Лазар Нешић Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 ОВО ЈЕ ГРОЗНО!!! Не схватам које си ти "цркве" теолог кад овако причаш о православним иконама (а могла би и модерација да се запита). Овакве глупости и лажи први пут чујем од тебе. И као што видиш само су теби грозне. Запитај се зато мало братац - гдје си, шта си, ко си. Oва грозота никада неће бити православна икона! Ако игде постоје такве "иконе", онда их треба показивати као пример КАКО НЕ ТРЕБА сликати приказе мучеништва. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 ОВО ЈЕ ГРОЗНО!!! Не схватам које си ти "цркве" теолог кад овако причаш о православним иконама (а могла би и модерација да се запита). Овакве глупости и лажи први пут чујем од тебе. И као што видиш само су теби грозне. Запитај се зато мало братац - гдје си, шта си, ко си. Oва грозота никада неће бити православна икона! Ако игде постоје такве "иконе", онда их треба показивати као пример КАКО НЕ ТРЕБА сликати приказе мучеништва. Брате, Твоје мишљење није мерило Цркве, нити ће икада бити. Као што сам Ти већ рекао, Црква је прихватила такве Иконе и иконопише (тачније фрескопише) их по Црквама и манастирима. Сам си поставио два примера таквих икона на којима је представљено страдање неких мученика. Не видим разлику између онаквих древних Икона и ове са приказом страдања св. Вукашина. Истина је да је можда на Икони све то пренаглашено и урађено јарким бојама - али сцена тог страдања се не може другчије исказати јер је тако и изгледала, другачије се не може приказати ни ХРИСТОВО РАСПЕЋЕ, осим онакво какво је заправо изгледало. Ако се Теби то не свиђа немој ни да гледаш у такве Иконе и Фреске, то је искључиво Твој проблем ако нешто не сматраш Иконом или Ти се не свиђа, али бих Те замолио да се бар овде уздржиш таквих ружних, бљутавих и острашћених коментара типа: " то је ГРОЗНО", "јер вас пали крв?", "то је треш (ђубре)" и тако даље. Мени лично сметају многе недогматске и неправославне Иконе које свуда има по нашој Цркви, па те иконе опет сматрам Иконама јер су у Цркви. Икона Свете Тројицe (Отац као седи старац, Син и Дух Свети као голуб) која је приказана на Римокатолички начин је нешто скроз неправославно и може бити само творевина римокатоличких умова. Та Икона је нешто много горе од Иконе старца Вукашина јер приказује нешто што вређа саму Св. Тројицу, али ипак постоје и неке иконе где је тако престављен Бог,а чудотворне су. Као и неке иконе св. Арх. Михаила где је он представљен као човек са пупком, које су скроз неправославне,а свуда их има. Тако да бих те замолио да престанеш да пишеш такве коментаре који вређају оне људе који ове Иконе сматрају нечим што сведочи страдање човека за Христа из љубави према Њему, јер је тај Христос пролио Крв са св. Вукашина (на пример), а св. Вукашин за Њега. И када желиш нешто да докажеш онда у будуће користи аргументе, а не овакав начин писања какав си до сада користио. Свако добро! "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 ОВО ЈЕ ГРОЗНО!!! Не схватам које си ти "цркве" теолог кад овако причаш о православним иконама (а могла би и модерација да се запита). Овакве глупости и лажи први пут чујем од тебе. И као што видиш само су теби грозне. Запитај се зато мало братац - гдје си, шта си, ко си. Oва грозота никада неће бити православна икона! Ако игде постоје такве "иконе", онда их треба показивати као пример КАКО НЕ ТРЕБА сликати приказе мучеништва. Брате, Твоје мишљење није мерило Цркве, нити ће икада бити. Као што сам Ти већ рекао, Црква је прихватила такве Иконе и иконопише (тачније фрескопише) их по Црквама и манастирима. Сам си поставио два примера таквих икона на којима је представљено страдање неких мученика. Не видим разлику између онаквих древних Икона и ове са приказом страдања св. Вукашина. Истина је да је можда на Икони све то пренаглашено и урађено јарким бојама - али сцена тог страдања се не може другчије исказати јер је тако и изгледала, другачије се не може ни исказати ни ХРИСТОВО РАСПЕЋЕ, осим онакво какво је заправо изгледало. Ако се Теби то не свиђа немој ни да гледаш у такве Иконе и Фреске, то је искључиво Твој проблем ако нешто не сматраш Иконом или Ти се не свиђа, али бих Те замолио да се бар овде уздржиш таквих ружних, бљутавих и острашћених коментара типа: " то је ГРОЗНО", "јер вас пали крв?", "то је треш (ђубре)" и тако даље. Мени лично сметају многе недогматске и неправославне Иконе које свуда има по нашој Цркви, па те иконе опет сматрам Иконама јер су у Цркви. Икона Свете Тројица (Отац као седи старац, Син и Дух Свети као голуб) која је приказана на Римокатолички начин је нешто скроз неправославно и може бити творевина само римокатоличких умова, та икона је нешто много горе од иконе старца Вукашина јер приказује нешто што вређа саму Св. Тројицу, али ипак постоје и неке иконе где је тако престављен Бог и чудотворне су. Као и неке иконе св. Арх. Михаила где је он представљен као човек са пупком. Тако да бих те замолио да престанеш да пишеш такве коментаре који вређају оне људе који ове Иконе сматрају нечим што сведочи страдање човека за Христа из љубави према Њему, јер је тај Христос пролио Крв са св. Вукашина (на пример), а св. Вукашин за Њега. И када желиш нешто да докажеш онда у будуће користи аргументе, а не овакав начин писања какав си до сада користио. Свако добро! Нигде Црква није "ПРИХВАТИЛА" ове "иконе" . То је твоја подметачина! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 Нигде Црква није "ПРИХВАТИЛА" ове "иконе" . То је твоја подметачина! Рекох Ти већ да се Иконе са сличним мотивима страдања налазе по разним цркавама и манастирима, како древним, тако и новијим. Мада, сцене (као догађаји из живота светих - страдање) су најпогодније за фреске, тако да их у том виду највише и има. Сам си поставио неке фреске са мотивима скоро идентичним Икони мучеништва ст. Вукашина. Сличне фреске и мотиви се могу нађи по разним манастирима и црквама у Васељени, тако да Цркви није стран такав начин приказивања неких ИСТОРИЈСКИХ догађаја, од којих је, понављам, РАСПЕЋЕ ХРИСТОВО најважније - где је Христос (мученик над мученицима) представљен онакав какав је био, распет и КРВАВ. Да је Христос умро на начин какав је умро св. Вукашин, цео свет би врвео од од таквих Икона. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Нигде Црква није "ПРИХВАТИЛА" ове "иконе" . То је твоја подметачина! Рекох Ти већ да се Иконе са сличним мотивима страдања налазе по разним цркавама и манастирима, како древним, тако и новијим. Мада, сцене (као догађаји из живота светих - страдање) су најпогодније за фреске, тако да их у том виду највише и има. Сам си поставио неке фреске са мотивима скоро идентичним Икони мучеништва ст. Вукашина. Сличне фреске и мотиви се могу нађи по разним манастирима и црквама у Васељени, тако да Цркви није стран такав начин приказивања неких ИСТОРИЈСКИХ догађаја, од којих је, понављам, РАСПЕЋЕ ХРИСТОВО најважније - где је Христос (мученик над мученицима) представљен онакав какав је био, распет и КРВАВ. Да је Христос умро на начин какав је умро св. Вукашин, цео свет би врвео од од таквих Икона. "КРВАВИ Христос"??????????????????????? јел то "овај": http://imagesofheaven.org/Indoor/JesusScourged.html Ништа смешније и наивније нисам прочитао од изјаве да је "Христос мученик" 0110_hahaha Мој савет теби: "не треба од икона правити snuff филмове" 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 "КРВАВИ Христос"??????????????????????? јел то "овај": http://imagesofheaven.org/Indoor/JesusScourged.html Их, шта ће ти толико упитника. Не "тај". И још многи други,мање и више слични. Ништа смешније и наивније нисам прочитао од изјаве да је "Христос мученик" 0409_feelХристос је једини Човек који је Истински и по природи свет, па тако у себи носи све ЛИКОВЕ светих.Христос је : мученик, исповедник, пророк, апостол, преподобни, праведни, светитељ. (не знам да ли сам шта пропустио) Мој савет теби: "не треба од икона правити snuff филмове" Не разумем те баш шта си хтео рећи... ? :bla: "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Шалио сам се мало са тобом ... извини! ... добар си ти! 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Шалио сам се мало са тобом ... извини! ... ! 0409_feelМа ништа... zru добар си ти!И духови твојему! :bla: "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука