Tanja Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 ево једног спота, за који сматрам да је објаснио суштину православља исто онолико добро, као и филмови Мост или Остров. мислио сам да не откријем симболику, да бисмо могли слободно да коментаришите, али ипак ћу то урадити. ради се о човеку који има своја уверења, а на која људи гледају са понижавањем и гоне га због тога. али он сваки пут устаје, опет и опет, настављајући свој опасан пут упркос опасности и болу. људи га и искушавају, испитујући му снагу и уверење, али он упркос томе наставља. и тако све до једног тренутка у коме схвата да му више није потребна одбрана његовог уверења, вере - он постаје та вера, испуњава се њом, он ЈЕСТЕ. постиже тренутак мира и тишине, цео свет стаје и стане, дозвољавајући другоме да пати оно што би му урадили, жртвујући се на тај начин за добро свих. Nemam strpljenja da citam objasnjenj(kasnije cu), ali ovako to ide, stvarno. Okolnosti vise ne upravljaju tobom, nema toga sto te moze spreciti na putu, tvom putu ka istini. Hvala ti, Premotavam ovaj spot danima. Covece, zivim ovo i mnogo je dobro jer jeste. I nema bola samo svetlo!!! hvala Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 ево једног спота, за који сматрам да је објаснио суштину православља исто онолико добро, као и филмови Мост или Остров. мислио сам да не откријем симболику, да бисмо могли слободно да коментаришите, али ипак ћу то урадити. ради се о човеку који има своја уверења, а на која људи гледају са понижавањем и гоне га због тога. али он сваки пут устаје, опет и опет, настављајући свој опасан пут упркос опасности и болу. људи га и искушавају, испитујући му снагу и уверење, али он упркос томе наставља. и тако све до једног тренутка у коме схвата да му више није потребна одбрана његовог уверења, вере - он постаје та вера, испуњава се њом, он ЈЕСТЕ. постиже тренутак мира и тишине, цео свет стаје и стане, дозвољавајући другоме да пати оно што би му урадили, жртвујући се на тај начин за добро свих. Разумем шта хоћеш да кажеш. Зато волим Брус Лија када каже да је његова борба без борбе kafica јер то не значи пасивност него егзистенцијалан став да човек више не мора делати (нужно) апологетику већ да дубоко у себи више не осећа страст да са другима полемише (нужно) о догматима вере као да спасења света тобоже само од његовог сведочанства зависи. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2010 да, само се једино мора пазити да се не повреди или повређује однос са ближњим или Богом, као и међусобни однос друга два наша ближња или њихговог односа са Богом јер смо и ми тамо учесници односа уколико смо са Господом или њима. мало сам га закомпликовао клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука