cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 Управо сада, Paradoksologija рече A Ivicu i Maricu bih bez pardona sad ispričala ovako, kad je već prošla kroz sve te verzije, može i ovu, bar kod moje dece: Kad je otac bio u gradu da prodaje ogrev, maćeha je decu ostavila u šumi i lagala da su se izgubili ili pobegli. On ih je posle toliko tražio da je zapostavio posao, pa ga je ona ostavila. Deca su znala da ih je otac uvek želeo i da mogu da mu se vrate bez obzira na siromaštvo, a blago koje su donela bilo je samobonus. I svi su živeli srećno do kraja života. Pa da... naravno... zena je uvek ta koja ce u pricama da ostavi decu u sred sume... Smaragdni kamičak and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 Управо сада, cloudking рече Pa da... naravno... zena je uvek ta koja ce u pricama da ostavi decu u sred sume... U prvibitnoj Pepeljuzi, kinji očuh zbog miraza. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 1 минут, Paradoksologija рече Pinokio? Ubije bre cvrcka. Cvrcak se kasnije pojavi kao duh. A sto se tice apsenja: <<<<<<< Cak sam sad evo saznao a je Djepeto hteo da overi pinokija maljem Paradoksologija and Avocado је реаговао/ла на ово 1 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 Управо сада, cloudking рече Ubije bre cvrcka. Cvrcak se kasnije pojavi kao duh. A sto se tice apsenja: <<<<<<< Cak sam sad evo saznao a je Djepeto hteo da overi pinokija maljem Stvarno sam mislila da si se malo i zezao, ali eto... Svašta nauči čovek. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 Управо сада, Paradoksologija рече Stvarno sam mislila da si se malo i zezao, ali eto... Svašta nauči čovek. Nisam ozbiljno. Ni za jednu. Postoje razne varijacije i tumacenja i mozda nece svaki izvor da da iste podatke jer same bajke , sto su starije to vise verzija imaju. Tu dolazi do nekih neslaganja pa otud i blage razlike u tumacenjima starih verzija. Trebalo bi da su sve koje sam gore izlistao apsolutno verodostojne. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 10 минута, Paradoksologija рече Stvarno sam mislila da si se malo i zezao, ali eto... Svašta nauči čovek. Paradoksologija and Avocado је реаговао/ла на ово 1 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 Evo, istražujem još... Znala sam za neke od ovih ranijih verzija, ali vidim da ima još tu puno da se uči. Oženjeni kralj koji napravi Uspavanoj Lepotici blizance ih na prevaru žene skoro pojede za ručak, pa ubije ženu. Crvenkapicu vuk prevari da pojede baku iseckanu na komade i pije njenu krv. Prva dva praseta su pojedena. Trudna Zlatokosa je prognana, a veštica baci princa sa kule, pa mu trnje iskopa oči. Žaba se ne pretvara u princa poljupcem, već odrubljivanjem glave - kod braće Grim princeza mora žapca iz sve snage da frljne o zid i pretvori ga u fleku da bi postao princ Ведран*, cloudking and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 4 часа, cloudking рече I sta kazes @obi-wan koliko je ova bajka literarno osakacena kad pogledas danasnje verzije... stra-snooo ja se slazem s tobo da deci ne treba da se ulepsavaku bajke samo ako mi kazes da ti svojoj deci citas ove izvirne verzije uspavane lepotice, kao i drugih bajki o kojima cu pisati u narednom postu. Sve sam ja lepo objasnio sta mislim pre ove tvoje poruke, samo se vratis i procitas. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 6 часа, Ведран* рече Ја бих избацио вука из црвенкапице и вештицу из Ивице и Марице. Не допадају ми се. Ne treba da izbacis vuka, samo ubacis i medveda, radi ravnoteze. A i rasni diverzitet se tako znacajno povecava, tj. prakticno se udvostrucuje. Вилер Текс and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 1 минут, obi-wan рече Ne treba da izbacis vuka, samo ubacis i medveda, radi ravnoteze. A i rasni diverzitet se tako znacajno povecava, tj. prakticno se udvostrucuje. Ma samo ispircas deci kako je carobni frulas podavio svu decu u reci jer njihovi roditelji nisu hteli da mu plate i posmatras kako se pred tvojim ocima pretvara u odgovornu odraslu osobu sa jasnim razumevanjem fiskalne politike... Ili jos bolje, ispricas ceri kako se zaba pretvori u princa kad je princeza zvekne o beton i posmatras kako odrasta u drustveno odgovornu osobu punu ljubavi prema zivotinjama (a mozda postane biolog zbog toga pa bude dupla korist!) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 9 часа, Јелена011 рече I zasto su deca duzna da spasavaju neuracunljive roditelje koji bi ih se odrekli cim zagusti. Iz nesebicne ljubavi? One iste "kojom nas Hristos zavole" (Pavle) dok smo mu svi jos bili apsolutno okrenuti ledjima (= odrekli Ga se u totalu)? Meni je ta poruka - cak i ovako postavljena kako si je ti sad srocila - prilicno jasna: cistota (neiskvarenost dece), srdacnost/srcanost (koja dolazi od cistote), pozrtvovanost. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 2 минута, cloudking рече Ma samo ispircas deci kako je carobni frulas podavio svu decu u reci jer njihovi roditelji nisu hteli da mu plate i posmatras kako se pred tvojim ocima pretvara u odgovornu odraslu osobu sa jasnim razumevanjem fiskalne politike... Ili jos bolje, ispricas ceri kako se zaba pretvori u princa kad je princeza zvekne o beton i posmatras kako odrasta u drustveno odgovornu osobu punu ljubavi prema zivotinjama (a mozda postane biolog zbog toga pa bude dupla korist!) A zanimljivo je da je moja cerka, `fala Bogu, izrasla sasvim normalna i prava, a da se niko od nas roditelja nikad nije ni setio ovakvih stvari i pitanja. "Gde je blago vase, onde je i srce vase." Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 1 минут, obi-wan рече Meni je ta poruka - cak i ovako postavljena kako si je ti sad srocila - prilicno jasna: cistota (neiskvarenost dece), srdacnost/srcanost (koja dolazi od cistote), pozrtvovanost. nije poenta da tebi bude jasna... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 11 минута, Paradoksologija рече Evo, istražujem još... Znala sam za neke od ovih ranijih verzija, ali vidim da ima još tu puno da se uči. Oženjeni kralj koji napravi Uspavanoj Leootici blizance ih na prevaru žene skoro pojede za ručak, pa ubije ženu. Crvenkapicu vuk prevari da pojede baku iseckanu na komade i pije njenu krv. Prva dva praseta su pojedena. Trudna Zlatokosa je prognana, a veštica baci princa sa kule, pa mu trnje iskopa oči. Žaba se ne pretvara u princa poljupcem, već odrubljivanjem glave - kod braće Grim princeza mora žapca iz sve snage da frljne o zid i pretvori ga u fleku da bi postao princ Vidi jednu stvar: ovo sto sad ti, cloud i ko jos vec nabrajate, sve mi vise lici na onu rec o pcelama i muvama. Nije tesko zaci u ljudsku istoriju i pabirciti svakojaka ludila, ali zasto bi to neko radio kad je npr. medju bajkama postalo sasvim dominatno ono sto je najbolje? Kakva je svrha vadjenja budjavog otpada iz kante? Ja sam pitao - sta biste od ovih bajki, koje su opstale i zasluzile svoju besmrtnost, odstranili i zasto? Jer je prica od pocetka teme krenula tim tokom: nije dovoljno dobro ono sto je vec odavno uhodano, normalno i cak prirodno, nego treba da pustimo sjw jahace da oni sve to lepo izbrisu gumicom i nauce na sve kako treba. Cak i to kad i kako treba bebi da se menjaju pelene. Ako vec pricamo, `ajde da malo zadrzimo nit price, jer narocito @cloudking ima rdjavu naviku da neprestano razvodnjava i spinuje razgovor, a na to uopste ne bi da trosim vreme. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 5 минута, cloudking рече nije poenta da tebi bude jasna... Jeste, jer si ti taj koji poucava dete. Deca, pa verovao ti ili ne, do default-u ne uce sama, nego uz ucitelje i vaspitace. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука