Jump to content

Luciferovo obraćenje

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 часа, Благовесник рече

Po Svetom Pismu Lucifer nije bio u potpunom padu pre covekovog pada u greh. U edemskom vrtu je imao sansu za pokajanjem, ali nakon sto je u pad uveo i coveka utvrdio se u zlu i nepokajanju.  O tome da se onesposobio za pokajanje svedoci nam najveci medju najvecima, Sveti Makarije Veliki.  

Covek je kroz podvig "obradjivanja vrta" trebao da se utvrdi u dobru, pa tek kao takav da kasnije po blagoslovu Bozjem uzabere od Drveta poznanja dobra i zla. Nakon sto bi se utvrdio u dobru ne bi mogao vise da zgresi pa kad bi u takvom stanju uzabrao (po blagoslovu) sa onog drveta, saznanje da postoji i zlo, zlo ne bi moglo da obuzme njegovu volju, medjutim, desilo se da je prekrsio zapovest i upoznao zlo, pe utvrdjenja u dobru i vrlini, te je covek zadobio izbirateljnu ili gnomicku volju (koje nema u licnosti Hristovoj). 

Ovozemaljski zivot nam je dat da se zivotom tj. verom, izrazom, mislju, recju i delom odredimo prema Bogu (s desne ili leve strane). Oni s desne strane dobijaju na dar savrsenstva, obozenja i negresenja (kao svoj konacni cilj).

"Po Svetom Pismu Lucifer nije bio u potpunom padu pre covekovog pada u greh"???? Pojasni molim te..

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Благовесник рече

Po Svetom Pismu Lucifer nije bio u potpunom padu pre covekovog pada u greh. U edemskom vrtu je imao sansu za pokajanjem, ali nakon sto je u pad uveo i coveka utvrdio se u zlu i nepokajanju.  O tome da se onesposobio za pokajanje svedoci nam najveci medju najvecima, Sveti Makarije Veliki.  

A što onda Bog komunicira sa Sotonom ono des brate šta ima?Što mu daje da muči i iskušava Jova samo da bi tom onesposobljenom za pokajanje dokazao da je Jov pravi vernik i lojalni sluga a ne neko ko ga voli iz materijane koristi?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Muramasa рече

Varg je baš tako nešto i konstatovao.

Ne verujem da vaš Bog postoji i ne verujem da sam u njegovom univerzumu, ali ti kažem, čak i da to jeste stvarnost, carstvo nebesko ne bih prihvatio, makar me lično pokajani Lucifer pozvao.

Nagledao sam se raznih Martinovića i Gojkovićki, da bih imao i trunke poštovanja prema preletačima.

Ali ljepoto,to sto ti ne vjerujes nije nas problem nego tvoj,razumijes.

Da ne vjerujes i da te bas nimalo ne zanima Bog ne bi ni bio na ovom forumu..

Sto se zamaras objasnjavajuci i trgajuci se u beskonacnim hvalisanjima kako ti je bez Boga ljepse i zabavnije?To vec zvuci kao naricanje za Bogom.:mazenje:

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Кратос рече

A što onda Bog komunicira sa Sotonom ono des brate šta ima?Što mu daje da muči i iskušava Jova samo da bi tom onesposobljenom za pokajanje dokazao da je Jov pravi vernik i lojalni sluga a ne neko ko ga voli iz materijane koristi?

E to te ja pitam..Jeli moguce da se Bog Otac dokazuje ili da se dokazivao (ako cemo u proslom vremenu)Luciferu?!

Upravo zato i otvorih ovu temu..

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Ja sam na ovom forumu jer volim da osetim pravedni gnev iznerviranih revnitelja, nasuprot prepodobne patetike.

:mazenje:Ajoj..dosta nisko si onda jos..

Ali posto su osjecaji prolazni kao i ovaj zivot mogu te jedino utjesiti,proci ce bez brige.Svako dobro ti zelim.:mahmah:

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Isusovo magare рече

E to te ja pitam..Jeli moguce da se Bog Otac dokazuje ili da se dokazivao (ako cemo u proslom vremenu)Luciferu?!

Upravo zato i otvorih ovu temu..

није ствар у доказивању, ништа не бива без његовог допуштења, а зашто допушта па или да би се показао у свој сили својој или зато што је на спасење и корист.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Снежана рече

није ствар у доказивању, ништа не бива без његовог допуштења, а зашто допушта па или да би се показао у свој сили својој или зато што је на спасење и корист.

Tako je nista ne biva bez Njegova dopustenja..ali isto tako se ne događa ni na Njegovu silu..pokazivanje Svoje Snage i Sile na spasenje i korist covjecanstvu to razumijem ali bojim se da se tu pomalo ipak radi o pokazivanju Snage i Sile iz Ljubavi prema Luciferu...ako je Bog Sama Ljubav.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Muramasa рече

Ne interesuju me Alahove bliskoistočne device.

Samo plavuše germanskog porekla dolaze u obzir, ništa bliskoistočna egzotika? :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Samo plavuše germanskog porekla dolaze u obzir, ništa bliskoistočna egzotika? :smeh1:

Можда му се не свиђа то што Алах обећава жене. Већ нам се овде правдао да воли жене, сумњив ми је што толико потенцира то.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Muramasa рече

Nisam ja taj koji fantazira o bespolnom blaženstvu. Ovo je vaš etos:

Da, kao queen Brunhild of Iceland.

To je umetnički izraz, nije to hrišćanski etos. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Isusovo magare рече

"Po Svetom Pismu Lucifer nije bio u potpunom padu pre covekovog pada u greh"???? Pojasni molim te..

Spao je s neba tj. iz reda svetih andjela, ali ne jos potpuno odbacen i bacen u pakao, vec ga vidimo otpavseg od Boga ali i dalje u rajskom vrtu. Otkud Lucifer u Raju? Ostavljen da se pokaje, medjutim, on nakon nastanka coveka utvrdjuje sebe u zlu uvevsi u bogotpadnistvo i coveka i tek nakon toga  je kaznjen (opisano u Bibliji). No, njegov pad u zlo je nakon sto je prevario coveka (covecanstvo) toliki da se u potpunosti onesposobio za vrlinu i dobro, a nakon Adama upodobio se u potpunosti svom zlu, hiljadugodisnjom mrznjom prema Adamovim potomcima  (sto je opisano i u stradanju pravednog Jova).

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Благовесник рече

Spao je s neba tj. iz reda svetih andjela, ali ne jos potpuno odbacen i bacen u pakao, vec ga vidimo otpavseg od Boga ali i dalje u rajskom vrtu. Otkud Lucifer u Raju? Ostavljen da se pokaje, medjutim, on nakon nastanka coveka utvrdjuje sebe u zlu uvevsi u bogotpadnistvo i coveka i tek nakon toga  je kaznjen (opisano u Bibliji). No, njegov pad u zlo je nakon sto je prevario coveka (covecanstvo) toliki da se u potpunosti onesposobio za vrlinu i dobro, a nakon Adama upodobio se u potpunosti svom zlu, hiljadugodisnjom mrznjom prema Adamovim potomcima  (sto je opisano i u stradanju pravednog Jova).

Znači Bog je bacio Lucifera u Pakao???

Ili se ovaj spustio sam..

I iz Pakla mu vise nema izlaza i nema vise prilike za pokajanjem??

A Bog je Sama Ljubav..

Znaci Bog ne voli Lucifera vise kao dotad ili ga i dalje voli?!

Подели на овим сајтовима

Bacen u pakao - ima znacenje konstatovanja njegovog stanja. Onesposobivsi sebe ne daje pristup Bozjoj ljubavi i oprostaju u sebe.  

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

@Isusovo magare 

јеси ли волела неког ко тебе не воли? то је тужно, боли, ломи... е а сад  замисли да живиш поред неког ко тебе воли а ти њега не волиш...т о није тужно, то је пакао.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...