Ana B. Написано Јануар 18, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 16 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa i ne preterujes. U prirodi čoveka je da zeli da postane Bog. To je urodjena želja, zbog slobode koju ostvaruje svako bice koje je stvoreno privedeno iz nebica upravo ne radi nužnosti Boga, nego zbog slobode Boga i njegove želje za tim. Tako kad se rodimo od oca i majke mi se bunimo, bunimo se, plačemo upravo zbog toga što nismo svojom voljom dosli na svet u postojanje, nego je to bila želja naših roditelja. A to se kosi sa suštinskom slobodom svakog bića. Zato biće ima želju za apsolutnom slobodom, želju da postane, bude, Bog. Ta zelja biću, pošto je sustinska, jeste i biće ispunjena, Obozenjem preko Isusa Hrista. Bog je postao covek, da bi čovek postao Bog. Sada, neko radi sopstvene slabosti, Boga smatra za silu a neko vidi silu u ljubavi i licnostnom odnosu. Za nekog je sila, ta koja ce zbrisati drugog a za nekog je sila u ljubavi i odnosu prema drugome i večnom postojanju sa drugim. Ali suštinski je svakom coveku ista želja, želja da postane Bog. Zato nije više pitanje, da li ćemo biti Bogovi po blagodati, nego gde se nalazi i šta je to Bozja sila,Božja nestvorena i bespocetna energija koja će nam biti data, kad Bogovi po blagodati, po daru i postanemo. lepo si objasnio, al ovo da postanemo Bogovi to mi malo smeta taj izraz... Meni je zanimljivo kad pitam nekog da li veruje u Boga i kaze ima neka sila odmah znam da nista ne zna Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 Управо сада, Muramasa рече Postaneš bog po blagodati i onda budeš kao jevrejski stolar, a ne kao Zevs. Tako je, samo što je jevrejski stolar Gospod Bog a zevs to nije. Phoebe је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 10 минута, Ana B. рече lepo si objasnio, al ovo da postanemo Bogovi to mi malo smeta taj izraz... Meni je zanimljivo kad pitam nekog da li veruje u Boga i kaze ima neka sila odmah znam da nista ne zna Nemoj više da ti smeta. Bog je postao čovek da bi čovek postao Bog. Tako, da istina jeste takva, da ćeš ti po blagodati postati bog. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 53 минута, Muramasa рече Jevrejskom stolaru možeš da probiješ kožu ekserom. Pravi bog mora da bude neprobojan. Jevrejski stolar je bio običan smrtnik. Hahaha Ana B. and Phoebe је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 22, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2018 Trifke and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Јануар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука