ВИЛМА Написано Октобар 17, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 e taj 2. nemam 0110_hahahaКупила сам двд па сигурно пре 7-8 година, у Дому Синдиката, тада су тек почели да се појављују двд-плејери код нас и стварно је било мало места где су двд-ови могли да се купе.Двд са филмом " АМадеус" сам сасвим случајно видела изложен, и могу ти рећи био је доста скуп, али знаш кад сам годинама тражила тај филм ! Ма, вреди сваке паре! Било ми је занимљиво гледати како је сниман филм, има доста анегдотица, од тога како је сасвим случајно ова глумица добила улогу Констанце, па како се у Опери у Прагу, док су снимали сцену из " ДОн Ђованија" певачу запалила перушка на капи...они снимају, а около читава бригада ватрогасаца 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 17, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 Занимљиво је и то да је Мареј Абрахам добио Оскара за улогу Салијерија, али да га глумачка екипа уопште није "варила" на снимању, имао је неко охоло држање - ваљда се баш уживео у улогу Салијерија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 vala baš... a super ga je odglumio http://www.amazon.com/Amadeus-Directors-Cut-Two-Disc-Special/dp/B00006DEFA%3FSubscriptionId%3DAKIAJ3AR2O7JYNGTEXWQ%26tag%3D20-malltownusa2-20%26linkCode%3Dxm2%26camp%3D2025%26creative%3D165953%26creativeASIN%3DB00006DEFA inače,je l to ovo... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Октобар 17, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 0110_hahaha srcee mocart možda nekog zanima... ovo Alegrijevo delo,Mizerere... ili Smiluj se,Gospode... je sa 14 godina čuo i zapisao po sećanju na papir u celosti.... do tada je papa čuvao partituru i niko nije mogao da je dobije... nakon što ga je mocart zapisao,papa ga je pozvao i ,verovali ili ne,čestitao mu na geniju koji mu je Bog dao.... od tada se partitura nalazi u prometu.... inače,tekst je iz 51. psalma http://wwwyu.com/biblija/19psa051.htm 0110_hahaha 0110_hahaha У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 17, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 vala baš... a super ga je odglumio http://www.amazon.com/Amadeus-Directors-Cut-Two-Disc-Special/dp/B00006DEFA%3FSubscriptionId%3DAKIAJ3AR2O7JYNGTEXWQ%26tag%3D20-malltownusa2-20%26linkCode%3Dxm2%26camp%3D2025%26creative%3D165953%26creativeASIN%3DB00006DEFA inače,je l to ovo... Да ,то је тај двд.А јел ти се свидео Том у улози Моцарта ? На мене је и он оставио добар утисак, поготово у сценама где диригује и где се клибери онако шашкаво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 meni se on svidja više od m.abrahama... znaš da je m.gibson trebalo da glumi mocarta pa je u poslednjem trenutku uskočio tom hulc... mel bi izvuko svaku draž iz moce... verovatno 0110_hahaha Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 17, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 meni se on svidja više od m.abrahama... znaš da je m.gibson trebalo da glumi mocarta pa je u poslednjem trenutku uskočio tom hulc... mel bi izvuko svaku draž iz moce... verovatno 0110_hahahaСигурно 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 17, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 Маестрална сцена ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Немања Богослов Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 ranije je na forumu konstatovano da nije sve sto sveti oci kazu apsolutna istina-znaci to smo rekapitulirali,ja smatram za zvanicno ucenje nase crkve one odluke koje potvrde vaseljenski sabori Драги брате у Христу,одакле нама право да расуђујемо да ли је то што су свети оци причали истина или лаж?Слажем се треба испитивати све што су они казали,али не може се потпуно рећи е овај је у праву а овај није. Друго,ако за званично учење наше цркве признајеш само васељенске саборе,па онда би требало да избацимо већину ствари како из богослужбеног живота,тако и обичаја.Слава треба да се избаци,није одређена на сабору,осмогласник по мокрањцу,хајмо и то да избацимо и још сијасет ствари.Јован Дамаскин је говорио о бесмртности душе,сам патријарх Павле.Чему онда молитве,акатисти,молитве за покојне?По тој логици ни свеци онда нису у рају.Немој ми говорити да су свеци само пројекција Божија,како "ваша" струја воли да каже,да су они само у сећању Божијем.Како Бог може да се сећа,када је он вечито сада?По тој логици свештеници би требало да држе парастосе,чему све то.Сам Господ Исус Христос је рекао разбојнику:"Још данас ћеш са мном бити у царству небеском!"С обзиром по тумачењу да је један дан на небесима,1000 година на земљи,дакле прошла су два дана и трећи се назире."Данас" је одавно прошло.Опрости ако имам погрешно поимање,стога те молим да ми појасниш те ствари. Студент ПБФ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 da,konstatovali smo i da sveti oci nisu postali sveti zbog toga što su GOVORILI..... Слажем се треба испитивати све што су они казали,али не може се потпуно рећи е овај је у праву а овај није. Čemu ispitivanje ako nemaš krajnji ishod tj. stav Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Шта је са душом детета? Ако већ постоји ова тема онда молим да ми само оставите линк. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 20, 2021 Пријави Подели Написано Јун 20, 2021 On 14.6.2009. at 15:40, w.a.mozart рече "Време за покајање биће завршено." to samo Bog zna da li ce biti ili nece kao drugo-zasto bismo se iskljucivo drzali svetih otaca?zar mi nismo svi potencijalni sveti oci?to mi garantuje sam Gospod koji kaze"budite savrseni kao vas Otac nebeski" tj. stalno uzrastajte,zar ne?osnova uzrastanja je lican i autentican odnos sa Bogom-ako gresim o necemu sto sada i ranije rekoh-svakako cu ovih dana obaviti razgovor sa svojim parohijskim svestenikom i ispovednikom sto se tice pitanja sestre vere-savrseno i vecno bice je SAM BOG-zato i kaze "Ja sam Onaj koji jesam" to upravo znaci da je On vecan kao i to da je licnost(uvek isti).Nebice je (logicno)suprotno od bica-prolazno i bezlicno-to je ambis koji nas vuce u smrt i nistavilo-to je ono"mesto" gde je Gospod "usao" kroz smrt i svojim bozanstvom ga obasjao i preobrazio-"od groba napravi pashu tj. prelaz". u svetom pismu naravno ne pise da ce covek preci u nebice jer ta rec verovatno nije ni postojala u vreme kada je n.zavet pisan-kao i mnoge druge koje se javljaju kasnije...naravno,ovo je samo moje misljenje koje ja iskreno iznosim a ne tvrdim da sam sigurno u pravu tako isto kaze"A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos duh životni" a ne kaze"od magnezijuma,gvozdja,kalcijuma itd." a mi danas znamo da su svi minerali i elementi iz prirode prisutni u nasem telu-manje ili vise-zato smo i prizvani da spasemo tvorevinu i kroz nas ce se tvorevina spasiti WOW Pogotovu boldovani deo mi se đasvi Razmišljam često ovih dana kako neki ljudi svoje bližnje "muče" Bogom "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 20, 2021 Пријави Подели Написано Јун 20, 2021 On 29.10.2009. at 22:40, w.a.mozart рече i još nešto,zaista retko se može sresti pravoslavac koji po pitanju umetnosti nema fašistički stav....hvala bratu aleksandru za normalne komentare-ostali se svode na to da ko nije pravoslavac bolje da se nije radjao......zahvaljujem Inace ovakve ejnšnt teme su mi neverovatno osveženje "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука