Јаков. Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Povodom 1.maja i tradicionalno komunistićko-serbistanskog običaja da za taj dan roštiljaju (i ja sam danas), hteo bih da postavim pitanje o roštilju u strogo medecinskom pogledu. Da li je roštilj "najzdraviji" način pripreme mesa i ribe? Kad bi čovek gledao ovako obično, bez medecinskog predznanja, rekao bi da je to sigurno zdravo. Pre svega ne koriste se masnoće kao pri pečenju ili prženju. Međutim kad ono...čini mi se da sam negde čitao, da je to zapravo najnezdraviji način termičke obrade mesa, pošto nešto se valjda dešava sa mesom tada, što nije baš cool za čoveka...ali ne sećam se baš jasno toga. Seknd, kako se japanska hrana suši smatra zdravom, kada se sastoji od sirove ribe? Da li je riba za razliku od mesa, bezbedna da se jede sirova? Trd...koja se temperatura i koliko vreme obrade smatra dovoljnim da bi se uništile svi eventualni virusi u mesu. Naravno da to meso bude u jestivom stanju a ne ugljenisano. S U Š I http://www.genspot.com/Handlers/Photos.ashx?photo_id=13802&size=L Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 колико ја знам ... роштиљ је најнездравији управо због угља који се најчешће користи, и канцерогених материја које настају при сагоревању а натапају месо. суши, или сирова риба, или и сирово месо, су само здрави за јело док су свежи. после тога могу бити ВРЛО отровни, поготово оригинални јапански суши који се припрема на посебан начин и мора увек бити наранџасте боје и НИКАКО зелене. тад је већ отрован. то је једна од ствари што је тако и цењен, јер кратко и траје. код нас се припрема од велике већине риба, а и замрзава се, тако да се продужава рок употребе и јестивости. мислим да је у питању око 90 степени, тад се већ скоро све бактерије убијају ... и то је један од разлога што човек има температуру кад је болестан, слабе се бактерије и убијају, али као и тело. мислим да се на 56 степени целзијуса убија ХИВ али тело већ на 42 потпуно престаје да функционише, мозак последњи и искључује све остало. мислим да сам ти све истинито одговорио, али волео бих да провери неко паметнији. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 1, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 колико ја знам ... роштиљ је најнездравији управо због угља који се најчешће користи, и канцерогених материја које настају при сагоревању а натапају месо. A ukoliko se roštilj pravi kao kod nas modernista na plin ili na struju? Ćumur je out. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Kada se meso peče na roštilju,misli se na onoj mrreži i na žaru onda se mast iz njega sva izbaci tako da je to najposnije meso,a mislim da je roštilj štetan samo ako se često koristi i 1 maj se slavi po celom svetu ,mislim da nije svojtven samo komunistima 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 ма није проблем што се слави 1. мај, већ како ... а и само га ми славимо крканлуком и опијањем до бесвести, ко неки варвари 0110_hahaha http://a1.vox.com/6a00c225227f77604a00d09e6844d9be2b-500pi клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Uvek rostilj ma koliko oni doktori trabinjali da je to nezdravo 0110_hahaha http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Uvek rostilj ma koliko oni doktori trabinjali da je to nezdravo слажем се 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука