Milan Nikolic Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 Može biti svašta. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Децембар 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 пре 1 сат, Снежана рече лично мислим, да би форсирање и наметање било каквог односа преко тога у некој будућности довело до новог рата, барем када су Срби и Хрвати у питању. Мисиш гурање под тепих би довело до новог рата...ако сам добро разумио, у сваком случају то је моје мишљење, проблем се не може ријешити тако што се гурне под тепих, кад тад доће нови. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 пре 30 минута, Војвода7 рече Мисиш гурање под тепих би довело до новог рата...ако сам добро разумио, у сваком случају то је моје мишљење, проблем се не може ријешити тако што се гурне под тепих, кад тад доће нови. не, уопште не мислим на гурање под тепих, него на инсистирању на нечем вишем од "нормалних односа" две комшијске државе, свакако било би дивно када би пре тока свако барем признао свој део кривице, што је очигледно немогуће са Хрватске стране, која не само да не види свој део кривице, него је тотално негира, тако да у односима Србија/Хрватска на коњу смо ако дођемо до односа не дирам те - не дирај ме. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 пре 8 часа, Снежана рече лично мислим, да би форсирање и наметање било каквог односа преко тога у некој будућности довело до новог рата, барем када су Срби и Хрвати у питању. Misliš da nas netko natjera da budemo normalni?Nedaj Bože. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 Srbi su previiše bili ,,normalni" prema Hrvatima, opraštali neoprostivo u političkom smislu. Ta su vremena prošla. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Srbi su previiše bili ,,normalni" prema Hrvatima, opraštali neoprostivo u političkom smislu. Ta su vremena prošla. Jesu jesu isto kao i hrvati prema srbima.A što se vremena tiče hvala Bogu pa su prošla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 пре 14 часа, Muramasa рече Ako je ovo uradio iako bi brzo izašao, onda je garant žrtvovao život da bi nazvali ulicu po njemu u Zagrebu. Ma ne bih rekla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 пре 1 сат, Isusovo magare рече Jesu jesu isto kao i hrvati prema srbima. Šta smo mi vama uradili a što ste vi nama oprostili? Ako smo vas pritiskali za vreme kraljevine Jugoslavije, to ste debelo i nečovečno naplatili. Toliko krvi se niko u istoriji nije napio. Данче* and Nebojš.a је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 Evo malo komšijskog razmišljanja na temu. https://www.forum.hr/showthread.php?p=66759127 Koktel idiotske patetike, kuknjave i potpuno nerazumnog pozivanja na Sokrata, uz već standardne sklopove "velikosrpska agresija" i "srpski nož". Sad su "susjedi" valjda konačno skapirali da se ne isplati Srbima kopati jamu (jer ko drugome jamu kopa sam u nju upada). Da ponovim. Pakost koju su hrvatske političke strukture (kao i "sestrinska crkva") u BiH 1991 napravile Srbima time što su pozivale bosanske Hrvate da glasaju za nezavisnost, vratila se "domoljubima" i eksplodirala im u lice. Politički Zapad, iskoristio je Hrvate za svoj propali politički abortus zvani BiH, a zatim im se zahvalio tako što im je ukinuo "Herceg-Bosnu" i kompletno rukovodstvo spakovao u Hag (negde otprilike desetak-dvanaestak ljudi). Na kraju je Kroejša ispala jedini agresor na području bivše Juge u ratovima devedesetih. Sad gospodo ponovo zapevajte "Danke Dojčland". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 пре 26 минута, Milan Nikolic рече Ako smo vas pritiskali za vreme kraljevine Jugoslavije, Jel time što smo im dali banovinu Hrvatsku, koja je obuhvatala trećinu današnje BiH? Pa ih posle Tito skraćivao. Ne znam Milane šta ti misliš o tome, ali ja mislim da oni treba Karađorđevićima da dignu spomenik zbog banovine Hrvatske i što su im spasili Dalmaciju od Italijana, a Miloševiću zbog toga što im je omogućio nekažnjeno etničko čišćenje Krajine. PS. Posle uvođenja šestojanuarske diktature i promene imena zajedničke nam države SHS u Jugoslavija, i Srbima je (kao i ostalim narodima) bila izbrisana mogućnost da se tako nacionalno izjašnjavaju. Tako da nemoj da padaš slučajno na njihove priče o tome da ih je kraljevina pritiskala. Naprotiv. Ne da ih nije pritiskala nego im je dala državu u državi (banovinu) svega deset godina posle 1929. Naravno da ni pod Titom nisu bili ugnjetavani, samo ih je on, za razliku od suludih Karađorđevića, malo doveo u red. Milan Nikolic, Данче* and Снежана је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 пре 2 часа, Isusovo magare рече Jesu jesu isto kao i hrvati prema srbima "Сачувај нас Боже куге, глади и Хрвата!" -немачка пословица А што се тиче страдања Срба да се подсетимо и никад не заборавимо, ко заборавља историја му се понавља, нама јесте 1991. 1995. Комплекс логора Јасеновац, Логор Стара Градишка - дио комплекса логора Јасеновац (Камп В Стара Градишка), Комплекс концентрационих логора Госпић – Јадовно - Паг, Логор Јадовно на планини Велебит, Логор Слана на острву Паг, Концентрациони логор Ступачиново, Концентрациони логор Максимовића штале, Концентрациони логор-сабиралиште на жељезничкој станици Госпић, Концентрациони логор Метајна на острву Паг, логор за жене и дјецу Крашке јаме Велебита – мјеста за ликвидацију заточеника, Логор Ђаково, Логор Даница у селу Дрње поред Копривнице, Логор Јастребарско поред Јастребарског, концентрациони логор за дјецу, Логор Лоборград, Логор Горња Ријека, Логор Тења, Логор Сисак, Логор Керестинец, Логор Крушчица, Логор Лепоглава, Логор Цапраг. Неутврђен број Срба је побијен ван концентрационих логора, на разним губилиштима, и бачен у јаме, ријеке и друге локације. Сабирање само жртава из концентрационих логора стога не даје прави број убијених људи. Осим логора смрти, усташе су вршиле масовне покоље на лицу места, по селима, одводећи похватане Србе до јама, бунара, бездана или река, клали их, убијали маљевима, стрељали или живе бацали у масовне гробнице. Један од највећих усташких злочина је Гаравички геноцид над Србима и Јеврејима бихаћког среза. У јулу 1941. године усташе су побиле 12.000 Срба из града Бихаћа и околине. Срби су бацани у јаме на Гаравицама, у оближње реке или су клани по својим кућама и њивама. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 пре 27 минута, Milan Nikolic рече Šta smo mi vama uradili a što ste vi nama oprostili? Ako smo vas pritiskali za vreme kraljevine Jugoslavije, to ste debelo i nečovečno naplatili. Toliko krvi se niko u istoriji nije napio. Vole ti hrvati popit.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Децембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 пре 33 минута, Данче* рече "Сачувај нас Боже куге, глади и Хрвата!" -немачка пословица А што се тиче страдања Срба да се подсетимо и никад не заборавимо, ко заборавља историја му се понавља, нама јесте 1991. 1995. Комплекс логора Јасеновац, Логор Стара Градишка - дио комплекса логора Јасеновац (Камп В Стара Градишка), Комплекс концентрационих логора Госпић – Јадовно - Паг, Логор Јадовно на планини Велебит, Логор Слана на острву Паг, Концентрациони логор Ступачиново, Концентрациони логор Максимовића штале, Концентрациони логор-сабиралиште на жељезничкој станици Госпић, Концентрациони логор Метајна на острву Паг, логор за жене и дјецу Крашке јаме Велебита – мјеста за ликвидацију заточеника, Логор Ђаково, Логор Даница у селу Дрње поред Копривнице, Логор Јастребарско поред Јастребарског, концентрациони логор за дјецу, Логор Лоборград, Логор Горња Ријека, Логор Тења, Логор Сисак, Логор Керестинец, Логор Крушчица, Логор Лепоглава, Логор Цапраг. Неутврђен број Срба је побијен ван концентрационих логора, на разним губилиштима, и бачен у јаме, ријеке и друге локације. Сабирање само жртава из концентрационих логора стога не даје прави број убијених људи. Осим логора смрти, усташе су вршиле масовне покоље на лицу места, по селима, одводећи похватане Србе до јама, бунара, бездана или река, клали их, убијали маљевима, стрељали или живе бацали у масовне гробнице. Један од највећих усташких злочина је Гаравички геноцид над Србима и Јеврејима бихаћког среза. У јулу 1941. године усташе су побиле 12.000 Срба из града Бихаћа и околине. Срби су бацани у јаме на Гаравицама, у оближње реке или су клани по својим кућама и њивама. Dodatak:Popis srpskih sabirnih logora u Domovinskom ratu i ratu u BiH Popis sabirnih logora pod upravom snaga sudionica oružane agresije na Hrvatsku: logora pod upravom pobunjenih Srba u Hrvatskoj, na područjima pod kontrolom R. Srpske i u Srbiji. logor Aleksinac logor Banja Luka logor Batkovići logor Begejci logor Beli Manastir logor Bileća logor Borovo Selo logor Bubanj potok logor Bućje logor Dalj logor Darda logor Duboki potok logor Glina logor Jagodnjak logor Knin logor Manjača logor Morinj logor Negoslavci logor Niš logor Novi Sad logor Okučani logor Ovčara logor Petrovci logor Sombor logor Sremska Mitrovica logor Stajićevo logor Stara Gradiška logor Šid logor Velepromet logor VIZ Beograd logor Zapis Vukovar logor Zenica logor Velepromet logor Tumare (Ozren) logor Rosulje (Ozren) logor Vozuća Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 Ana, mislim da su ti njihovi diskutanti donekle u pravu, ali ovo пре 32 минута, ana čarnojević рече ono sto mi je najsmesnije je konstatacija jednog diskutanta...eto mi Hrvati vojnicki pobedili u ratu, a Srbi se vekovima loze da su vojnicki narod, ali smo politicki izgubili. bez obzira na to sto sam protivnik rata stvarno mi je potpuno suludo da u Hrvatskoj nemaju toliko svesti da vojnicki ne bi uspeli nista da nisu imali Zapad sa sobom... ne stoji. A evo i zašto: Hrvati bi dobili vojnički u ratu da su bilo gde odneli neku jasnu vojnu pobedu, a da im je prethodno, svojim naređenjima srpskim snagama na povlačenje nije omogućio Milošević. Sve što se desilo od marta 1995, a u vezi sa Hrvatskom, verovatno rezultat je političkog dogovora Miloševića i Tuđmana, koji je Zapad mogao samo da aminuje. Činjenica je da je Zapad politički zalegao iza hrvatskih granica, ali tek od januara 1992. Pre toga se čekalo jedno osam-devet meseci da se JNA trgne i preduzme nešto konkretno, ali ona to nije bila u stanju jer je Milošević ometao mobilizaciju u Srbiji, rukovodstvo savezne države bilo kilavo, vojno rukovodstvo se igralo Staljingrada u Vukovaru, umesto da se igra blica i za nekoliko sati stigne do Zagreba. Ali i kada je Zapad konačno odlučio da stane iza hrvatske nezavisnosti u aktuelnim granicama, i dalje nije imao ništa protiv srpskog entiteta u Hrvatskoj. Međutim politička rukovodstva u Srbiji i SRJ (čitaj Milošević) nisu reagovala na ono što se tada moglo izvući (Z4) a kad je krenula hrvatska agresija na Krajinu, politički krugovi u Beogradu su se pravili kao da se ništa ne događa i glumili gljive. Tako da su Hrvati "pobedili" tako što su uleteli u prazne prostore koje je prethodno napustila takozvana "Srpska vojska Krajine" kojoj su u tome izgleda pomogle i "crvene beretke" (odnosno DB Srbije) da se ne bi neko slučajno okrenuo i pripucao po Hrvatima. Slična situacija se odigrala i u zapadnoj Bosni. Dok je Srebrenicu početkom jula 1995 okruživalo tri korpusa Vojske republike Srpske sa oko bar 20.000 boraca a možda i više, na Grahovu i Glamoču je bila šaka vojnika. I kad su ova dva grada pala (još jedna hrvatska "pobeda", uletanjem u maltene prazan prostor) put ka Kninu bio je otvoren. U septembru 1995 Hrvati su napredovali samo do momenta dok Amerikanci nisu za trenutak ukinuli zabranu leta srpskoj avijaciji sa Mahovljana. E onda kad su srpski avioni uzleteli, prestale su hrvatske "pobede". Takođe, tamo gde nije bilo dogovoreno i gde su Hrvati išli na princip "ako prođe, prođe" dobijali su po tamburi. Recimo njihov pokušaj forsiranja Une sa severa završio se porazom koji im je nanela VRS. ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука