊЕ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У УКРАЈИНИ: На Васкрс 1985. године у граду Љвов служио је у Саборном храму Пресвете Богородице митрополит Јован. Народа је било око 200 душа. Присутан је био начелник милиције Иљатек. Међу вернима је било и неизлечивих болесника од рака, инвалида и слепих. Одједном се у прозорском опкну појавила светлост као сунчеви зраци, а затим се постепено формирао лик, у коме су сви препознали Пресвету Богородицу. Одушевљени народ је почео гласно да се моли, тражећи помоћ. Видећи лик Богородице на прозорском стаклу и народ са спољне стране се трудио да уђе у цркву. Власти града Љвова су молиле све да се разиђу својим кућама и да се умире. При томе је Богородица проговорила: “Молите се и кајте се за своје грехове, јер је остало још мало времена, приближавала се беда, ватрена суша, глад, помор и друге невоље. Не слушајте оне који говоре да ће да буде мир; иде страшан рат; народ ће бежати на исток, али одатле се неће вратити. После ових невоља наступиће Страшни Божји Суд на коме ће Исус Христос судити онима који се нису покајали и осудиће их на вечне муке. Покајте се, а који нису крштени ја Вас Крштавам.“ Богородица је при томе узела воду из чаше која је стајала у цркви и руком, попрскала оне који су се молили, рекавши: “У име мога Сина Исуса Христа , покајте се и молите се, јер је остало још мало времена. Ви имате уши а не чујете, имате очи а не видите. Ја се молим Сину свом да Вас помилује, а Ви се не кајете и не молите. Журите док није касно. Сви непокајани грешници биће кажњени а за праведне Господ ће створити нови живот“. Док је Света Богородица говорила исцелило се доста болесних од рака, Јелена Чарнишова којој је доктор рекао да се не нада да ће оздравити такође је била исцељена. Ту је исто био и инвалид без руке који се усрдно молио. Како је била посрамљена светлост науке, када је овај инвалид ушао у храм без руке а изашао из храма са обе руке. Виђење Пресвете Богородице и исцељења су трајала три и по недеље, а народ је дању и ноћу био присутан, све док је виђење трајало. Ово писмо добио је Отац Тадеј у Руском манастиру на маслинској гори крај Јерусалима. Из књиге "Просвети нас Господе". Приредио старешина манастира Павловац Јеромонах Максим Петровић. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 On 16. 2. 2016. at 11:58, grigorije22 рече https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/s960x960/10864046_388349117992054_8597068467276111491_o.jpg ЈАВЉАЊЕ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У УКРАЈИНИ: Ne znam sta ocekujes da postignes kad im kacis ovo, stvarno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 On 16. 2. 2016. at 10:21, cloudking рече Ja samo ne prihvatam da je za tebe "Kažu" dovoljan dokaz da poverujes. Sacica? Pa samo u srbiji imas 5 miliona hriscana. A kad kazem milijarde mislim na sve hriscane kroz istoriju i one koji su ziveli i umrli. Kad se sve sabere mora da vas je bilo bar milijardu do sad. A onda zamisli sledece... milijarde ljudi koji veruju u boga i mole mu se i od tih milijardu ljudi mi danas imamo svega par slucajeva ekstremnih isceljenje a i oni su vrlo sumnjivi i krajnje nedokazivi... Nesto tu opasno ne stima. Il se vi ne molite dovoljno, il vas bog i ne voli tolko kolko zamisljate, ili... uopste nema nikog s druge strane linije Zar nije krajnji rezultat najvazniji? TI se molis bogu i nista ja se milom bojleru i izlecim se (nebitno dal je u pitanju palcebo (za kojeg verujem da je glavni krivac u oba scenarija))? I sta cemo sad? Sta je bolje? Moja snazna vera u bojler ili tvoja traljava vera u Boga? Svako moze za sebe da proglasi za cudo ono sto mu se svidja... Ako zelis da nadjes cuda ti ces da ih nadjes (sliscnosti sa sizofrenijom su slucajne). Za mene cudo po definiciji mora da pronadje mene. Tek onda ima pravo da se svrstava u kategoriju cuda. A ne da ja ulazem mentalne napore i psihogimnastiku kako bih uobicajene stvari oko sebe tumacio kao cuda pa onda da smaram postene ljude po forumima - pa ja verujem u to. Verujem da je Hristos isceljivao pre 2000 godina sve ono, kao i da je ustao iz mrtvih. - u Srbiji imas 5 miliona ljudi koji se DEKLARISU kao hriscani, nikakve veze to nema. To su tradicionalisti, formalisti, slavoslavci, ljudi kojima je to kulturni identitet/pripadnost, zovi kako hoces. Hriscana mozda ima 5 hiljada, ako i toliko. Verovatno mnogo manje, ali ne moze da se zna tacno. -Ne razumem, jel ti mislis da se ljudi mole za cudo samo, sta? Meni to NE TREBA (da poverujem). - A ti bi jos da postavis Bogu kriterijume za cudo koje mora da izvede da bi ti poverovao... E pa nece da moze. Evo da porucim: No miracle is coming your way, dude. A to sto sam rekao nisam uopste mislio to na sta si ti mislio... Nekako kao da se trudis da mi objasnis da je vera 'greska u racunu' mozga, sto nema veze sa realnoscu uopste i ne ide ti narocito dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 On 16. 2. 2016. at 14:07, Господин Бореалис рече - pa ja verujem u to. Verujem da je Hristos isceljivao pre 2000 godina sve ono, kao i da je ustao iz mrtvih. Sto sad pominjes Isusa? Pricamo o vernicima koji se snagom svoje vere a uz boziju pomoc izlece... ali ne da se izlece od upale pluca nego im izrastu novi udovi. O tome pricamo. U to si rekao da verujes samo na osnovu toga sto "kazu" Ovo uvodjenje Isusa iako ne pricamo o njemu, me malo podsetilo na Bilbiju i shvatio sam koliko mi nedostaje, tako da ti hvala za ovaj flesbek On 16. 2. 2016. at 14:07, Господин Бореалис рече - u Srbiji imas 5 miliona ljudi koji se DEKLARISU kao hriscani, nikakve veze to nema. To su tradicionalisti, formalisti, slavoslavci, ljudi kojima je to kulturni identitet/pripadnost, zovi kako hoces. Hriscana mozda ima 5 hiljada, ako i toliko. Verovatno mnogo manje, ali ne moze da se zna tacno. Ne, ne. Ta prica vise ne pije vodu. Ajde sto pola foruma ovde drzi pricu kako niko ne moze da odredjuje ikome da li jeste ili nije pravoslavac i da je samo deklarisanje sasvim dovoljno, nego i sama SPC (ciji si i ti pripadnik i ne bi trebalo da joj se suprotstavljas) sama barata tim brojkama. Kad se tako sagledaju stvari imas crkvenu organizaciju koja kaze da u srbiji ima 90% hriscana (ne znam bas tacan procenat, al tu je negde) i nekog momka na forumu koji tvrdi suprotno... sorry, al po kom osnovu da pre verujem tebi nego samoj crkvi? On 16. 2. 2016. at 14:07, Господин Бореалис рече -Ne razumem, jel ti mislis da se ljudi mole za cudo samo, sta? Meni to NE TREBA Mnogi od vas imaju ozbiljan problem s objektivnoscu (ili egom?)... Jel pricamo o Gospodinu Borealisu ili pricamo o pripadnicima veroispovesti kojoj pripadas? Ako i dalje drzis pricu da se hriscani ne mole za cudo i da im cuda nisu potrebna da veruju, onda mi zivimo na razlicitim planetama. Ili ti ovo kucas iz nekog podruma iz kojeg nisi izasao jedno dvajes godina (il te ne pustaju ) On 16. 2. 2016. at 14:07, Господин Бореалис рече A ti bi jos da postavis Bogu kriterijume za cudo koje mora da izvede da bi ti poverovao... E pa nece da moze. Bogu? On me ne zanima. Nisu cuda rezervisana samo za Boga.Ali ako ispratim to sto pricas, onda ispada da nije cudo ono sto jeste cudo, nego je cudo ono za sta nam je Bog ostavio kriterijume. Izvini ali visoka planina objasna jutarnjim suncem ciji se zraci prelamaju u dugu koja prolazi kroz izmaglicu jednostavno nisu cudo. Kad ti kombajn otkine ruku iz ramen a ti se molis bogu pa ti izraste nova- e to je cudo brajko moj. Osim toga ne trazim ja da mi se predocavaju ne znam kakva cuda i dokazi... neka radi iste stvari koje jeradio kroz bibliju? Eto to su cuda po "njegovom kriterijmu" i meni bi bila sasvim dovoljna. Ja do sada nikada u svom zivotu nisam prisustvoavo cudu niti sam ikada u zivotu cuo i za sta sto bi se moglo okaraktersati kao cudo (osim one mase sto smo otkrili da orbitira oko daleke zvezde za sta znamo da ne bi trebalo da postoji) On 16. 2. 2016. at 14:07, Господин Бореалис рече Evo da porucim: No miracle is coming your way, dude You dont say!A ja evo zivim ubedjen da cuda ne samo da postoje nego da ce i meni neko uskoro da se desi sad si mi srusio svaku iluziju i nadu... On 16. 2. 2016. at 14:07, Господин Бореалис рече Nekako kao da se trudis da mi objasnis da je vera 'greska u racunu' mozga, sto nema veze sa realnoscu uopste i ne ide ti narocito dobro. Ne nuzno greska... vise relikvija, zaostavstina koje cemo uskoro da se zivopisno secamo kao vaznog dela ljudske evolucije i razvoja... On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 On 16. 2. 2016. at 13:48, Господин Бореалис рече Ne znam sta ocekujes da postignes kad im kacis ovo, stvarno... Šta ti je bre... ako je Jeromonah Maksim napisao da je neko neimenovan u pismu ocu Tadeju napisao da je 1985. u Lvovu neimenovanom invalidu izrasla ruka, ne znam šta je više potrebno od dokaza? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 On 16. 2. 2016. at 13:48, Господин Бореалис рече Ne znam sta ocekujes da postignes kad im kacis ovo, stvarno... A sto? Sta ti smetaju dokazi o bozijim cudima? Evo, ovo je jedan od tih dokaza. Hoces da pricamo malo o tome? On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука