Jump to content

Je l' smem da ti promenim pelenu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, cloudking рече

moja iskustva sa zenama nisu takva. 

Po onome što čujem, neki muževi prilično često umeju da pitaju "Gde si bila? S kim? Odakle ti ovo? Ko ti šalje poruke?" Ali to je valjda OK u tom smeru ili mi nešto promiče.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

- Draga... cini mi se da nam je s racuna nestalo par hiljada evra ustedjevi...

- ne pitaj nista! ako ti odgovorim ubice me japanske jakuze!

- ok... si za kaficu?

- dragi zvala neka zena kaze da je trudna  i da mora hitno da razgovara sa tobom. O cemu se ra...

- ne guraj nos gde mu nije mesto!

- vazi! Ocemo do meka veceras?

- draga, moja mama je nestala od kad ste isle da plivate u dunavu sta se des...\

- ne zapitkuj! Ako ti kazem uhapsice me!

- aha... razumeo. Ocemo kod krstica veceras na jamb?

Jao ajde poseri se još malo. Priča je mnogo dobra iako je arhaična, ne trivijalizuj poentu. Ako ti nešto nije dato da razumeš, pritom potencijalno izazivaš katastrofu, smiri se. Niti je varao, niti je ubio nekog, niti je počinio neki greh, samo je imao dar njemu dat koji nije smeo da deli sa svetom. U čemu je problem? Je l bi rizikovao nečiji život da saznaš nešto što ti čak i nije od neke koristi...već eto, da znaš...čisto jer te zanima, a možeš da izazoveš katastrofu.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Paradoksologija рече

Bez ulaska u priču o radoznalosti/privatnosti (svakom braku kako odgovara), sama priča ima momenat gde muž bije trudnu ženu jer nešto želi da zna. Nema ništa između "reći ću ti i umreti" i prebijanja? Šta bi pobornici principa privatnosti da je on nju smarao da mu nešto kaže mislili da bi bila prikladna reakcija sa njene strane, zanemarimo činjenicu da on nije mogao biti trudan pa da prebijanje ne ugrozi samo njegovo zdravlje?

Inače, u bajkama se radoznalost uglavnom na kraju nagrađuje, kad je ispoljava muški junak. Jeste, budu tu neke peripetije zbog kršenja zabrane, ali nađe se na kraju neko blago ili princeza... :D

Sve stoji, ali pisano je u duhu vremena. Ne može se to uklapati u naša moderna shvatanja. Ajde da spalimo kulturno nasleđe jer nije u skladu sa našom ideologijom. Ne ide to baš tako.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Paradoksologija рече

Po onome što čujem, neki muževi prilično često umeju da pitaju "Gde si bila? S kim? Odakle ti ovo? Ko ti šalje poruke?" Ali to je valjda OK u tom smeru ili mi nešto promiče.

Nije ok ni u jednom pravcu.

U slučaju Nemuštog jezika takvo vreme bilo, šta sad. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Sve stoji, ali pisano je u duhu vremena. Ne može se to uklapati u naša moderna shvatanja. Ajde da spalimo kulturno nasleđe jer nije u skladu sa našom ideologijom. Ne ide to baš tako.

ond neka se i cita u onom vremenu kojem po duhu pripada

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

ond neka se i cita u onom vremenu kojem po duhu pripada

Ma nemoj? Sad ćemo da spalimo celokupno kulturno nasleđe jer se ne uklapa u današnja shvatanja. Ne ide to tako, svako društvo ima svoju evoluciju.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

U slučaju Nemuštog jezika takvo vreme bilo, šta sad. 

nista... ja ne kritikujem onog sto je pisao, nego onog koji ocekuje da ja to danas citam deci.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

nista... ja ne kritikujem onog sto je pisao, nego onog koji ocekuje da ja to danas citam deci.

Znači stroga cenzura kao u komunizmu :D? Ništa da se malo šire objasni kako je bilo, koja je poenta, šta valja, šta ne valja?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Ma nemoj? Sad ćemo da spalimo celokupno kulturno nasleđe jer se ne uklapa u današnja shvatanja. Ne ide to tako, svako društvo ima svoju evoluciju.

da... ako se ne slazem s necim to znaci da treba da ga spalim... joooj

gde behu oni postovi o konzervataivcma i njihovom "vinklu"?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Znači stroga cenzura kao u komunizmu :D? Ništa da se malo šire objasni kako je bilo, koja je poenta, šta valja, šta ne valja?

objasnjeno je. Poenta ne postoji. Postoje samo ruzne pouke koje datiraju iz vremena koje se kulturoloski ne poklapa sa danasnjim. Insistiranje na forsiranju vrednosti tamo gde je nema samo na osnovu tradicije smatram neprosvecenim.

Подели на овим сајтовима

Ја бих рецимо својој деци да их имам цензурисала поједине епизоде с.Боба...и то оне са розе гаћицама ( где је сасвим без потребних објашњења очигледна идеолошка обојеност )  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Uh, cenzura je malo prejaka reč za "ja to ne bih čitao svom detetu dok je premalo da samo čita (i svakako premalo da mu se objašnjava društveno-istorijski kontekst)"

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Ја бих рецимо својој деци да их имам цензурисала поједине епизоде с.Боба...и то оне са розе гаћицама ( где је сасвим без потребних објашњења очигледна идеолошка обојеност )  

I imaš potpuno pravo da svojoj deci puštaš samo one epizode Sunđer Boba koje ti se sviđaju. Kad krene samo da bira šta gleda i čita, onda ulazimo u jednu sasvim drugu raspravu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

da sam ja u vasem fazonu sad bih te proglasio za budalu sto ne pustas deci boba... a u stvari podrzavam pravo na izbor koji pravis kao roditelj.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

I imaš potpuno pravo da svojoj deci puštaš samo one epizode Sunđer Boba koje ti se sviđaju. Kad krene samo da bira šta gleda i čita, onda ulazimo u jednu sasvim drugu raspravu.

Када крене само да бира, шта да чита и гледа, онда ће то бити свакако неке зрелије године( формирана личност) до тада увек бих се потрудила да му вешто склоним испред очију наметнуто ко фол безазлено пропагирање одређених садржаја, које, надам се да ћемо се сложити,  да  у неким раним годинама није способно само да проникне  у све  замке и шарене лаже  већ припремљене идеологије.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...