Jump to content

Снови са духовном тематиком

Препоручена порука

Надам се да сам исправно поступио ,јер ми је потребна помоћ у вези сна   са којим се будим  и идем на починак.Тразим објашњење  сам али не успевам па се зато надам да ће те ми помоћи.

Наиме сањао сам Господа Нашег Исуса Христа како стоји испред мене у белој светлој одори толико бљештавој да једноставно заслеплује поглед а ипак Његово лице било је толико блажено ,смирено са осмехом .Неколико тренутака стајали смо  један наспрам другог нисам могао ништа рећи само сам подигао руку да га дотакнем али Господ  се  удаљавао све више и више ,оставлљајући за собом белину да би на крају нестао на хоризонту.Од тога дана када се будим  и идем на спавање та ми је слика испред очију.Надам се да имате неки савет.

;)

Подели на овим сајтовима

Kao laik mogu da ti kažem i da te posavetujem da razgovaraš sa nekim tebi bliskim sveštenikom (duhovnikom) o ovome snu.... Mislim da je tako uvek najbolje.... A po meni, ovo nije ništa zabrinjavajuće i uznemirujuče... Čini mi se da čezneš za Hristom i da želiš da se još više približiš našoj crkvi (mislim na Liturgiju) ....

San bi se ovako mogao "protumačiti" (stavljam namerno ovu reč pod znake navoda, jer mislim da mi pravi pravoslavni hrišćani ne bi trebali da tumačimo snove, i ne bi trebali inače da se bavimo tumačenjem volje Božije, već samo bi trebali raditi na sebi i sledeći #znakove# usavršavati se u veri):

Htist te zove sebi, ali koliko god da mu se ti želiš približiti, on se od tebe udaljava... Zašto? Zbog greha tvoga. Nemoj da te to prepadne nešto, verovatno je nas većina ovde grešnija od tebe  isus-sinai .... Hristos je u tebi video čistotu i zove te tako čistog.... Zbog toga se udaljava od tebe.... Razgovaraj sa nekim sveštenikom i ako je tvoja volja i želja da kreneš "malo ozboljnije" tim putem sastanka sa Hristom, on će ti to najbolje objasniti i uputiti te šta da radiš i kako da se ponašaš....

Inače post i molitva i Liturgija naravno  ;) ....

Ovo zadnje sam prepisao kao da sam neki doktor - recept ......

Dobrodošao .....

Подели на овим сајтовима

bas sam o ikonama pitala  zbog toga pojavljivanja ,nekako je to trazenje igle u slami i lakse je naci i prije se moze naci nego da se istiniti neko pojavi

Па може бити превара од злих духова.

Треба имати смирења.

Знам из једне приче о неком монаху, кад зли дух у облику анђела дође до њега и каже му да треба да буде награђен за своје подвиге, а монах каже: "Мора да је нека грешка."

Мени се дешавало на почетку моје вере у Бога да ми се пред очима појављује рука која благосиља.

Ја млад и горд, одма' сам се радовао.

И после тога сам пуно настрадао.

Нисам могао да спавам.

Савет: Кад год се појави нека духовна појава, треба се прекрстити и не треба одма' веровати да је то од Бога.

Бог се неће љутити, јер зна да смо опрезни.

Подели на овим сајтовима

Одговор за брата мученика са једног форума:

Брате снови су нјачешће информације палих анђела, јел ми нисмо достојни да нам се Господ јави. Иди код свештеника на исповест и причест и наравно савет.

Подели на овим сајтовима

brate,sanjao si vaznesenje Gospodnje.... šta je problem....  Hristos vaskrse

А ми одма' идемо на тамну страну...

da mocarte  jos nismo pitali dal bas ovako se vaskrsno kao na sliki toj ,imamo ovdje  svestenika  neka oni nesto napisu ili aleksander  neznam dalje svestenik  mislim da je
Подели на овим сајтовима

Браћо и сестре хвала вам на топлом пријему.Испричао сам вам сан који ми је улио још јачу вољу  за вером, и морам признати да до тада нисам био баш неки претерани верник.Схватио сам то као отрежњење и  кренуо новим путем.Тај пут морам да искорачам до краја.Иначе цео дан углавном проводим поред редовних радних обавеза у молитви,којом смирујем и окрепљујем своју грешну душу.Знам да  је тумачење снова јерес и да се коси са нашом вером и да одговор на ово питање морам сам да нађем али ипак сам хтео да чујем и мишљења других и питам се нисам ли предодређен за нешто то је оно што ме мучи.

Наилазио сам на разне одговоре које поштујем и ценим.

Хвала вам браћо и сестре

Hristos vaskrse

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Оливера

Браћо и сестре хвала вам на топлом пријему.Испричао сам вам сан који ми је улио још јачу вољу  за вером, и морам признати да до тада нисам био баш неки претерани верник.Схватио сам то као отрежњење и  кренуо новим путем.Тај пут морам да искорачам до краја.Иначе цео дан углавном проводим поред редовних радних обавеза у молитви,којом смирујем и окрепљујем своју грешну душу.Знам да  је тумачење снова јерес и да се коси са нашом вером и да одговор на ово питање морам сам да нађем али ипак сам хтео да чујем и мишљења других и питам се нисам ли предодређен за нешто то је оно што ме мучи.

Наилазио сам на разне одговоре које поштујем и ценим.

Хвала вам браћо и сестре

0110_hahaha

Па ето, нашао си нас!  Hristos vaskrse

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...

Pročitao sam neko, meni prilično zanimljivo tumačenje na staroj Svetosavlje poruci, da ako se u snu sanja Krst, onda je san sigurno od Boga, a ako se čak u snu ukaže i Hristos i Bogomati, i svetitelji, a nema Krsta, onda je san verovatno od đavla . 

Da ne idem sada u neku širinu, ko hoće može pročitati tu staru poruku na

http://www.svetosavlje.org/listarhiva/Home.aspx/Topic?topicId=6434

Da li je neko od vas sanjao Krst?

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...