GeniusAtWork Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Чисто ме занима шта би се десило када би се у Ријаду окупили да траже укидање теократске диктатуре, реформе и слободу облачења за жене. И ко би споља и како реаговао Ivan Marković and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 35 минута, Grizzly Adams рече Мени ова ситуација изгледа доста различито од оних у арапским земљама, а пре свега јер су Иранци сасвим другачији народ од Арапа. Nikako ti ne bode oci tempirano vreme, lazni snimci (uzeti oni sa protesta iz 2009. godine, i oni iz Bahreina iz 2011. godine), i tako to? Brate mili, ovo je toliko banalno ocigledno, da nema kud vise. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 CNN i ostali su cak koristili slike i scene iz igranih filmova (npr. iz iranskog igranog filma "Zlatni okovratnici"), za ime Boga miloga... i provaljeni su, naravno, ali oni samo zele da pokrenu lavinu, boli ih pertla za sve drugo... ... https://rs.sputniknews.com/svet/201801041114051333-iran-fejk/ "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Управо сада, obi-wan рече CNN i ostali su cak koristili slike i scene iz igranih filmova, za ime Boga miloga... i provaljeni su, naravno, ali oni samo zele da pokrenu lavinu, boli ih pertla za sve drugo... ... https://rs.sputniknews.com/svet/201801041114051333-iran-fejk/ Чудна тврдња... CNN скоро да уопште није извештавао о томе. Оно мало што су објавили више су држали страну иранском режиму него демонстрантима. Људи их на социјалним мрежама прозивају због тога. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Ево шта CNN јавља: Ко РТС за време Слобе... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Управо сада, Grizzly Adams рече Чудна тврдња... CNN скоро да уопште није извештавао о томе. Оно мало што су објавили више су држали страну иранском режиму него демонстрантима. Људи их на социјалним мрежама прозивају због тога. Onda sam pogresio firmu, ali to ne menja sustinu. Pominjali su na vojom forumu koja novinska kuca je prenosila te tzv. vesti, mrzi me da trazim sad. Uostalom, pogledaj link koji sam postavio... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 43 минута, Ronald рече Sta ovo znaci, odnosno sta je prosjecan gradjanin? Prosjecan gradjani, kao ja ti, Petar, Marko itd...to znaci da su Iranci mnogo širi i ljudskiji narod u tom pogledu kada se s njima susrećeš nego sa prosječnim amerom ili zapadno evropljaninom. Veće su šanse da ćeš posjetom Iranu, steći prijatelja zbog koga ćeš sjesti u avion da ga posjetiš nego posjetom u SAD ili Evropi. Veće su šanse da če ti Iran i kultura ljudi prirasti srcu nego bilo šta što ima da se vidi i osjeti kod jenkija ili među istorijskim monumentima zapadne Evrope. Da ne shvatiš pogrešno, nisam počeo da mrzim Amere i Evropljane (izuzev spoljne politike), i znam da cjenim ono što je kod njih dobro, samo mi je dosadila ta jednodimenzionalna, crno bijela slika u kome se oni na zapadu predstavljaju slobodni, širokog uma, prosto bolji dok su oni na istoku, robovi, uskoumni itd i prosto gori....tako da sam u posljednje vrijeme počeo da ističem dobre strane istoka, jer živjeh tri godine u zemlji koja nema čime da se pohvali, pa opet ima i iz takve zemlje šta dobro da se iscjedi, a moji prijatelji koji su s plačom došli zbog nepodnošljivosti življenja, sa plačom su je napustili jer su im neke strane života i ljudi koje su tamo upoznali prirasli srcu. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 2 минута, obi-wan рече Onda sam pogresio firmu, ali to ne menja sustinu. Pominjali su na vojom forumu koja novinska kuca je prenosila te tzv. vesti, mrzi me da trazim sad. Uostalom, pogledaj link koji sam postavio... Погледао сам, они тамо коментаришу што је неко објавио на твитеру... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 35 минута, GeniusAtWork рече Чисто ме занима шта би се десило када би се у Ријаду окупили да траже укидање теократске диктатуре, реформе и слободу облачења за жене. И ко би споља и како реаговао Pa bilo bi ovako. Izrael se ne bi ni oglasio ni po kakvom mišljenju. SAD bi pozvala na smirivanje tenzija i razgovor s vlastima, a EU bi nešto slično ponovila. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Управо сада, Grizzly Adams рече Погледао сам, они тамо коментаришу што је неко објавио на твитеру... Taj je novinar, i gore iznad imas isto za proteste u Bahreinu cije su snimke koristili. Potrazicu na vojnom forumu ko je od agencija prenosio, ako nadjem postavicu ovde. Uglavnom, poenta je da je prilicno lako vidljivo da je cela prica orkestrirana sa strane, kao i mnogo puta do sad. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 1 минут, Justin Waters рече Prosjecan gradjani, kao ja ti, Petar, Marko itd...to znaci da su Iranci mnogo širi i ljudskiji narod u tom pogledu kada se s njima susrećeš nego sa prosječnim amerom ili zapadno evropljaninom. Veće su šanse da ćeš posjetom Iranu, steći prijatelja zbog koga ćeš sjesti u avion da ga posjetiš nego posjetom u SAD ili Evropi. Veće su šanse da če ti Iran i kultura ljudi prirasti srcu nego bilo šta što ima da se vidi i osjeti kod jenkija ili među istorijskim monumentima zapadne Evrope. Da ne shvatiš pogrešno, nisam počeo da mrzim Amere i Evropljane (izuzev spoljne politike), i znam da cjenim ono što je kod njih dobro, samo mi je dosadila ta jednodimenzionalna, crno bijela slika u kome se oni na zapadu predstavljaju slobodni, širokog uma, prosto bolji dok su oni na istoku, robovi, uskoumni itd i prosto gori....tako da sam u posljednje vrijeme počeo da ističem dobre strane istoka, jer živjeh tri godine u zemlji koja nema čime da se pohvali, pa opet ima i iz takve zemlje šta dobro da se iscjedi, a moji prijatelji koji su s plačom došli zbog nepodnošljivosti življenja, sa plačom su je napustili jer su im neke strane života i ljudi koje su tamo upoznali prirasli srcu. Ти си потпуно помешао о чему се овде прича... Зашто људи увек мешају кад говориш о некој држави/власти као да говориш о народу? Иранци су супер народ, о томе смо већ писали овде и нико не спори. Овде управо подржавам тај добар ирански народ против покварене власти. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Управо сада, obi-wan рече Taj je novinar, i gore iznad imas isto za proteste u Bahreinu cije su snimke koristili. Potrazicu na vojnom forumu ko je od agencija prenosio, ako nadjem postavicu ovde. Uglavnom, poenta je da je prilicno lako vidljivo da je cela prica orkestrirana sa strane, kao i mnogo puta do sad. ОК, можда је по занимању новинар, ал то је његов приватни твитер налог... Није званична вест неке агенције. Зар Иранци немају разлога сами по себи да се буне против диктаторске власти? Зашто се одмах тражи одакле је "оркестрирано"? Кад су код нас људи протествовали против оног дебила исто су се шириле приче како је све нешто "оркестрирано" са тог "злог запада", а ми смо стварно хтели да се отарасимо лудака и живимо као нормалан свет. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 2 минута, Grizzly Adams рече Ти си потпуно помешао о чему се овде прича... Зашто људи увек мешају кад говориш о некој држави/власти као да говориш о народу? Иранци су супер народ, о томе смо већ писали овде и нико не спори. Овде управо подржавам тај добар ирански народ против покварене власти. Ako ti je iranski narod super, onda je najmanje što možeš podržavati protestante koji nikakve dobre namjere nemaju (istovremeno se generalno ograditi od načina na koji se vlada u Iranu), i koji su podržani od strane onih koji su prouzrokovali umalo raspad jedne države i sve ukupno u 4 države skrivili smrt bar milion ljudi i još par miliona izbjeglica. Drugim riječima nije geopolitički momenat da se podrže protesti u Iranu koji kada bi se dovoljno omasovili srazmjerno broju stanovnika sigurno bi doveli do raspada i krvavog građanskog rata u kome bi bilo par miliona mrtvih i par desetina miliona izbjeglica. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 1 минут, Grizzly Adams рече Зар Иранци немају разлога сами по себи да се буне против диктаторске власти? Зашто се одмах тражи одакле је "оркестрирано"? Кад су код нас људи протествовали против оног дебила исто су се шириле приче како је све нешто "оркестрирано" са тог "злог запада", а ми смо стварно хтели да се отарасимо лудака и живимо као нормалан свет. Pa brate, do sad smo vec naucili da ti sa strane upravo koriste unutrasnje probleme da zapocnu nerede, drukcije nikako ne bi ni mogli da urade bilo sta. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Ако је ово стварно оркестрирано са запада као неко "персијско пролеће", не капирам како су замисли то да изведу. У Ираку и Сирији си имао снажну поделу између шиита и сунита која је искоришћена за потребе сукоба, плус разне мањине као Курди, итд. У Либији су сунитски екстремисти чинили окосницу опозиције против Гадафија. Иран је скоро потпуно хомогена шиитска држава, те форе од раније ће мало теже тамо да упале... Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука