Гости Guest Alefshin Написано Јул 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 9, 2009 ??? ?????? ?? ???? ????????? ?? ?????? ? ??????? ?????? ?? 10 ?????? ?????????? ?? ??????, ???? ??????????? ????, ???? ?? ??????? ? ???? ? ??????? ?????????. ????? 8 ?????? ?? ????????? ?? ?? ?? ?????? ??????????? ????? ??????? ? ?? ?? ??????? ????????????, ?? ??????? ??? ???? ???? ?????????. ... "???? ?? ???????? ?? ????????? ??????? ???? ?? ????????? ?????????? ???????????? ?? ???? ?? 10 ?????? ? ????? ???????. ?????? ?? ???? ?? ????????? ??????? ???? ?? ????? ?? ???????? ?????????? ??? ??????? ?? ??????? ???????". http://www.sciencedaily.com/releases/2009/06/090610185526.htm ????? ?? ??????????????( ????????? ? ?????? ????? ?????) , ? ????? ?? ??????????????( ??????? ?? ????? ? ????? ?????????). ??? ???? ?? ????????, ?? ???? ???????? ? ??????? ?? ?????, ??????? ?? ??? ?????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 9, 2009 Пријави Подели Написано Јул 9, 2009 hoćete da kažete da nisam postala od majmuna citat sa sajta Evolucija Za evoluciju, međutim, to nije ključno pitanje. Prvi organizam je mogao nastati abiogenezom (tj. iz nežive materije, kroz kompleksne hemijske reakcije), mogao ga je stvoriti Bog, mogli su ga doneti vanzemaljci. Ono što je do danas neoborivo dokazano je da je život počeo od jednoćelijskih organizama, i da se razvio do današnjeg nivoa kroz procese evolucije. ****** idem da proverim da li mi je akmenje u akvarijumu evouliralo 0110_hahaha sorry Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 9, 2009 Пријави Подели Написано Јул 9, 2009 citat sa istog sajta Počnu njih dvojica da kopaju, i u jednom dubokom sloju ubrzo nađu fosil koji ne liči ni na jednu danas postojeću vrstu. Po kostima se vidi da je životinja bila biljožder, srodna današnjim kopitarima. Na osnovu lobanje: ...naprave i rekonstrukciju kako je ova životinja verovatno izgledala. Slika potvrđuje da se radi o vrsti koja je znatno drugačija od svega što je danas poznato, mada u neku ruku liči na minijaturnog konja: Sa tačke gledišta evolucije, ovo je jedna od mnogih izumrlih vrsta koje su živele i nestale tokom zadnjih nekoliko miliona godina. Sa stanovišta kreacionizma, ovo je jedna od vrsta koje su nestale u zadnjih šest hiljada godina, najverovatnije u potopu. Znači, ni jedan ni drugi pristup nema problema sa ovim nalazom... Nakon analize i diskusije, naši paleontolozi se dogovore da nazovu ovu novu vrstu Eotitanops borealis. Zadovoljni svojim otkrićem, naši paleontolozi nastavljaju svoje iskopavanje. Prešavši na obližnji plići sloj, ubrzo nalete na mnogo veću zverku. Kosti su ogromne, životinja je bila velika otprilike kao današnji slonovi ili nilski konji. Pritom, opet se radi o nekoj vrsti koja nije preživela do danas. Pogledajmo njenu lobanju: Rekonstrukcija izleda nam daje zaista fantastičnu sliku: Ovde dolazi do prvog malog neslaganja. Sa kreacionističke tačke gledišta, ovo je samo još jedna vrsta koja je nestala od trenutka Stvaranja do danas. Sa stanovišta evolucije, situacija je komplikovanija. Naime, možda se radi o nepovezanoj izumrloj vrsti. Ali naš paleontolog-evolucionista primećuje mnoge sličnosti u obliku i broju kostiju, u građi vilice i nosa...sa stanovišta evolucije, vrlo je verovatno da je ova životinja daleki evolutivni rođak vrsti koju smo ranije našli, našem malom konju! sve je verovatno, možda etc...naravno ako ikada pronađu "kariku koja nedostaje" Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 18, 2009 Пријави Подели Написано Јул 18, 2009 ?????? ???? ??????? ????? ???? ????? ?????? ?????? ????????, ???? ????????? ? ???????? ????? ?????? ??????? ?? ???????? ????? ?? ???? ?????????? ??????? ????????? ????, ??? ????????? ??????? ?? ??????? ??? ?????? ????. ?????? ??????? ???????? ???? ?????????? , ?????? ?? ?? ?? ????? ??????????? ????? ???? ?????????? ???????? ???? ????? ???????? ??????. Ne znam od kada je taj tekst ali mnogo kaska za sadashnjicom. Velikan Milutin Milankovic je objasnio nastanak ledenog pokrivacha. ne znam tachno koje godine... ???? ????? ?? ?? ????????. ???????? ?? ??????? 1920. ?????? ? ?????? ? ???????? ?????? ??????? ????, ?? ? ????????. ? ?? ??? ??????????? ?????? ?? ?? ????? ?? 1999. ?????? ?? ????? ???????? ? ?????????? ??????? ???????????? ????????? ? ???????? ???????? ??????? ? ???????? ??? ???????. ? ????????? ?????? ????? ?? ? ????? ????????? ?????????? ????????? ?? ??? 100.000 ??????, ?? ???????????? ??????? ?? 4.5 ?????? ?? ????? ?????? ????, ?????? ?? ?????? ???? ????? 312.5 ???? ?? ?????????. ??? ?? ??????????? ?????? ?????? ?? ??? ?????? ?? ???? ?????? ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јул 22, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 22, 2009 Надовезала бих се једном сасвим једноставном причом, коју сам нашла на Интернету и не говори о чињеницама, него о томе колико су неки ставови неких људи везани само за једну личност (Дарвина), тј. слепо веровање и једну причу, која је научена као песмица. Они се слепо држе те песмице, а која им је "сервирана" од детињства не само код нас, ништа не знају сем ње. Трла баба лан... Дакле, ево поменуте причице... Trudna žena očekuje blizance , jedan je evolucionista, drugi anti evolucionista. Bliži se porođaj, a dva fetusa razgovaraju... E- Da li ti stvarno veruješ u život posle rođenja? AE- Pa da... mora da postoji nešto posle rođenja. Možda smo ovde baš zato da bismo se pripremili na ono što nas čeka. E- Gluposti, ne postoji život posle rođenja. Kako bi uopšte izgledao takav život? AE- Ne znam tačno, ali sigurno će tamo biti bolje nego ovde. Možda ćemo videti veliki, široki svet i moći da trčimo... A- Budalaština! Trčimo, nije nego. Sve i da postoji takav svet, a naravno da ne postoji pošto ga niko nije video, ne bismo mogli da se pomerimo daleko, vidiš kolike su nam pupčane vrpce, a kroz njih se hranimo... AE- Ma u spoljnom svetu ćemo se hraniti na drugi način, uopšte nam neće biti potrebna pupčana vrpca. Ješćemo. A- Šta bi to bilo? A i odmah bismo se izgubili... AE- Pa možda ćemo tamo moći da vidimo gde smo, da se lakše snalazimo. A- Šta znači videti? Kako sada ne vidimo? AE- Pa zato što je mrak, napolju će biti svetlo... A- Ne postoji svetlo. A i ja ne bih ni želeo da živim u takvom svetu, nema sigurnosti, ništa ne bismo znali, ne bismo se snašli... AE- Pa imaćemo mamu, ona će se brinuti o nama! A- Mama? Kakva glupost... i ti u to veruješ. Pa dobro, gde je ta mama? AE- Mama je svuda oko nas! U njoj smo i zahvaljujući njoj živimo. Ona nas je stvorila, bez nje uopšte ne bismo postojali. A- U to ne verujem! Nikada nisam video nikakvu mamu, stoga je jasno da ništa slično ne postoji. Ne postoji život posle rođenja i to je to. AE- Istina, niko se odatle još nije vratio da nam ispriča, ali opet, ja verujem da tek posle rođenja počinje pravi život... A- Samo se ti nadaj... :smiley: Сигурна сам, еволуционисти, да схватате о чему причица уствари говори. Дакле, еволуционисти, ма како вам било тешко, покушајте да се не држите те приче као "пијан плота". Последња научна открића све више оповргавају његову теорију, која је нажалост подржана из политичких разлога. Ма немојте ми само рећи да еволуција оправдава комплексност и компликованост генетских ланаца, наслеђа. Ту је записано све. Наравно, с помоћу амеба... confused...Да, сва савршеност, сложеност природе и односа у њој, њена хармонија (отворити очи, гледати), потиче од еволуције, како да не. Узимате туђу причицу испричано давно-давно здраво за готово, јер вас бомбардују тим, то одговара глобалном размишљању. Верујем Дарвину = паметан сам...Укључите онда мало тај "еволуирани" мозак, јер по вама и мисао је еволуција, зар не? Хармонија стварања је комплесна и јединствена, погледајте само са колико љубави је све створено. Хајде еволуционисти, објасните онда и све остало, а дарвинизам ће покопати сам себе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јул 23, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 23, 2009 Одличан текст. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 26, 2009 Пријави Подели Написано Јул 26, 2009 мала дигресија са биологије на географију, али верујем уско везано за тему - за све оне који се и даље двоуме ... наишао сам стицајем околности на ову страницу, на енглеском је и ставићу само линк ка њој ... http://www.gizmag.com/nuclear-bomb-damage-map-nuke/12097/ о чему се уствари ради? на другој половини странице постоји мали аплет који приказује рецимо скоро правоверно величину механичког и топлотног ударца и иницијалне количине падавина коју атомске бомбе остављају иза себе и у зависности и од јачине ветра. оно што је уствари занимљиво је крајња опција на клизачу који контролише величину ударца - постављен у крајње десно је метеор катаклизмичке размере који је обрисао у еволуцији диносаурусе и утро пут човеколиком мајмуну ... шта год сад ја мислио о "еволуцији", ова теорија "ударца" доводи свашта у питање поготово ако је место ударца место чиксулуб на полуострву јукатан у мексику, што је предвиђено место по неким теоријама ... количина воде и прашине која би се дигла у атмосферу би била толика да би сакрила сунце преко целе кугле на веома дуг интервал времена, много дужи него што би биљке преживеле ... е сад ланац исхране би био прекинут на три места - динсауруси који су били на месту биљоједа и месождера и биљке које би биле збрисане због фотосинтезе ... остаје водени свет, пошто би копно било скоро апсолутно десетковано и покривено ужасно дебелим слојем прашине, чак је питање колико и да ли би кишних падавина било ... наиме водени талас који би се подигао на месту ударца био би висок око 50 км, као нека дебела особа која ускочи у прилично плитак базен, ЈАКО пуно воде би се истисло на овај начин што само доводи до закључка да би падало блато данима ... питање је да ли би планктон преживео, који је главна карика око које се цео водени свет врти ... у најмању руку, морало би све испочетка да "еволуира" ... врло високе температура би испарила сву воду са земље, мора и океана у ваздух или би направила такве дебљине и боје облаке да би видљивост била можда пет метара до потпуног мрака, АКО би Сунчево зрачење уопште допирало до површине ... искрено, од иницијалног звука, мислим да би све живо свиснуло на месту, пошто би такав ударац јачине преко 130 децибела (све преко те вредности је неважно пошто скоро свему живоме изнад земље пуцају капилари у мозгу доводећи до изливања крви и неминовне смрти) обишао око планете неколико пута, чисто да се увери да је све потаманио ... не знам само шта би се десило са свим облацима и климом после тог тренутка, можда инстант замрзавање, а можда инстант загревање до несносних температура и пробијања омотача и неких фантастичних могућности истицања атмосфере у космос? ко ће га знати, мислим да је немогуће направити такву симулацију шта би се десило ... нећу ни да помињем вакуум који би се направио током неколико делова секунди, можда чак и целих, у сразмери са ударцем и експлозијом која би настала ... БИГ БЕНГ, БА ДА БУУУМ !!! за овако нешто, Потоп је сића, стварно смешна сића ... Апокалипса је ту отприлике, раме уз раме. crvenilo и после овакве информације, "еволуција" постоји ... јесте, да, ако је нешто остало да "еволуира" уопште, морало је опет да "еволуира" опет од рибе, под условом да није и умрло од глади или неке друге краткорочне или дугорочне последице овакве и оволике кататрофе, и тако опет наредних неколико милијарди година ... јесте, да. запазите да је свака слика у размери и са обележеном даљином "утиска" удара ТЕРМАЛНИ УДАРАЦ - инстант темературна разлика по ударцу МЕХАНИЧКИ ПРИТИСАК - инстант таласи удара од епицентра у концентричним круговима, не види се дубина ПАДАВИНЕ - инстант ваздушни притисак усмерен ветровима ненормалне брзине бришући све, нису само кишне падавине у питању већ и прашина и комади који би летели буквално стотинама и хиљадама километара клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јун 24, 2010 Пријави Подели Написано Јун 24, 2010 The Simpsons - Homer Evolution ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 20, 2010 Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 Evo gotivne parodijice koja lepo sumira 'dubinu' dokaza kreacionista kakvih se mogu naci na internetu RIB CAGE BAFFLES EVOLUTIONISTS 4chsmu1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јул 23, 2010 Пријави Подели Написано Јул 23, 2010 http://www.google.com/url?q=http://video.google.com/videoplay%3Fdocid%3D6648693203473074605&sa=X&ei=XO1ITKf1G-GWOLKwnZYD&ved=0CBYQuAIwAA&usg=AFQjCNG1TcvHERNdTSo3uYJ1mL5A8Io2TA ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 23, 2010 Пријави Подели Написано Јул 23, 2010 http://www.google.com/url?q=http://video.google.com/videoplay%3Fdocid%3D6648693203473074605&sa=X&ei=XO1ITKf1G-GWOLKwnZYD&ved=0CBYQuAIwAA&usg=AFQjCNG1TcvHERNdTSo3uYJ1mL5A8Io2TA Sektaske gluposti. Ovaj video komontno preskocite. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јул 23, 2010 Пријави Подели Написано Јул 23, 2010 http://www.google.com/url?q=http://video.google.com/videoplay%3Fdocid%3D6648693203473074605&sa=X&ei=XO1ITKf1G-GWOLKwnZYD&ved=0CBYQuAIwAA&usg=AFQjCNG1TcvHERNdTSo3uYJ1mL5A8Io2TA Sektaske gluposti. Ovaj video komontno preskocite. Ти си стигао и да га уочиш и одгледаш и донесеш суд о њему за краће време него што сам филм траје, проницљивог ли човека. -smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='8086.gif' /> Осим тога мислим да није логично да човек који негира Бога као Творца користи придев "секташке" као квалификацију. Којој верској заједници припадаш када нешто описујеш као секташко ? Објашњење може да буде у томе да је континуална не-логочност својственост твојих коментара. takeoff ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јул 23, 2010 Пријави Подели Написано Јул 23, 2010 http://www.nicijazemlja.net/portal/components/com_video/musicvideo.php?vid=d81a1214e ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 23, 2010 Пријави Подели Написано Јул 23, 2010 http://www.google.com/url?q=http://video.google.com/videoplay%3Fdocid%3D6648693203473074605&sa=X&ei=XO1ITKf1G-GWOLKwnZYD&ved=0CBYQuAIwAA&usg=AFQjCNG1TcvHERNdTSo3uYJ1mL5A8Io2TA Sektaske gluposti. Ovaj video komontno preskocite. Ти си стигао и да га уочиш и одгледаш и донесеш суд о њему за краће време него што сам филм траје, проницљивог ли човека. -smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='pravopop' /> Осим тога мислим да није логично да човек који негира Бога као Творца користи придев "секташке" као квалификацију. Којој верској заједници припадаш када нешто описујеш као секташко ? Објашњење може да буде у томе да је континуална не-логочност својственост твојих коментара. takeoff Nazalost imao sam nesrecu da odgledam ceo ovaj film ranije i pun je gluposti, bukvalno svaka recenica je u potpunosti netacna. Ko je rekao da negiram Boga kao tvorca? Ja sam pravoslavni hriscanin. A ti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 23, 2010 Пријави Подели Написано Јул 23, 2010 http://www.nicijazemlja.net/portal/components/com_video/musicvideo.php?vid=d81a1214e Cemu ta skromnost? Kolaps gravitacionizma. Evo sve lepo dokazano. http://theflatearthsociety.org/cms Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука