Jump to content

Kreatini , amino-kiseline, proteini,steroidi...guranje kontejnera do Save ;)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Jedno vrijeme dok sam išao u teretanu, kupio sam taj kreatin, obzirom da sam susretao ljude u teretani kojima je isti  pomogao, mada sam generalno bio protiv svake kemije. I mogu potvrditi da sam počeo više da idem na wc (da me ispričate), noću sam ostajao budan do 4,5, (jer me je očito sva ta energija hitala u mozak, a ne u ruke), i još sam imao česte glavobolje. Onda sam si uzeo gugle, pa kucaj: 'kreatin nuspojave', uglavnom tu spominju bubrege, i tak to, i jedva nadjoh da još neki spominju nesanicu, dakle, retka nuspojava, ali postoji. Prestao uzimati, eto još mi stoji, skoro cijelih 500 gr, vjerovatno bude završil u smeću, a sve nikako da se odlučim. Tako da, sad sam još već protiv svake kemije, mada nam je i hrana puna raznih nezdravih dodataka.

Подели на овим сајтовима

Ima 70 godina, trenira 55, osvojio je 18 svetskih titula, tri puta bio je prvak Evrope i 20 puta prvak države.

I dalje se takmiči. Kako održava top formu u osmoj deceniji pitamo bodibildera Petra Čelika.

Подели на овим сајтовима

4 godine, u 22, 23, 24 25 uzimao steroide pa u 25 prestao, sad mu je 26 i komentariše nalaze krvne sklike poslije godinu dana pauze od kada je "čist" od steroida. Savjetuje mladim početnicima u kulturistici ne uzimati jer imaju cjeloživotne posljedice. Estrogen ima 5 puta viši nego normalno, testosteron na donjoj granici normale, minimum za muškarca. Inače mjere navedene u nalazima su američke, oni malo drugačije preračunavaju te jedinice nego što e to obično radi u Evropi. Ali navodi njihove normalne granice pa se opet vidi da li je nešto mimo, van normale ili normalno.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...