Jump to content

Je l' smem da ti promenim pelenu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, ana čarnojević рече

da, verovatno, neko se menja a neko pokazuje stvarnu prirodu.

vidi, kad imam elemente cudesnog u prici ne gledam toliko vremenske odrednice, odmah mi se po glavi motaju univerzalna resenja. meni odmah pada na pamet vlast, izdajstvo, ubistvo...bilo nekad a i sad je tako. 

A šta da radi neko na vlasti ko se suočava sa izdajom? Mi to danas ne možemo da pojmimo, ali vazda su vladari skraćivali za glavu izdajnike.

Подели на овим сајтовима

UUcitavate stvari kojih nema a pravdacete to slobodom interpretacije. Ja mislim da se ovde ne radi o interpretaciji vec  o dramaturgiji, odnosno konkretnih stvari koje se desavaju u delu.

Ako postoji izdaja onda je muz izdao svoju zenu jer imao izbor a odlucio se za batine. Nije morao da je bije. Mogao je da joj objasni da se sreo sa jednim carobnjakom i napravio dogovor sa njim ali da  o otm dogovoru ne sme da prica jer je kazna za to njegova smrt. A zena bi kasnije osim ako nije totalni retard vrlo brzo vremenom sama ukapirala  o cemu se radi... na primer..

Ali razmislite za momenat, da se prica jeste tako zavrsila, jel ne bi ste imali tek tad osecaj da nema poentu? Zasto? Zato sto je poenta price u batinama...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

Mogao je da joj objasni da se sreo sa jednim carobnjakom i napravio dogovor sa njim ali da  o otm dogovoru ne sme da prica jer je kazna za to njegova smrt.

Stvarno misliš da bi je to sprečilo da kopa dalje? Pa on je legao u sanduk i nije je bilo briga.

Подели на овим сајтовима

Dakle dekonstruisali ste bajke ni pelene nisu ostale. 

Ja ako se sad secam posle svih analiza nemustog jezika secite me. 

Vi ste hit :smeh1:

• Хахаха 1

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, ana čarnojević рече

da, ali on je bio jedno čobanče koje je blago koje je našlo prvo odnelo svom gospodaru. toliko je bio dobrica. i tek kad se dotakao te moći koju je imao, a koju je zaslužio opet svojom dobrotom počele su da mu se dešavaju takve stvari kao što je izdaja i one ga menjaju.

zašto se nasmejao kada je čuo šta kaže kobila?

Sa svakom vlašću dođu izdajnici, to ide u rok službe.

Zašto se nasmejao? Sad kad razmislim i nije bilo nešto specijalno smešno. Verovatno sam propustila neki bitan momenat?

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, ana čarnojević рече

da je bio dovoljno jak da iskulira srecnu vest, a moc i dar zahtevaju i takvu snagu, pogotovo sto je bio upozoren, ona mu se ne bi nakacila sa svojim osobinama koje si ti tako majstorski analizirala.

Pa dobro nije računao da će da bude bandoglava do te mere da ga u smrt otera samo da bi saznala nešto što joj ne treba. Dokon um generalno, isprazna radoznalost.

Mislim da smeh nije reakcija na srećnu vest, već kao neka tipična situacija između supružnika. Što kasniš ženo, e lako je tebi mužu ja nosim veći teret, hehe.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, cloudking рече

Imaju li deca tu intuiciju ili su i oni sivonje?

:lupaglavu:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Paradoksologija рече

Nekim stvarima se manje oduševljavam (Hese je zvučao mnogo mudrije kad sam imala 13 godina :D )

Мене Хесе и даље одушевљава (посебно Степски вук ), али не више у смислу  крајње мудрости или космичко мудре поенте његових дела, већ више у смислу врхунске психоанализе тадашњег грађанског друштва, где је филигрански  објаснио све и свја и дотакао се на један невероватно искрен и неулепшавајући начин  најбитнијих сегмената  човековог живота.  

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

@ana čarnojević @Paradoksologija

Ма посматрам вас нешто и читам, ви младе учене жене, којима је материја области која и мене интересује много више позната од мене: Хтела  некада давно, Филошки уписат и ја, али ме француски  спотакну тад, залуд беху и  проза у стиху од Деснице ( жмирим на младом пролећном сунцу...итд, итд) и одушевљено лице профе. Но нешто се мислим, можда је боље што не уписах, можда бих завршила као Сунђерко у епизоди ( Непознати уметник) :smeh1: 

Дође ми уМисао једна прича луцкаста...;)

Отишли Богу на истину Парадокса, Ана и Рапса и наравно све три по милости или заслузи( за причу небитно) отишле у рАј.:D И тамо среле неког чоека, и почну оне тако причу су њим, и он их пита да ли воле Шекспира. Наравно Парадокса ко из топа почне деконструкцију поменутог и његових дела, Ана такође брилијира познавањем  дела поменутог, све јунаке свих дела напамет знаде. И накрају дође ред и на малену Рапсу скромну у познавању чињеница, ликова, итд...   а малена Рапса :D му пољуби руку, и заграли га снажно уз речи :  " Част ми је напокон  вас упознати Шекспирееееее."      

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, ana čarnojević рече

a on ti kaze pa dejsi mali Prinče :351780:

мала принцезо...:smeh1:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

а малена Рапса :D му пољуби руку, и заграли га снажно уз речи :  " Част ми је напокон  вас упознати Шекспирееееее."      

Pošto je mala Rapsa jako skromna i ne gordi se nikad :D.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...