nishizawa Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Cisto sumnjam on je bio veliki podviznik, a i jako je opasno tako nesto reci za monaha Ма да. Само тако наставите да слепо верујете у сваку небулозу коју пробулазни неки сенилни калуђер и за коју годину се нећемо разликовати од ових што су јуче чекали смак света... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Mogao bi neko od teloga da napise koji tekt o otackom iskustvu tih vizija gde sami oci podviznici koji su imali vizije govore o tome da te vizije ne pretstavljaju nikakvu objektivnu stvarnost nego ono sto jedan podviznik vidi kao plavo drugi vidi kao zuto a ono sto jedan vidi kao trougao treci vidi kao kvadar. Vec ovo ludilo sa vizijma ovog i onog prevazilazi granice izdrzljivosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Starac Porfirije je govorio da vizije predstavljaju bolest duse Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Мислим да је проблем у томе,што ,а по правилу,упокојеним старцима,као што су Тадеј,Гаврило и слични,стављају на терет оно што никад нису ни изговорили! Та разна небулозна сведочења,брошуре,памфлети,морају имати покриће ,а најбоље је од оних духовника,који су имали ауторитет међ верујућим народом,наравно ,упокојеним,да их не би демантовали... sHa_sarcasticlol "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Cisto sumnjam on je bio veliki podviznik, a i jako je opasno tako nesto reci za monaha Ма да. Само тако наставите да слепо верујете у сваку небулозу коју пробулазни неки сенилни калуђер и за коју годину се нећемо разликовати од ових што су јуче чекали смак света... E sad isto pricas ko moj otac. On se strsno iznervira kad cuje te price pogotovo o Krusevcu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Cisto sumnjam on je bio veliki podviznik, a i jako je opasno tako nesto reci za monaha Ма да. Само тако наставите да слепо верујете у сваку небулозу коју пробулазни неки сенилни калуђер и за коју годину се нећемо разликовати од ових што су јуче чекали смак света... E sad isto pricas ko moj otac. On se strsno iznervira kad cuje te price pogotovo o Krusevcu. Ма што је најгоре, више се чак ни не изнервирам кад чујем овако нешто... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 боли ме уво кад ће смак света facenew22222222 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Vladimir Dimitrijevic - Sta ce s`nama biti do posletka Владо тотално мажи Владићине (Николаја) визије (не визије у сликама као Гаврилове) улоге нашег народа и онога за шта се Свети залаго и што је читава живота радио. Једно Николајев дјело је ван "контекста" Николаја. Владо не испушта "Српски народ као Теодул" из уста (жеља Владикина за ујеињење са Русијом), и "Кроз тамнички прозор" (владика је писао да се то дјело не објављује). Сам Владика је често био, наизглед, противречан сам себи -има чак на једном мјесту и хилијастичких црта - као што има "противречности" у Јевнђењима, а нису противречности, па их секташи тумаче како оће. То ради Влада, али у ширим контекстима, тиме је заблуда већа. Владичина визија Срба у Божјем домостроју спасења човјечанства је сасвим другачија - супротна од Владиних теза. Али о томе ако буде прилике и потребе. Лик фула скроз, али то (на страну сада "ревнитељство") што се Владике тиче јако добро упакује па се људи пале. И не стаје... Волио бих мнооого да са њим пребацим коју баш о Светом Владици...само о њему. Жестоко искривљивање Свечевог лика и залагања. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука