Jump to content

Djavoimanost

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa i ne preterujes. U prirodi čoveka je da zeli da postane Bog.

To je urodjena želja, zbog slobode koju ostvaruje svako bice koje je stvoreno privedeno iz nebica upravo ne radi nužnosti Boga, nego zbog slobode Boga i njegove želje za tim.

Tako kad se rodimo od oca i majke mi se bunimo, bunimo se, plačemo upravo zbog toga što nismo svojom voljom dosli na svet u postojanje, nego je to bila želja naših roditelja.

A to se kosi sa suštinskom slobodom svakog bića. Zato biće ima želju za apsolutnom slobodom, želju da postane, bude, Bog.

Ta zelja biću, pošto je sustinska, jeste i biće ispunjena, Obozenjem preko Isusa Hrista.

Bog je postao covek,  da bi čovek postao Bog.

Sada, neko radi sopstvene slabosti, Boga smatra za silu a neko vidi silu u ljubavi i licnostnom odnosu. Za nekog je sila, ta koja ce zbrisati drugog a za nekog je sila u ljubavi i odnosu prema drugome i večnom postojanju sa drugim.

Ali suštinski je svakom coveku ista želja, želja da postane Bog.

Zato nije više pitanje, da li ćemo biti Bogovi po blagodati, nego gde se nalazi i šta je to Bozja sila,Božja nestvorena i bespocetna energija koja će nam biti data, kad Bogovi po blagodati, po daru i postanemo.

lepo si objasnio, al ovo da postanemo Bogovi to mi malo smeta taj izraz... Meni je zanimljivo kad pitam nekog da li veruje u Boga i kaze ima neka sila odmah znam da nista ne zna

Подели на овим сајтовима

• Одговори 65
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Muramasa рече

Postaneš bog po blagodati i onda budeš kao jevrejski stolar, a ne kao Zevs.

Tako je, samo što je jevrejski stolar Gospod Bog a zevs to nije.

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ana B. рече

lepo si objasnio, al ovo da postanemo Bogovi to mi malo smeta taj izraz... Meni je zanimljivo kad pitam nekog da li veruje u Boga i kaze ima neka sila odmah znam da nista ne zna

Nemoj više da ti smeta.

Bog je postao čovek da bi čovek postao Bog.

Tako, da istina jeste takva, da ćeš ti po blagodati postati bog.

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Muramasa рече

Jevrejskom stolaru možeš da probiješ kožu ekserom. Pravi bog mora da bude neprobojan. Jevrejski stolar je bio običan smrtnik.

Hahaha

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...